Jmenuji se…, studuji… a pracuji jako…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Molièrovi žáci v Eliščině Hradci aneb od tvůrčího psaní až na divadelní scénu II leden – červen 2009.
Advertisements

Radost pod modrou oblohou I.kategorie(3.,4.,5.roč.)
vyučující: Ing. Jana Herejková
Základní škola Karla Vokáče Strašice
Základní škola Měčín 90. léta.
VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ.
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA CHRUDIM
K MEZINÁRODNÍMU DNI ZVÍŘAT 2013
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
Kladno Tým Realizační tým Jména hráčů Zuzana Škrhová Jindřich Licek
Sloveso BÝT Renata Žiláková.
Příbuzenské vztahy v dějinách II
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Mladí tvůrci pro Dunaj 2011 Slavnostní vyhlášení vítězů VIII. ročníku
Lenka Hodačová Mé studium na 4.zš v Chebu.
Denisa Tofernerová Mé studium na 4. ZŠ.
VYPRACOVAL: Jáchym vérosta
VY_22_INOVACE_12 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Family. Names 2. březen 2011Mgr. Kateřina Šujanová 2. ročník.
Svět výchovy a vzdělávání v reflexi současného pedagogického výzkumu
Markéta Králíková Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
Devátá třída …už vás opouští….
„LOGO a MASKOT Her VII. letní olympiády dětí a mládeže ČR 2015“ 13. května 2014.
Jan Sekera Mé studium na 4.ZŠ v Chebu.
TÉMA SOUTĚŽE 1.MÍSTO - PETRA JEŘÁBKOVÁ ZÁKLADNÍ ŠKOLA MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – ul.PALACKÉHO KATEGORIE I TŘÍDA + ODPOVÍDAJÍCÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA KATEGORIE.
II. kategorie 1.místo - Milan Bílý, Jaromír Bílý, Patrik Fontoš Dětský domov Volyně 2.místo - David Makas, ZŠ a MŠ Vacov 3.místo - Jiří Jaroš, ZŠ Dukelská,
JE MI 7 LET. HRAJU FOTBAL A STOLNÍ TENIS PETR NOVÁK.
Petr Novák  Osnova prezentace 1.Encián se představujeEncián se představuje 2.ZaměstnanciZaměstnanci 3.Prodej programůProdej programů 4.OdběrateléOdběratelé.
Encián Petr Novák. Osnova Encián se představuje Zaměstnanci Prodej programů.
Encián se představuje 1. Charakteristika firmy Encián  vyvíjí a distribuuje programy pro malé a střední podniky  parametry  6 oddělení, 20 zaměstnanců.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Certifikovaní komisaři oboru kuchař:
Encián Petr Novák. Osnova Encián se představuje Zaměstnanci Prodej programů.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L4 z webové stránky Napíšeme na tabuli!
ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE
Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.
2012. magnesia litera ambice.
T. J. SOKOL DŘEVOHOSTICE, TENISOVÝ ODDÍL
Fyzická geografie Mgr. Ondřej Kinc Odpovědníky_1 Podzim 2013 Z0026/4 – pondělí 13 – 13.50, Z3 Z0026/5 – pondělí 12 – 12.50,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Rudolf Holub * četař Možděnice okr. Chrudim Marie roz. Čermáková Jaroslav Vais * Tlustovousy Marie Vaisová roz. Holubová.
Plavecký klub Pardubice Vize, cíle  Nabídnout aktivní náplň volného času dětem a mládeži všech věkových kategorií  Zájemcům nabídnout kvalitní.
OKŘÍŠSKÝ UNIVERZÁL 2007  Okříšská laťka  Hujerův memoriál  O krále zeleného stolu  O univerzálovy koule  Zlatá diabolka  Okříšský rychlík  Okříšský.
FAMILY = RODINA. pes kočka sestra bratr maminka dcera tatínek syn.
Spolky a kluby Tělovýchovná jednota Dříteň Sbor dobrovolných hasičů – Dříteň Sbor dobrovolných hasičů - Malešice.
Jaroslav Vojtěšek a Marie (důchodci)
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
Where? 1) An adverb of place: Doma, tady, tam, vepředu, vzadu, nalevo, napravo, nahoře, dole, uprostřed … 2) A preposition + a noun in locative: V Praze,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.14_Lidské_chování_a_vlastnosti.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Pracovní týmy a zúčastněné třídy
Encián Petr Novák Enicán.
ŽIVOTOPIS části ŽOMJ-Životopis-části-karty-Výzva 2016.docx
Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A01Prv2_Ve škole
SOU UŽ TU NEJ.
Anotace: prezentace slouží k procvičování řazení slov podle abecedy
ZŠ TGM Ivančice Naše škola.
Literatura na přelomu století
Moje škola ZŠ TGM IVANČICE Šimon Kocáb.
SEkUnDa.
Vlastní jména …procvičování
AFK SLIVENEC „A“ TEAM
Český jazyk 2 Vlastní jména - úvod.
O2 Golf 2015 STARTOVNÍ LISTINA 10:00 SLANINOVÁ Jitka PRAVDA Pavel
Talent okresu Prachatice ročník Vítejte ve Vimperku
MOJE RODINA.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Transkript prezentace:

