VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO
Číslo v digitálním archivu školy
VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU MUŽSKÉHO
Číslo v digitálním archivu školy
Vyjmenovaná slova po M a slova příbuzná.
opakování a procvičování
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P a slova příbuzná.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Vzory podstatných jmen
MĚSTO, MOŘE, KUŘE, STAVENÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_509_Podstatná jména rodu ženského AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
Český jazyk Vzor kost Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
VZORY PODSTATNÝCH JMEN
Gramatika Podstatná jména II
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Podstatná jména rodu ženského
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám Školní rok: 2012/2013 Ročník: Předmět: Téma: Anotace: Autor : Vzdělávací materiál je určen pro bezplatné.
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
MĚSTO , MOŘE , KUŘE, STAVENÍ
Podstatná jména rodu ženského
Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání podléhá autorskému.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 4.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Podstatná jména rodu ženského
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Český jazyk Vzor píseň Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIVLASTŇOVACÍ:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Chemické sloučeniny- oxidy Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
NEPRAVIDELNOSTI VE SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školyPlavská škola AutorMgr. Jana Kneřová NázevVY_32_INOVACE_13_ČJ_Podstatná jména_kost Téma Číslo projektu Anotace ČJ 4 – Podstatná jména - skloňování.
Projekt Smart logistik - moderní výuka logistiky, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Příjemce: Střední odborná škola logistická a střední.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Český jazyk 4. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_10_Podstatná jména-rod ženský Autor Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
VY_12_INOVACE_ČT4.09/2 Autor: Tereza Zástřešková Datum vytvoření: leden 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:
ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST Určujeme: ROD ČÍSLO PÁD VZOR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ŽENA.
Skloňování podstatných jmen
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Vzory podstatných jmen rodu ženského, žena, růže Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4., 5. ročník Šablona.
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Český jazyk – Skloňování podstatných jmen
Skloňování vzorů podstatných jmen rodu ženského
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_ČJ.3.31 Anotace
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_28_ČJ4
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Procvičování skloňování podstatných jmen rodu ženského
Název školy:. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Komenského 589-
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Transkript prezentace:

VZORY PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO opakování

Doplňte: 1.pád ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST 2.pád (bez…)

Práce pro skupinu Rozhlédněte se kolem sebe a napište na papír názvy 10 věcí, které vidíte kolem sebe. Ale musí to být podstatná jména rodu ženského. Dejte papír sousední skupině. Ta dopíše k podstatným jménům vzory a papír vrátí zpátky. Zkontrolujte jejich práci. Ve skupině se střídejte!!!

Dejte slovo do tvaru, který je v závorce. jizva (2.p., j.č.) starost (7.p., mn.č.) jabloň (4.p., mn.č.) chvíle (6.p., j.č.) šála (1.p.,mn.č.) koupel (3.p.,j.č.) Země (4.p.,j.č.)

DOPLŇTE: PÍSMENO ŽENA RŮŽE PÍSEŇ KOST L M S T

Najdi chyby. Věty napiš do sešitu správně. Na břehu vltavi kvákali žáby. V Přibislavi se kupují pálené cihli. U školi rostly modré chrpy. V neděly jsem se díval na televyzy. Oprav chybi na tabuli. V neděli půjdu na houby. Ve větách vyznač základní skladební dvojici.

Autor: Bohuna Matějů, bohunkamateju@seznam.cz, říjen 2012, Český jazyk 5. ročník, Prezentace na opakování učiva. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.