„KAĽI ČERCHEŇ“ Projektový den SOŠ managementu a práva, s.r.o. Vranovská 17, Brno 14. 3. 2012 Centrum nových metod a příležitostí ve vzdělávání Projekt.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Advertisements

Pro někoho něco znamenáš
Den jak den 1. Den jak den toužím jít za Tebou, být Tvojí, Pane můj. Být jen stín, v Tobě žít duši svou, být Tvojí, Pane můj. Ref: Lásko ty věčná, s námi.
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
krásný rok, kdy jsme dovršili naši lásku sňatkem.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Peníze.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Orchidea.
Když jsi se narodil, plakal si a všichni okolo Tebe se usmívali.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Léta.... Léta... Duše jen rány přijímá srdce tichou bolest zná oči zkoušejí to tajit Samotu v sobě mám radost žádnou nevnímám slzy.
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Když se stýská….
Má láska význam? Nic nedělej, jen vyčkej…
Co je štěstí ….
MOUDRA.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Čtěte pomalu a tiše!  .
HUDBA DOZNÍVÁ HUDBA DOZNÍVÁ, K TOBĚ PŘICHÁZÍM, CHCI JEN TEBE ZNÁT,
JÁ SVOU VÍRU 1) V HORKU STÍNEM, V NOCI ÚTOČIŠTĚM MÝM, SILNÝM ŽÁREM
P r o milovanou Autor Hanis.
K srdci nevedou dálnice, nýbrž tiché cesty…
Ledová kráska.
Křídla života Umění jednat přináší praktické výhody při nejrůznějších skupinových procesech. Řídíte-li jednání, je vaší úlohou stanovit agendu, řídit diskusi.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
O lásce a přátelství v citátech
Vyznání.
O smutku a smrti.
Vím, že Pán můj o mě péči má, je dobrý k nám, je dobrý k nám. Na všech cestách on mě chrání sám, on též mé srdce zná.
Každý den jsme trochu starší…
Dopis od Boha.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Orchestra : Floyd Floyd Cramer When A Man Loves A Women.
Amore amore .... Amore amore ... Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám Ode dne, co Tě znám, divný pocit v srdci mám. Sám sebe ptám.
Svátek Valentýna Hudba.
1. Zde u tvých jeslí stát chci dnes, | můj Ježíši, mé žití
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
ZVONY ZVONÍ JEN CHVÍLI Zvony zvoní jen chvíli.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
Co je to štěstí…..
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
Pro svého miláčka na dobré ráno ….. Já a Ty Jsme my.
1. I hvězdy a slunce | a celičká zem | ctí dobrého Tvůrce | svým chvalozpěvem. | Že vzbuzuje bázeň | svou velebností? | Sám vnuká i bázeň | svou laskavostí.
1. Drž ruku mou! Ó Pane, já jsem bídný | a nemohu ni krok jít bez tebe. | Drž ruku mou! A pak, ó milý Jezu, | směle za tebou půjdu do nebe.
1. Hvězdou mojí jasnou, | na niž rád vždy zřím, | skálou mojí pevnou, | věrným vůdcem mým, | cílem mého žití, za nímž pospíchám, | chlebem jenž mne sytí,
Hudba doznívá, k Tobě přicházím, chci jen Tebe znát
Je to trochu divné jak se to stalo. I když nejsi věřící, měl(a) by jsi se na to podívat.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Chci jít Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou. Chci jít jen k Tobě, Pane můj, chci žít a chválu vzdát Ti svou.
Proč rád žiješ? Když chceš, aby se Ti splnily sny, nesmíš dlouho spát...
Slova Květiny.
P r o milovanou Autor Hanis.
Den jak den 1. Den jak den toužím jít za Tebou, být Tvojí, Pane můj. Být jen stín, v Tobě žít duši svou, být Tvojí, Pane můj. Ref: Lásko ty věčná, s námi.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Pro někoho něco znamenáš
O lásce a přátelství v citátech
Každý den jsme trochu starší…
ZVONY ZVONÍ JEN CHVÍLI Zvony zvoní jen chvíli.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
O lásce a přátelství v citátech.
Orchestra: Floyd Cramer When A Man Loves A Women.
Transkript prezentace:

„KAĽI ČERCHEŇ“ Projektový den SOŠ managementu a práva, s.r.o. Vranovská 17, Brno Centrum nových metod a příležitostí ve vzdělávání Projekt č. CZ.1.07/1.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

