Byla největším německým nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem založeným během druhé světové války v Němci okupovaném Polsku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sámova říše Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Advertisements

Vytvořila Beata Duchková
Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal
KOPANÁ.
Mezinárodní letiště Berlin - Brandenburg Willy Brandt Berlin Brandenburg International (BBI) Ing. Marie Franková 5. konference K126 - Udržitelnost ve výstavbě.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_FOTF10260ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Leonardo da Vinci Vrcholná renesance.
Ondřej Hynek. Česká republika: Dálnice Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Srovnávaná města: 1. Praha 2. Londýn 3. Paříž 4. Berlín 5. Athény 6. Budapešť 7. Vídeň.
Středověká vzdělanost
Karlův most Jakub Kořínek VI.S. Logo cestovky Co je to Karlův most??? Karlův most je nejstarší stojící most přes řeku Vltavu v Praze a druhý nejstarší.
Liberecký kraj Městská radnice.
III/2 7.A XV Dějepis Leonardo da Vinci, renesance, malby, vynálezy VII. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Leonardo da Vinci.
Kdy: Účast: 9.A, 9.B Pedagogický a odborný dozor: p. uč. Mrlinová, p. uč. Svatošová Zpracovali prezentaci:…………..Jakub Moravec…………….....…....Jan.
Praha.
Renesance.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Téma hodiny: Střední Evropa
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Vypracovala: Žaneta Peikerová C1.B
Koncentrační tábory Miloš Bečvář.
Itálie.
Praha.
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI. genocida = vyvražďování celých národů za druhé světové války se to týkalo hlavně Židů a Romů ze strany nacistů.
Opava Znak.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Itálie Kryštof Lehečka.
Michal Petřík, Petr Poremski, Daniela Uhrovičová, Ondřej Šimečka
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
KARLŮV MOST.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 Autor: Eva Valentová Název: VY_32_inovace_212_ Velká Británie Téma: anglický jazyk Číslo.
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_173 Předmět: Český jazyk - Náš svět (Člověk a jeho svět)
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
Mona Lisa Leonardo da Vinci. O obrazu Mona Lisa, též označovaná La Gioconda je patrně nejslavnější portrét všech dob, na počátku 16. století ho namaloval.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
2.10 Goniometrické funkce ostrého úhlu ve slovních úlohách 2 GONIOMETRIE Mgr. Petra Toboříková, Ph.D. VOŠZ a SZŠ Hradec Králové, Komenského 234.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
JOSEFOV (PRAHA) - městská čtvrť obklopená Starým Městem, pojmenovaná
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
10 unikátních lanovek.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Anglie LONDÝN.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Určeno pro: žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Židovské město v Praze.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Zimní sportovní areály
TOP 10 největších letišť v Evropě podle počtu odbavených cestujících
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Transkript prezentace:

Byla největším německým nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem založeným během druhé světové války v Němci okupovaném Polsku.

V Pompejích najdete skutečnou evropskou Kámasútru - na freskách jsou znázorněny ty nejodvážnější polohy včetně některých sadomasochistických i krvavých výjevů – a tak dodnes překvapují svým erotickým nábojem a otevřeností.

Mona Lisa, též označovaná Gioconda, je patrně nejslavnější portrét všech dob, na počátku 16. století (přesněji v letech 1503– 1506, během svého florentského pobytu) ho namaloval Leonardo da Vinci. Leonardo da Vinci

Boloňská univerzita je nejstarší univerzitou na světě, sídlí v italském městě Bologna. I když se neví přesně, kdy byla založena, většina pramenů hovoří o roku 1088.

Camp Nou, říká se mu také často Nou Camp, je fotbalový stadion ve španělské Barceloně, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

V tehdy dvoumilionovém Londýně byl 10. ledna 1863 zprovozněn první sedmikilometrový úsek metra (The Tube) mezi Bishops Road (dnes nádraží Paddington) a Farringdon Street.

Staroměstský orloj nebo také Pražský orloj je jedním z nejznámějších orlojů na světě. Je součástí jižní stěny staroměstské radnice v Praze. Byl zkonstruován v roce 1410.

Oficiálním největším hřbitovem na světě je Ohlsdorfský hřbitov v německém Hamburgu. Zabírá plochu přes 400 hektarů a je v provozu od roku Ke konci roku 1996 zde bylo pohřbeno lidí a proběhlo zde kremací

Švýcarská lanovka Stechelberg - Mürren, dosahující v nejstrmější části trati sklonu 168,82 %. Tento údaj znamená, že na jednom metru vodorovné délky překonává v daném úseku 1,688 m převýšení! Lanovka slouží převážně přepravě nákladu, lze jí však vozit i cestující.

Lejnar František 9.A