Amatciems je unikátní koncept bydlení, který spojuje klid panenské přírody s komfortem. Celá oblast je národním přírodním parkem, ležícím pouhých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Amantciems malý ráj z Lotyšska.
Advertisements

Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Život na venkově.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Takhle může vypadat ráj. Hlavní ideou tvůrců projektu byl pokus o syntézu současných nároků na bydlení se vším komfortem v neporušeném a jedinečném.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Já a příroda.
Obor: Geodézie a katastr nemovitostí
Amatciems se nachází 80 km od Rigy. Představuje urbanistický komplex v přírodě nepopsatelného půvabu, působící dojmem přírodní rezervace. Mnoha uznávanými.
Národní parky České republiky
Sídla.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
Obec, kde žiji Vesnice.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
OHROŽENÁ PŘÍRODA Půdní eroze – úbytek půdy Růst počtu obyvatel
Floriade 2012 je Celosvětová zahradnická výstava, která se koná v termínu 5. dubna až 7. října 2012 ve Venlo v Holandsku. Floriade Park se rozkládá.
AUSTRÁLIE.
Vodní nádrže.
Ochrana přírody ČR.
Zatopená území Jan Langhans.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
Příklady do seminářů Právní vztahy k nemovitostem konaných dne 30/ v době 8.00 – 11.05, uč. č. 214, sem. sk. 2 JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Domov (bydlení).
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.
NABÍDKA POZEMKŮ BUŠTĚHRAD RFK Invest, a.s., sídlem Praha 3, Husinecká 10, PSČ , IČ: zaps. v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
K RAJINNÁ SFÉRA. obsah krajina krajinná sféra příroda přírodní krajinná sféra litosféra pedosféra hydrosféra atmosféra biosféra kontrolní otázky.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
FINSKO CHARAKTERISTIKA hlavní město: Helsinky rozloha: km 2 počet obyvatel: jazyk: finština, švédština náboženství: evangelíci (84.
 1348 založení Nového Města Pražského  1348 – Univerzita Karlova  1357 –začala stavba Karlova mostu- náhradou za Juditin most, který zničili povodně,
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Odbor životního prostředí
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
N. Petrovičová, A. M. Šimková, T. lányiová, M. MATUŠKOVÁ
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Osmý div světa Torres del Paine.
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Les v průběhu roku Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Stavební právo.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Připojení nemovitostí Dolina a Svaté
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Transkript prezentace:

Amatciems je unikátní koncept bydlení, který spojuje klid panenské přírody s komfortem. Celá oblast je národním přírodním parkem, ležícím pouhých 80 km od hlavního města Rigy

Každý majitel pozemku má svůj vlastní les a část přírodní nádrže. Nejsou tu asfaltové silnice, místo pro stavbu domu je pečlivě vybíráno kvůli zasazení do krajiny. Amatciens je vesnice s jedinečným stylem a velmi vysokou úrovní bydlení. Všechny domy jsou napojeny na centrální síť vodovodů / pitnou vodu dodává arzézká studna, 175 m hluboká / a kanalizací. Funguje tu digitální televizní systém, internet, telefon a bezpečnostní a poplašný systém ochrany při povodních, obchodní síť, sportovní vyžití. Obyvatelé zde najdou vše potřebné k životu.

Stavba každého domu se povoluje na základě přísných kritérií, především jsou preferovány přírodní materiály. Všechny domy jsou vystavěny bez plotů a s ohledem na koncepci, která plně respektuje přírodu v tomto nádherném koutu Lotyšska

Každý obyvatel Amatciems se může volně věnovat rybaření, plavání a kanoistice. Má možnost přímo ze svého domu nerušeně pozorovat volně žijící zvířata – jeleny, lišky, ptactvo a v lesích sbírat houby a lesní plody. Život na ostrůvcích, v jezerech a lagunách je jako stvořený pro obdivovatele přírody a romantiky.

Amatciems, tento stokrát líbezný ráj na zemi je národním přírodním parkem, kde je ochrana přírody na prvním místě. Je nejen přírodním unikátem v Lotyšsku, ale je to současně jedinečný projekt, který je zatím jediný na světě.

Una forma natural de la vida, un proyecto único, una obra maestra de un genio ecológico, el Sr. Aivars Zvirbulis, que piensa que la vida urbana es una pérdida de tiempo. Ekologický způsob života je jednoznačným životním postojem. Amatciensis je dílem ekologického génia pana Aivarse Zvirbulise, který zasvětil svůj život výstavbě bydlení spjatého s přírodou Aivars Zvirbulis