PROČ JE STÁLE POPULÁRNÍ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Advertisements

Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P1 _ 2.1 Tematická oblast: Festivals and Celebrations ST. VALENTINE´S DAY Typ: DUM - kombinovaný Předmět: AJ Ročník:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_11_AJ1G Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ166 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: The USA NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Zábava. e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují slovní zásobu k tématu Zábava – TV, kino, hudba. Výrazy si procvičí dle zadání v prezentaci. Vzdělávací.
Evoluce Katalýza. © 2011 Nature Publishing Group. Published by Nature Publishing Group.2 Figure 1 Rapid evolutionary innovation during an Archaean.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
Lada Leszkowová, Gymnázium K.V. Raise Hlinsko, 2014 leden
AS A MAN THINKETH an interactive listen, read and repeat book for learning American English A NEW EDITION OF JAMES ALLEN’S CLASSIC edited by Robert Silber.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
2.1 School Practise „have got“
Unit One TO BE To Have. To Be / být  I am  You are  He, she,it is  We are  You are  They are  Já jsem  Ty jsi  On, ona,ono je  My jsme  Vy.
Adele – poslech, práce s textem.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: 3 Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ANJ_VL_3_15.
Abba – poslech, práce s textem.
Terezie Rosová MARCH MAY JUNE JUNE-SEPTEMBER SEPTEMBER OCTOBER.
Profiles Here you can find some information on members of the czech team. i i Information Základní škola náměstí E. Beneše, Varnsdorf, Czech republic
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
? PRESENT SIMPLE OR PRESENT CONTINUOUS. PRESENT SIMPLE PŘÍTOMNÝ ČAS PROSTÝ We read a lot. We read every day. We usually read books of fiction. Our friend,
ŠVÉDSKÉ KRÁLOVSTVÍ.
A Dog‘s Life in Winter Prague
WALES „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Dana Brdíčková.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 5. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Cizí jazyk - Anglický jazyk – My day.
VY_22_ZAZNAM_ Aj.I. 5.B.33. Přítomný průběhový čas.
Přítomné časy, budoucí – will, minulý čas prostý - 6. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/ Název aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.
Cvičení 2: Přítomný čas průběhový (Vyber správnou možnost)
Škola1. ZŠ T. G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_80 NázevPast continuous Téma hodinyMinulé časy PředmětAnglický jazyk Ročník/y/7.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko AutorMgr. Lenka Soldátová ČísloVY_32_INOVACE_70 NázevPresent continuous Téma hodinyKladné a záporné tvary přítomného.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Čím pojedete na dovolenou ? Co takhle autíčkem ?.
Číslo: VY_32_INOVACE_15_05 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: UNIT 1.
TIME autor: Robert Kočí. Jak se na čas ptáme? What‘s the time? What time is it?
DETOA Albrechtice s. r. o. Továrna na výrobu dřevěného zboží Factory for the production wooden merchandise WOODEN WORLD … nature in your hands.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Vepřeková Třída/ročník: IX. Datum vytvoření: Šablona:III/2č. materiálu:
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Future Simple Tense Budoucí čas prostý. vyjádření budoucnosti vyjádření nabídky Vyjádření rozhodnutí Tomorrow, the day after tomorrow, in the future,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_AJ1G Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
TO BE GOING TO Autor: Petr Baťa. Vazbu to be going to používáme k vyjádření budoucnosti. Dáváme ji přednost před budoucím časem prostým (will) v těchto.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PRESENT, PAST AND FUTURE FORM Have to. Have to - must I must go to school. - I have to go to school. Musím jít do školy. Must – vnitřní přesvědčení Have.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Prepositions of time VY_22_INOVACE_22 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
 Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – žluté x zelené  Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Konverzace v anglickém jazyce ročník
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Yes/No questions.
Označení DUM 14 _ 16 _ Pl _ DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Tvorba otázky VY_22_INOVACE_32 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Life´s what you make it! Lekce 11 Present Perfect Continuous Tense review Birth, marriage, and death Good news, bad news.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
ABBA Gimme Gimme Gimme Agnetha – Björn – Benny – Anni-Frid
FAMOUS BRITONS (8.ročník) Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The Beatles Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt.
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Since, for Název sady: Project 3 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová MUSIC REGGAE RAP PUNK FOLK ROCK ´N ROLL DRUMS ELECTIC GUITAR FLUTE TRUMPET.
Art Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: The USA Datum vytvoření Ročník 2.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Téma hodiny: Australian Holidays – ANZAC Day Předmět: English language
Shopping 2. ledna 2014 VY_32_INOVACE_150119
I haven´t seen your ID card.
Transkript prezentace:

