Španělsko oficiálně : Španělské království

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Advertisements

Španělsko Referát 5.B.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Španělsko Espaňa.
Vznik španělského království
Program Leonardo da Vinci - projekt mobility „Evropské trendy ve slu ž bách“ Tomáš Kasárník, CR –
Oblast: Zeměpis 9. ročník
Španělsko Vpřed Kummer Tomáš.
Španělsko.
(Španělské království)
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Španělské království Geografie Mgr. Zdeněk Kříž
Špan ě lsko. Obecné údaje oficiální název : El Reino de España rozloha : km 2 po č et obyvatel : 40,397 milion ů hlavní m ě sto : Madrid další.
Španělsko a Portugalsko Z_118_Evropa_Španělsko a Portugalsko
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
Španělsko a Portugalsko
vypracoval :Adam Lašák a Kuba Holuša
Rozvoj CR v Evropě Španělsko
Nejznámější klub ve Španělsku!
Španělsko Sarah Beránková.
STÁTY A MĚSTA JIŽNÍ EVROPY
Španělské království Reino de Espaňa.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
ŠPANĚLSKO.
! ! ! Dozvíte se v prezentaci ! ! !
Oblast: Jižní Evropa Španělsko
Španělské království.
Španělsko.
Peter Gabaĺ – 5.A.
ZÁSADY PŘI TVORBĚ PREZENTACE. Pamatujte, že nejúčinnější prezentace nejúčinnější prezentace nejjednodušší nejjednodušší.
Gran Canaria Kanárské ostrovy
Španělsko hymna.
STÁTY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA
Evropa – Jižní Evropa Španělsko Andorra. Španělsko – obecně Rozloha: km 2  velká evropská země Obyvatelstvo: 41,2 mil. (2002)  lidnatá země.
Španělsko Lacinová Andrea.
Španělsko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
Kočí Kristýna UČO: Oficiální název: Španělské království Hlavní město: Madrid Rozloha: km² Počet obyvatel: 46 milionů.
Cestov á ní Kateřina Snopková IX.B ZŠ Řevnice 2014/2015 vedoucí absolventské práce : Mgr. Jana Tučková.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školyZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školyKomenského 305, Zlonice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_04_01_10.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_261 _Španělsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
KANÁRSKÉ OSTROVY. Kanárské ostrovy jsou autonomním společenstvím Španělska a souostroví sedmi hlavních ostrovů a několika dalších menších ostrůvků sopečného.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Španělské království Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Š PANĚLSK O Vypracoval Tomáš Ptáčník. Š PANĚLSKO Španělské Království km² Katolické náboženství.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Španělsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_07_Pyrenejský_poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_Z Evropa Autor: Mgr
Španělsko Učivo 8. ročníku Název školy
Štáty južnej Európy Španielsko Portugalsko Taliansko Grécko
Projekt Já, Evropa ZŠ Protivín Španělsko Vojtěch Branštýl
VY_32_INOVACE_145_Španělsko, Portugalsko
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Otázka č. 1.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Co jsme si odnesli z Evropy
CO JSME SI ODNESLI Z EVROPY
Transkript prezentace:

Španělsko oficiálně : Španělské království Hlavní město → Madrid Jazyk →Španělština →Baskičtina →Katalánština →Galicijština Měna→ euro Znak → Král: Juan Carlos I.→

Města Další města:Barcelona Valencia Sevilla Zaragoza Málaga Murcia Palma de Mallorca Las Palmas de Gran Canaria Bilbao

Fotbal Kluby→Atlético Madrid → Real Madrid → Valencia CF Založen roku : 1899 Město : Barcelona Klubové barvy → modrá,purpurová,žlutá trenér: Tito Vilanova ..Klub tradičně působí v nejvyšší španělské fotbalové soutěži Primira División Kluby→Atlético Madrid → Real Madrid → Valencia CF → FC Barcelona

Býčí zápasy Býčí zápasy nebo tauromachy, je tradiční podívaná Španělska. Tradice, jak to je vykonáváno dnes, zahrnuje profesionála toreros,kde vykonat různé formální pohyby se záměrem, během různých fází boje, rozptylující, hněvat, nebo zavinění zranění k býka sám. Takové maneuvers jsou vykonávány zblízka, a moci vyústit v zranění nebo vyrovnat smrt umělce. Bullfight obvykle končí se smrtí býka strčením meče.

Moře Španělska Báječně čisté slané moře, dlouhé písečné pláže s veškerým servisem nebo opuštěné skalnaté zátoky, kde budete skoro sami. Ostrovy: Malorka,Ibiza → turistické ráje.

Flamenco Flamenco je hudebně-taneční kultura, jejíž kolébkou i současným centrem je Andalusie na jihu Španělska Vzniklo mezi cikány, kteří tam v 15.století  doputovali z Indie přes Pákistán a Egypt. Proto se ve flamencu vlastní cikánská kultura mísí se španělskou.

Vuelta Vuelta a España je třítýdenní etapový cyklistický závod, který se koná na území Španělska a i ostatních zemí, patří mezi tři nejprestiznější závody spolu s Tour de France a Giro d´Italia. První ročník se uskutečnil v roce 1935, od roku 1995 se koná v září.

Kastaněty jsou perkusní hudební nástroje používané převážně ve španělském folklóru, cikánské hudbě a hudbě latinské Ameriky. Původ mají pravděpodobně ve starověkém nástroji z mušlí, který pocházel z dnešní Kréty. Tvar mušle si kastaněty zachovaly dodnes, ale jako výchozí materiál se většinou používá dřevo.

Umělci Pablo Picasso Salvador Dalí Dílo: Dílo: Avignonské slečny Persistence paměti

Historie Na Pyrenejském poloostrově žili lidé již před třemi tisíci lety. V historické době jsou zde doloženy četné kmeny, z části keltského, z části iberského původu. Kryštof Kolumbus (asi 31. října 1451– 20. května1506) byl mořeplavec a kolonizátor, narozený v Jánově severozápadní Itálii. Ve službách katolických králů Španělska uskutečnil čtyři plavby přes Atlantský oceán