Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
27.1 Přirozená čísla v oboru do 1000
Advertisements

Konverzace Které sporty hrajeme v každém ročním období?
NJ - konverzace Určování času.
Telling Time Write out each of the following time expressions in words. Vzor: 5:25 Je pět hodin a dvacet pět minut. *Taken from Lesson 7, pg. 89, ex. 7.
Expressions of Time Write out the following times in two different ways (whenever possible). Vzor: 1:30 am Je jedna hodina třicet minut. Je půl druhé.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_110.
TIME autor: Robert Kočí. Jak se na čas ptáme? What‘s the time? What time is it?
Hodiny a režim dne pro první třídu.
BĚŽÍ, BĚŽÍ, NEPOLEŽÍ, NEMÁ VŮZ ANI SÁNĚ, PŘECE NIKDY NEUSTANE.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_20
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Knoblochová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Lekce 4 čas.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_10 Název materiálu: Vyjadřování věku a udávání času Tematická oblast: Angličtina 1. ročník – strojírenské.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_04
NUMBERS- ČÍSLA Aj pro 3.-5.r.
ČAS – TIME (celé hodiny)
Základní a řadové číslovky do 100
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_34.
Znalostio zlomcích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_57.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_664_KOLIK_JE_HODIN TÉMA: KOLIK JE HODIN?
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_KASPE_ANGLICTINA1_15
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Za předpokladu použití psacích potřeb
PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Hello.
ZÁKLADNÍ ČÍSLOVKY SE UČÍME ZPAMĚTI : ONE.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:
Elektronická učebnice - I
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_109.
ČAS – TIME (čtvrt, půl, tři čtvrtě, celá + minuty)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
ONE TWO THREE FOUR FIVE SIX SEVEN EIGHT NINE TEN KLIKNĚTE NA ČÍSLA VE SPRÁVNÉM POŘADÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_275 Numbers Čísla 1-20.
Time in english What´s the time? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Nela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu
ANOTACE: Prezentace je určena žákům pátých tříd ke zopakování a rozšíření učiva o určování času v angličtině. Žáci si nejdříve zopakují určování hodin.
Jitka Vodrážková Hello, kids! VY_22_INOVACE_1A_29_WHAT_TIME_IS_IT Čas v celých hodinách Vyjádření jednoduchých časových údajů Procvičování,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_The verbs TEMA:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk
Sada 1 MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Anglický jazyk – cvičení na podporu konverzace
Autor: Michaela Vráblíková Název : VY_32_INOVACE_46AJ_3tr_SLOVICKA14.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_15_Numbers
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_15_Čísla Téma: Čísla
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_Sei_I_12 Time Název projektu: OP VK
VY_32_INOVACE_11_AJI_HODINY
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová NÁZEV: VY_22_INOVACE_02_29_Číslovky
VY_22_INOVACE_1A_26_NUMBERS
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
WHAT’S THE TIME? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_Kup_II_01 KOLIK JE HODIN?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marcela Götzová Číslo
Transkript prezentace:

Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová HODINY Vypracovala: Mgr. Silvie Reitharová

určování času v angličtině se čas z hodin odečítá podle zcela jiných pravidel než v češtině potřebná slovní zásoba jsou především číslovky,dvě předložky po – PAST do – TO a slova čtvrt- QUARTER [kwo:t∂] půl – HALF [ha:f]

celé hodiny k celé hodině můžeme přidat výraz o´clock It´s five o´clock. Je pět hodin předložka před časem je AT I get up at six o´clock. Vstávám v šest hodin. Přeložte: Je deset hodin. It´s ten o´clock. Jsou dvě hodiny. It´s two o´clock. Moji rodiče vstávají ve čtyři hodiny. My parents get up at four o´clock

užívání číslovek v anglickém čtení času se užívají pouze číslovky 1- 12 např. čas 16.40 musíme přečíst stejně jako 4.40 Když potřebujeme odlišit, jestli daný čas se týká rána, dopoledne nebo odpoledne, večera- musíme použít zkratky a.m. – apre meridiem = před polednem p.m. – post meridiem = po poledni je pět hodin (ráno) – It´s five a.m. Je pět hodin (odpoledne) – It´s five p.m. Spolu se zkratkami a.m., p.m. se nikdy nepoužívá současně výraz o´clock

5 10 QUARTER 20 25 HALF

od celé do půl od celé do půl přičítáme minuty k hodině, která BYLA místo čísel 15 a 30 používáme výrazy quarter a half dvě hodiny a pět minut = pět po druhé five past two čtvrt na tři = čtvrt po druhé quarter past two půl sedmé = půl po šesté half past six za pět minut půl jedenácté = dvacet pět po desáté twenty-five past ten

5 10 QUARTER 20 25 HALF

- 5 - 10 - QUARTER - 20 - 25 (HALF)

od půl (od 31.minuty) do celé od půl do celé odečítáme minuty, které zbývají do následující hodiny výraz tři čtvrtě v angličtině u čtení hodin neexistuje je to čtvrt do celé půl sedmé a pět minut = dvacet pět do sedmé twenty-five to seven za pět minut tři čtvrtě na tři= dvacet do třetí twenty to three tři čtvrtě na jednu = čtvrt do jedné quarter to one za pět minut pět = za pět pět five to five

- 5 - 10 - QUARTER - 20 - 25 (HALF)

- 5 5 10 - 10 - QUARTER QUARTER - 20 2O - 25 25 HALF

přeložte následující časy: půl jedenácté (půl po 10 ) half past ten tři čtvrtě na devět (čtvrt do 9 ) quarter to nine za pět minut čtvrt na šest (deset po 5 ) ten past five půl dvanácté a pět minut (dvacet pět do 12) twenty-five to twelve čtvrt na tři a pět minut (dvacet po 2) twenty past two 14.25 twenty-five past two p.m. 22.55 five to eleven p.m.

- 5 5 10 - 10 - QUARTER QUARTER - 20 2O - 25 25 HALF