PROČ JE STÁLE POPULÁRNÍ? Zpracovala: Andrea Sehnalová Konzultant: Mgr. Věra Chlupová

Švédská popová skupina 70. a první pol. 80. let 20. st.

Vznik- Roku 1970 Název- Začáteční písmena (čtyř členů skupiny) jejich jmen.

ČLENOVÉ

Benny Andersson

Anni- Frid Lyngstad

Björn Ulvaeus

Agnetha Fältskog

Benny Andersson v roce 2006

Vývoj: Eurovize v Brightonu- 6 Vývoj: Eurovize v Brightonu- 6. dubna 1974 skupina zvítězila s písní Waterloo. Časté obsazování 1. míst britských hitparád.

Jejich úspěch se odrazil i v mnoha filmech, které skupina ABBA natočila. -ABBA- THE MOVIE -ABBA IN CONCERT -ABBA GOLD a mnoho dalších…

Nejznámější songy Mamma Mia I do, I do, I do, I do, I do Ring, Ring Waterloo S.O.S. Fernando Dancing Queen Money, Money, Money Gimme! Gimme! Gimme!

Rozpad: Osudný rok 1981- Anni- Frid Lyngstad a Benny Andersson požádali o rozvod. Plánované turné se již neuskutečnilo. Skupina se rozhodla, že natočí alespoň další studiovou desku- The Visitors.

Proč je skupina ABBA stále populární? Světoznámý muzikál MAMMA MIA- Použity jejich písně. Zpětné oživování skupiny. Vystoupení se záměrem, dát skupinu znovu dohromady. Poslední velkolepé vystoupení Skupiny ABBA v ČR- 13.února 2009 v Ostravě v ČEZ Aréně.

New York 2003. Mnoho let po rozpadu skupiny jsou jejich písně stále populární.

Premiéra filmu Mamma Mia. ve Stockholmu (4. 7. 2008). B Premiéra filmu Mamma Mia! ve Stockholmu (4. 7. 2008). B. Andersson první zleva, A. Fältskog pátá zleva, vedle ní vpravo A. Lyngstad, B. Ulvaeus druhý zprava. Premiéra filmu Mamma Mia! ve Stockholmu (4. 7. 2008). B. Andersson první zleva, A. Fältskog pátá zleva, vedle ní vpravo A. Lyngstad, B. Ulvaeus druhý zprava.

Shrnutí v anglickém jazyce ABBA was a Swedish pop music group. The members of the band were Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus and Anni- Frid Lyngstad. Their biggest accomplishments were in years 1972- 1982. The name ABBA" is an acronym formed from the first letters of each of the group members' given names (Agnetha, Benny, Björn, AnniFrid). Benny Andersson (born on 16 December 1946 in Stockholm, Sweden) was a member of a popular Swedish pop-rock group, The Hep Stars and he played keyboards and eventually he started writing original songs for his band. Björn Ulvaeus (born on 25 April 1945 in Gothenburg, Sweden). Ulvaeus started writing English songs for his group. Agnetha Fältskog (born on 5 April 1950 in Jönköping, Sweden) had a first record in Sweden when she was only 17 years. Fältskog met Ulvaeus again, and they got married in 1972. Anni- Frid "Frida" Lyngstad (born on 15 November 1945 in Ballangen, Norway) sang from the age of thirteen with various dance bands. Lyngstad and Andersson got married in 1978. Group ABBA In year 1974 won at show Eurovize and the group also played in film ABBA- THE MOVIE. Their known hits are Mamma Mia!, Gimme, Gimme, Gimme, S. O. S., Fernando, Money, Money, Money, One Of Use and Dancing Queen. In summer 2008 their songs were used in musical Mamma Mia!. ABBA was very popular and in the whole world group.