Univerzitní licence Radim Peša Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jakub Ježek 2IT Ubuntu. Co je Ubuntu?  Ubuntu je operační systém založený na kernelovém jádře a unixové struktuře  Je distribuován pod licencí GNU-GPL.
Advertisements

Andrea Vlčková Jak prodávat produkty Microsoft v akademickém sektoru a v sektoru veřejné správy Andrea Vlčková
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Otevřené myšlení otevřené dveře. Přehled akademických aktivit Dalibor Kačmář Academic Program Manager Developer & Platform Evangelist Group
Univerzitní licence.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
SOFTWARE operační systémy
Softwarový systém DYNAST
Životní cyklus EIZ POŘÍZENÍ PŘIZPŮSOBENÍ PŘÍSTUP OHODNOCENÍ SPRÁVA PROZKOUMÁNÍ OBNOVA? TRIAL.
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Facility management ČSN EN
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Museli jsme začít úplně od nuly Nalezeno 13 PC navíc, některé bez licence Opis smlouvy School Agreement (20 PC) Pravidelné plně automatizované kontroly.
Perspektivy clearingu pro IDS, kraje a dopravce Ing. Michael Holešovský Certifikovaný senior projektový manažer IPMA B® ČSAD SVT Praha, s.r.o.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 Operating Systems Networking for Home and Small Businesses – Chapter.
Požadavky na programy Programové Měřící Systémy Sběr datZpracováníPrezentace systémy – uzavřené (omezená množina funkcí, nelze jednoduchým způsobem rozšiřovat.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Václav Rada Partner Account Manager - OEM Microsoft Česká republika
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Výhody a nevýhody open-source a komerčních SW produktů
Computer Help …vše, co jste kdy chtěli vědět o počítačích, ale báli jste se zeptat…
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Agenda: 9:00 – 9:30 Snídaně 9:30 – 10:00 Aktuální nástroje a podpora pro partnery (M. Hruška) 10:00 – 11:00 Přehled licenčních programů, SA výhody (K.
HUMUSOFT s.r.o. MATLAB Excel Builder. HUMUSOFT s.r.o. The MathWorks, Inc. společnost založena 1984, soukromě vlastněna sídlo: Natick, Massachusetts, USA.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
Nástroje pro řízení projektů. Kriteria členění Desktopová aplikace SaS (Software as Service) aplikace.
Concurrent (plovoucí) licence Program může být instalován na libovolném počtu počítačů Současně může být spuštěno jen tolik instancí, kolik je licencí.
Mgr. Milan Šimek. Počítačová síť je skupina počítačů spojených dohromady umožňující více uživatelům přistupovat k jedněm zdrojům, sdílet a využívat tatáž.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Srovnání systémů řízení projektů Vypracovala: Jitka Procházková.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Modernizace počítačové učebny se zaměřením na geoinformační technologie projekt F ondu rozvoje vysokých škol Řešitel: Ing. Jitka Prchalová Spoluřešitelé:
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager Microsoft Česká republika
Efektivní licencování Karel Klatovský,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
Open Lincense Hlavní nabídky na květen - červen Jakub Kvaček Small Business Marketing, 1. dubna, 2010.
CAD V - GIS Mgr. Jiří Čtyroký Ph.D Ing. Martin Šilha.
Microsoft DreamSpark Časté dotazy. Benefity jako součást akademických smluv Akademické licenční smlouvy Enrollment for Education Solutions (EES), Open.
SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
LICENČNÍ MODEL PRO PRODUKTY MICROSOFT porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2012.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Rozdělení software podle účelu 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software Počítače Rozdělení podle účelu 2. část
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Software počítače – rozdělení podle finanční dostupnosti
Setkání LVT Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště.
SOFTWARE II Aplikační software.
Přednáška pro předmět Operační systémy II ÚI PEF MENDELU
PRÁCE S WMS SERVERY - Praktická ukázka.
Inovace počítačové učebny
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Univerzitní licence Radim Peša

Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese

Microsoft Select Plus  Slevový program firmy Microsoft pro školství  Možno nakupovat téměř veškerý software firmy Microsoft za ceny pro školství Nejsou home produkty (hry) Není plná licence desktopového operačního systému (pouze upgrade)  Rámcová smlouva (Microsoft – MŠMT)  Prováděcí smlouva (MU – T Systems) Smluva uzavřena na základě veřejné soutěže Smlouva i dokumentace k soutěži je k dispozici pro potřeby doložení k projektům Snaha vyhovět OPVK i VaVpI požadavkům, nicméně zodpovědnost zůstává na řešiteli

Microsoft Select Plus 2  Měsíční cyklus sběru objednávek z celé MU Uživatelé -> kontaktní osoby na pracovištích -> ÚVT -> Dodavatel  Fakturace Dodavatel -> ÚVT -> HS Na vyžádání možná fakturace Dodavatel -> Řešitel projektu, využíváno pro potřeby projektů  Instalační média a aktivační kódy jsou ke stažení v INETu. Dejte vědět, pokud vám tam něco schází!