KAĽI ČERCHEŇ Časový rozsah: 8:00 – 14:00 hodin (6 hodin) Cílová skupina: studenti 1.,2. a 4. ročníku SOŠ MaP, s.r.o. Forma práce: skupinová práce, samostatná práce Činnosti: – Vytváření vlastních básní (romský a český jazyk) – Výtvarná dílna (výtvarné ztvárnění vytvořené básně) – Výpočet nákladů na výrobu knihy básní (matematika) – Taneční a pěvecké vystoupení studentů (hudební výchova) – Grafická úprava a tvorba knihy (výpočetní technika – zatím žáci dotvářejí) Cíl projektu: – Týmové zapojení všech žáků – Učení formou zábavy – Lidská práva

POUŽITÉ POMŮCKY Interaktivní tabule, PC - Promítání dokumentárního filmu o lidských právech - Program Active Inspire – výpočet nákladů na knihu Fotoaparát, kamera - Zdokumentování projektového dne Výtvarné potřeby - Pastelky, fixy, voskovky - Archy papírů

ZAHÁJENÍ DNE Projektový den byl zahájen dokumentárním filmem o lidských právech. Poté paní Kelerová studentům vysvětlila, jak bude celý den probíhat.

NAŠI STUDENTI - BÁSNÍCI Studenti měli za úkol vymyslet českou nebo romskou báseň.

Miliony krásných hvězd září na velkém nebi, Jedna z tisíce hvězd patří jen mě. Ta hvězda kterou já tak miluji my dává, Štěstí, radost a lásku někoho milovat. Milovat svou rodinu své blízké, Sem strašně ráda že mě bůh obdařil darem, Ten dar je můj život. Touhu má každý člověk v sobě, Touha něčeho dosáhnout nebo překonat. Touha někoho milovat. Jsem jen člověk, Co vypadá jak stín. Neb není tomu tak, Jelikož mám lásku svou. I život svůj, A jsem za to rád. Musím tomu poděkovat jednomu člověku, Jenž ho ze mě udělal. Neb ona je má bohyně, i žena prostá. I život můj, Si kreslím do růžova. I rodinu mám dobrou, Ani slovem nemohu nařknout. Neb i bolest, nenávist a strach, Se mnou cloumá. Jsem jen člověk Bohudík. Mám jeden krásný sen stát se hvězdou v hezký den. Mám milion myšlenek které chci uskutečnit, Jen nevím kterou dnes začít. Bůh mi dal milost že jsem dnes tady a doufám, že s ním budu i v jeho nebi. Ráno je modré a večery tmavé, Má láska k bohu nikdy nevybledne. Půjdu cestou kterou mám jít, A neodporují slovům božím. Jsem ráda že cítím klid, lásku A že budu u svého pána boha. Až budeš usínat, tvých rtů se dotkne lehký vánek, tak to bude polibek pro tvůj klidný spánek. Miluju když se na mě díváš a mých vlasu se dotýkáš. Když se na mě usmíváš, tak mé srdce víc rozboucháš. Jen s tebou chci být a spokojeně žít. Sako so sam khade džas báro suno amen kamas le devleske te phenel, Hin amen pherdo lačhe a nalačhe lava. Prindžarav neven dženen,čaven, a pherdo aver lačhipen, so sikhavel amen dživipen. Posloucháš hudbu, když si měl špatný den. Posloucháš hudbu,když se tě někdo snažil potopit. Posloucháš hudbu, když o tobě někdo mluví za zády. Posloucháš hudbu když, někam nepatříš. Hudba je to, co potřebuješ, hudba je místo kde se můžeš schovat před realitou. Hudba je tvůj lék i droga i tvůj nejlepší přítel. Ve snu jsem zpívala. Jaká to byla píseň? Vím jen, že otec hrál na housle, a plakal. Ve tři ráno jsem vstála a okno otevřela. Zvenčí na mě volají, slyšíš jak rómům zvony vyzvánějí? Zmocnil se mě strach, zvony vyzvánějí jen mrtvý na márách. O kham našlila Andro suno les rodavas Cholamen somas Nasti les arakhavas. Když v noci nemůžu spát touhou tě znát. Když se dívám na nebe, myslím přitom na tebe. Miluju jen tebe a ty to dobře víš, proto v noci klidně spíš.

VÝTVARNÁ ČINNOST Studenti výtvarně ztvárnili své básně, popř. nakreslili své pocity

VÝPOČET NÁKLADŮ Studenti za spolupráce p.uč. z matematiky vypočítali celkové náklady na výrobu jednoho výtisku knihy básní. Příklady se řešili na interaktivní tabuli v programu Active Inspire.

…a na závěr trochu zpěvu BYL TO HEZKÝ DEN.