V Šanghaji bylo vyvinuto značné množství nových architektonických stylů. Od některých značně výstředních, až po moderní a futuristické mrakodrapy. Nábřeží.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kateřina Štafová, Vendula Linková, Hana Zahradníčková SEXTA
Advertisements

BESKYDY.
před tím velkým šílenstvím…
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Malé provinční městečko na jih po řece Li Jang-čou  je velmi oblíbené mezi básníky a malíři.
Zájezd do Paříže.
neboli chrám svatého Štěpána ve Vídni
Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal
Kuba Elderien, s.r.o. Obchodní Akademie Denisovo Nábřeží Náchod web:
 Otevřena 1. srpna 1844  V okolí zoo je také také akvárium  Otevřena 1. srpna 1844  Po zboření Berlínské zdi byl problém v tom, že ve městě byly ZOO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Paříž Prezentace 5.B.
Singapur.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Mayské piramidy v Chichén Itzá
Francie.
A S T U R I E BEATRIZ PRESENTACIONES – JUNIN (B) - ARGENTINA AVANCE MANUAL PRESENTACION CON MUSICA.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Největší stavba světa v Pekingu se otevírá.. Za pouhé čtyři roky byl navržen a postaven na původním hlavním mezinárodním letišti v Pekingu nový Terminál.
ČÍNA.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Mýma očima New York City a W.D.C
Praha.
Djidda - Jeddah je důležité město v Saúdské Arábii na pobřeží Rudého moře. Po Rijádu je to druhé největší město v zemi. Má 3,4 mil. obyvatel. Je považováno.
PRAŽSKÉ PARKY Lunick Destin Ondongo Jakub Svoboda Lukáš Ridvan.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Malé provinční městečko na jih po řece Li Jang-čou je velmi oblíbené mezi básníky a malíři.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Český Brod.
Hradec Králové město+akvárium. Historie  Z archeologických průzkumů vyplývá, že lokalita na soutoku Labe a Orlice byla osídlena již v období pravěku.
Město Brno.
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Vsetín Město ve kterém žiji
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.
MÁME RÁDI PARDUBICE. Aneta Divišová, Klára Römerová 8. A Pernštýnské náměstí.
MELODIE.
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Město a příměstské oblasti
Visutý buddhistický klášter
Mgr. Jindřiška Řehořková
Královské město Rakovník
Největší stavba světa v Pekingu..
Transkript prezentace:

V Šanghaji bylo vyvinuto značné množství nových architektonických stylů. Od některých značně výstředních, až po moderní a futuristické mrakodrapy. Nábřeží - Bund je jedním z nejznámějších turistických destinací v Šanghaji. Stavební výška je v historické části Šanghaje omezena, ale v desátém obvodu Pchu-tung ( 浦东, Pǔdōng), vytvořeném v roce 1992 se nalézá hypermoderní čtvrť, která tvoří panorama na všech fotografiích a je nezaměnitelnou kulisou tohoto neustále se rozvíjejícího velkoměsta. V roce 2002 byla otevřena jediná komerční trať v Šanghaji, mezi městem - (stanice Longyang Road) a letištěm - (stanice Pudong). Během několika posledních desetiletí se Šanghaj změnila v supermoderní velkoměsto. Huang-p'u, doslova Žlutá řeka je tou, která rozděluje město na dvě části a patří rovněž k nezaměnitelnému koloritu tohoto velkoměsta.

Věž - mrakodrap Jin Mao

Pohled z věže

LA TORRE PERLA ORIENTU Perla Orientu je jednou z nejvyšších věží v Šanghaji. Jedná se o velmi moderní televizní věž, která působí velmi futuristicky a je nezaměnitelná díky svým dvěma velkým červeným kulatým plochám a rovněž nepřehlédnutelné veliké anténě na vrcholu.