Jmenuji se…, studuji… a pracuji jako…

Jmenovat se já se jmenuji my se jmenujeme ty se jmenuješ vy se jmenujete on se jmenuje oni se jmenují ona se jmenuje ony se jmenují ono se jmenuje ona se jmenují já se nejmenuji ty se nejmenuješ …

Jmenuji se Petr/Petra Jak se jmenujete?/Jak se jmenuješ? Jmenuji se Petr./Jmenuji se Petra. Jak se jmenuje? Jmenuje se Ivan./Jmenuje se Ivana. David, František (Franta), Jakub (Kuba), Jan (Honza), Jaroslav (Jarda), Jindřich (Jindra), Jiří (Jirka), Josef (Pepa), Karel, Marek, Michal, Milan, Ondřej (Ondra), Pavel, Petr, Tomáš Alena, Anna (Anička, Andulka), Eva, Helena, Jana, Jitka, Kateřina (Katka, Kačenka), Marie (Mařenka, Maruška), Markéta, Martina, Monika, Pavla, Tereza (!), Zuzana

Studovat na univerzitě já studuji my studujeme ty studuješ vy studujete on studuje oni studují ona studuje ony studují ono studuje ona studují já nestuduji ty nestuduješ …

Kde/co studujete/studuješ? Kde studujete/studuješ? Studuji v Praze na Karlově univerzitě (ta univerzita) na Filosofické fakultě (ta fakulta). Studuji na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Studuji na Fakultě mezinárodních vztahů Užhorodské národní univerzity. Studovat na gymnáziu (to gymnázium) Studovat na vysoké škole (ta vysoká škola) Chodit na základní školu (navštěvovat základní školu)

Co studujete/studuješ? Studuji historii (ta historie). Studuji lingvistiku (ta lingvistika). Studuji politologii (ta politologie). Studuji mezinárodní vztahy. Studuji matematiku (ta matematika). Studuji fyziku (ta fyzika). Studuji ekonomii (ta ekonomie). Studuji geografii (ta geografie). Studuji sociologii (ta sociologie). Studuji co (4. p.)…

Kde a co studují? (Oni) studují v Praze na univerzitě politologii. (já) …………. v Brně ……………. (gymnázium). (ty) ………………… v Hradci Králové ……………….. (univerzita) farmacii. (on) ………………… v Jihlavě ……………….. (střední škola). (my) ………………… v Užhorodě …………………….. (univerzita) mezinárodní vztahy. (vy) ……………….. (vysoká škola) v Českých Budějovicích.

Pracovat jako …. já pracuji my pracujeme ty pracuješ vy pracujete on pracuje oni pracují ona pracuje ony pracují ono pracuje ona pracují já nepracuji ty nepracuješ …

Co děláte? (jaké je vaše povolání?) Já pracuji jako sekretářka./ Já jsem … Já pracuji jako prodavačka./ Já jsem … Já pracuji jako učitel./ Já jsem … Já pracuji jako řidič./… Já pracuji jako policista. Já pracuji jako politolog. Já pracuji jako historik. Já pracuji jako překladatel. Já pracuji jako opravář. Já pracuji jako účetní. Já pracuji jako ekonom.

Kdo jste? Já se jmenuji Anna Nováková. Studuji na Vysoké škole ekonomické v Praze. Pracuji jako ekonomka. Já jsem Josef Novák. Studuji na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy. Pracuji jako historik. Já jsem Jana Novotná. Studuji Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Pracuji jako učitelka na gymnáziu. Já jsem Tomáš Novotný. Studuji na Fakultě mezinárodních vztahů Užhorodské národní univerzity. Pracuji jako analytik v televizi.

Rodina a povolání Dělejte věty: sestra pracovat Praha sekretářka bratr studovat Brno univerzita politologie já jmenovat Alena Novotná sestřenice studovat gymnázium České Budějovice švagr jmenovat Adam Nový švagrová jmenovat Tereza Houšková bratranec pracovat ekonom Liberec neteř studovat Praha vysoká škola historie synovec pracovat Brno opravář

Česká ženská příjmení Žilák, Houška, Novák, Kovář Novotný, Červený, Nový Švec!  -ová Žiláková, Houšková, Nováková, Kovářová -á Novotná, Červená, Nová Ševcová i Švecová!