Microsoft Select Plus 3  Přibývá produktů, které je potřeba aktivovat. K výběru dva typy aktivačních schémat Použití MAK klíče – aktivace na serverech Microsoftu KMS – lokální aktivační server na MU, použití popsáno na  ÚVT poskytuje licenční poradenství, spolupráce s dodavatelem Select Plus  Často kladené otázky, např. vysvětlení pojmů jako Studentský Select, Home Use Program, Work at Home jsou na na adrese

Enrollment for education solutions (EES)  Jedná se o náhradu programu Microsoft Campus Agreement  Částečná alternativa k nákupům přes MS Select  Pronájem softwaru  Roční platby podle počtu zaměstnanců a vybrané množiny produktů  Na MU využívá ÚVT a FF

Produkty Adobe  Slevový program, CLP licence  Množstevní sleva dosažená díky sčítání nákupů za celou MU do jednoho kontraktu  Možno nakupovat přes libovolného standardně fungujícího prodejce  Při nákupech je potřeba uvádět číslo kontraktu. Aktuální číslo je dostupné na  Nebyla soutěžená žádná smlouva, na kterou by se dalo odvolávat jako u MS Select Plus  Je potřeba nákupy standardně soutěžit

Antivirové licence  Pořizovány centrálně pro všechny PC s operačním systémem Microsoft Windows v majetku MU.  Licence jsou obnovovány v ročním cyklu  Sběr objednávek na podzim  Kontaktní osoby na pracovištích -> ÚVT -> Dodavatel  Placeno z centralizovaných zdrojů  Aktuálně pokryto cca 9000 PC  Instalační média a aktivační kódy ke stažení v INETu

Statistica  Statistický software  Pořizováno z centralizovaných zdrojů  Licence typu Campus Mohou používat všichni zaměstnanci i studenti Možno instalovat na počítače MU i domácí počítače uživatelů  Ročně obnovovaná licence  Pro instalaci v počítačových učebnách existuje síťová verze.  Instalační média a aktivační kódy ke stažení v INETu

IBM SPSS Statistics  Statistický software  Pořizováno z centralizovaných zdrojů  Licence typu Campus Mohou používat všichni zaměstnance i studenti Možno instalovat na počítače MU i domácí počítače uživatelů  Ročně obnovovaná licence  Pro instalaci v počítačových učebnách existuje síťová verze.  Instalační média a aktivační kódy ke stažení v INETu

SAS  Statistický software  Pořízeno z projektu PřF  Licence typu Campus Mohou používat všichni zaměstnance i studenti Možno instalovat na počítače MU i domácí počítače uživatelů  Instalační média a aktivační kódy ke stažení v INETu

ESRI ArcGIS  Desktopové a serverové produkty pro zpracování, analýzy, sdílení a publikování geografických dat.  Pořizováno z centralizovaných zdrojů  Licence typu Campus  Mohou používat všichni zaměstnance i studenti  Ročně obnovovaná licence  Kontaktní osoba: GIS ÚVT

Matlab  Systém zahrnující nástroje pro symbolické a numerické výpočty, analýzu a vizualizaci dat, modelování a simulace dějů.  Možno libovolně instalovat na MU  Pool plovoucích licencí  Není financováno z centralizovaných zdrojů  Kontaktní osoba: Miroslav Ruda

Maple  Prostředí pro symbolické výpočty, řešení vědeckých a inženýrských problémů, matematické zkoumání, vizualizaci dat a tvorbu technických publikací.  Pool plovoucích licencí ve verzi 9.5  Starší verzi 5.1 možno instalovat i na domácí počítače  Není financováno z centralizovaných zdrojů  Kontaktní osoba: Zdeněk Salvet

Závěr  Další celouniverzitní licence… Altap Salamander IntelliJ IDEA Layout Editor  Aktuální informace k nalezení na  Připomínky a dotazy jsou vítány na