Šanghajský vlak Maglev. Jedná se o první čínský, komerční a vysokorychlostní vlak, který funguje jako jiné rychlostní vlaky ve světě. S jeho vývojem a konstrukcí bylo započato v březnu 2001 a do provozu byl dán 1. ledna Vlak byl postaven v Německu a je s ním možné dosáhnout rychlosti 350 km/h (220 mph) do 2 minut, Vlak byl postaven v Německu a je s ním možné dosáhnout rychlosti 350 km/h (220 mph) do 2 minut, přičemž maximální rychlost v běžném provozu je přičemž maximální rychlost v běžném provozu je 431 km/h (268 mph). 431 km/h (268 mph). Během zkušební jízdy 12. listopadu 2003, dosáhl vlak maximální rychlosti 501 km/h (311 mph). Během zkušební jízdy 12. listopadu 2003, dosáhl vlak maximální rychlosti 501 km/h (311 mph). Vlak jezdí ze stanice Longyang v Šanghaji a cesta na mezinárodní letiště Pudong trvá 7 minut a 20 sekund, což je konečná stanice na této 32 kilometrové trase.

Šanghajská ulice – Nanjing je největší obchodní ulicí na světě. Nachází se v samém srdci tohoto velkoměsta, ve skutečnosti je jakoby nekonečným náměstím, které rozděluje město na východní a západní. Tato oblast je velmi rušná a žije se zde naplno. Mrakodrapy a nákupní centra jsou nacpány luxusem, všemi módními výstřelky světových značek a nejluxusnější firem. Východní část Nanjingu je trochu tišší, pokud toto lze vůbec říci o nějaké ulici v Šanghaji. Kromě toho, je v centru této části města mnoho restaurací a kaváren, což je v západním světě zcela normální, ne však v Číně a ostatních částech tohoto překrásného a moderního velkoměsta. HLAVNÍ ULICE V ŠANGHAJI - NANJING

Nákupní centrum Nanjin

Zahrada Yuyuan, je nejznámější zahradou v Šanghaji a vůbec jedna z nejkrásnějších v celé Číně. Nachází se v severní části města, nedaleko starobylé městské zdi. Byla navržena během dynastie Ming, mezi roky 1559 a Důstojník, zvaný Pan Yunduan, se rozhodl budovat ji podle stylu císařských zahrad. Chtěl potěšit a přiblížit svým rodičům, kteří nemohli cestovat do hlavního města, pro své vysoké staří a nemoci, které jim nedovolovali absolvovat tak dalekou cestu a poznat osobně krásu císařských zahrad v hlavním městě, na vlastní oči. Později se zjistilo, že toto bylo hlavním aspektem tohoto stylu, pohoda a klid jeho rodičů, pro jejichž spokojenost, byl ochoten udělat cokoliv. Proto jí dal jméno Yuyuan Zahrada (Yu znamená zdraví a pohoda). ZAHRADA YUYUAN

Velké divadlo v Šanghaji

Muzeum bylo poprvé otevřeno v roce 1952 v modernistické budově v ulici Nanjing. Později (1959) bylo přesunuto do ulice Henan. Muzeum v současné podobě, bylo otevřeno v roce V budově, které je kruhová a zaujímá plochu m², z nichž více než je určeno pro výstavy. Jeho výška je 29,5 m a je rozdělena do pěti pater. Designér byl místní architekt, budova má kruhový tvar o čtvercové základně, symbolizující staré vnímání světa a Číny. Muzeum obsahuje kolekci více než exponátů, které jsou rozděleny do deseti různých kategorií: bronzové, plastika, keramika, jadeit-(jade), malba, kaligrafie, známky, mince, nábytek z dynastií Ming a Qing a umění čínských menšin. MUZEUM V ŠANGHAJI MUZEUM V ŠANGHAJI Je věnováno čínskému umění.

MUZEUM

Muzeum v Šanghaji

Je to buddhistický chrám, který byl postaven v roce 1889 a jsou v něm dvě známé sochy Buddhy z jadeitu. Postaven byl v pozdní éře Qing a je chráněn hradbou žlutých – zlacených soch a zástěn. Byl postaven pro dvě Buddhovy sochy vyrobené z jadeitu, které daroval a přivezl v roce 1882 barmský mnich Huigen. Chrám prošel rekonstrukcí v roce 1912, 1952 a Budova zůstala neporušena i po řádění Rudých gard během kulturní revoluce, protože mniši umístili nad dveře chrámu obraz Mao Ce-tunga, který jej uchránil před tímto běsnění. Jsou zde také překrásné zvony, aby zaplašily a vyhnaly zlé duchy z domu. CHRÁM JADEITOVÉHO BUDDHY

HEZKÝ DEN:-)