Lukáš Křovák Windows Product Manager Microsoft Česká republika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Dotykove zařízení V cloudu Propojený se sociálními sítěmi Nové scénáře.
MSN vs. Skype MSN vs. Skype souboj IM. MSN vs. Skype MSN vs. Skype IM souboj Instant Messaging • zasílání textových, okamžitě zobrazovaných zpráv mezi.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
Skupinová politika Windows 200x - požadavky
SOFTWARE operační systémy
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
Historie OS 2. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Výsledky NetMonitoru a AdMonitoringu za červenec 2008 Sdružení pro internetovou reklamu (SPIR) MEDIARESEARCH, a. s. a GEMIUS, S. A
Vaše jistota na trhu IT Důvěryhodná výpočetní základna Ladislav Šolc Microsoft, s.r.o. Solution.
Architektura systému Windows
ESET - Chytré řešení bezpečnosti dat Filip Navrátil, Sales Engineer, ESET Software spol. s r.o.
Podpora prodejců software a výrobců počítačů Václav Rada SBC Partner Account Manager 1.Října 2009.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Zavedení hash algoritmů SHA - 2 V návaznosti na oznámení Ministerstva vnitra o změně v kryptografických algoritmech,
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 Operating Systems Networking for Home and Small Businesses – Chapter.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Václav Rada Partner Account Manager - OEM Microsoft Česká republika
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
Jan Bartoš MPC,MCTS. OFFICE 365 ÚVOD Microsoft Office 365 Správa a automatizace prostředí Office 365 pomocí Windows PowerShell Základní přehled a vlastnosti.
Operační systém Android
Windows Windows má skoro každý v počítači pokud nemají Apple.
BlackBerry BES - Hosting Brno Radek Farkaš FreeCom Consulting s.r.o.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Internetový prohlížeč
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Andrea Vlčková Licensing Marketing Manager
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Standardy a trendy kancelářského HW a SW Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
SBS 2008, EBS 2008 Radim Petratur Microsoft Č R. Řešení pro každou firmu Midsize BusinessSmall Business CorporateEnterpriseHome
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Tomáš Koška, Lukáš Křovák Divize Windows Client | Microsoft ČR a SR |
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Zabezpečení a správa pracovních stanic, virtualizace Jan Písařík – chief of technical support.
Windows 7.
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Open Lincense Hlavní nabídky na květen - červen Jakub Kvaček Small Business Marketing, 1. dubna, 2010.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
SYSTÉMOVÉ ŘEŠENÍ LICENCÍ MICROSOFT VE ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍCH V RÁMCI LIBERECKÉHO KRAJE ING. JAN KNYTTL Servodata, a.s.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Windows 7.
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Business intelligence shapes security
Transkript prezentace:

Lukáš Křovák Windows Product Manager Microsoft Česká republika

Svět kolem operačního systému Windows © 2008Microsoft Corporation. Microsoft Confidential. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.

Agenda Windows Vista – mýty, realita, SP1 Konec legalizace pomocí COEM Internet Explorer 8 Windows Live

Windows Vista Jeden systém - dva pohledy Nejrychleji prodávaný systém v historii Odstranění problémů s kompatibilitou HW Nejbezpečnější systém Windows Nižší náklady na správu pro mobilní počítače Zelenější – 10 Vista PC = 1 auto z ulice Kompatibilita aplikací – většina aplikací kompatibilních s Windows Vista; mnohé certifikovnány © 2008Microsoft Corporation. Microsoft Confidential. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.

Windows Vista Jeden systém - dva pohledy Je to propadák, jsou to druhá Millennia Nic na tom nefunguje Je to pomalé, XP je 100x lepší Slyšel jsem Povídá se Vista, tak to se tady nepřipojíte k projektoru/síti © 2008Microsoft Corporation. Microsoft Confidential. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.

Windows Vista Vývoj reálného stavu: Kompatibilita hardware Více podporovaných zařízení než kdy dříve: 240% nárůst oproti RTM Jednodušší najít ovladače: 9/10 systémů plně podporovaných (in-box/WU) We were very ambitious with Windows Vista– our vision was big and bold and we tackled big challenges brought to us by customers. We introduced architectural changes to significantly improve the long-term, fundamental customer experience. Principled Technologies ran real world tests and found that WV as responsive as XP on most functions, significantly better on many that matter most to user (e.g. how fast applications launch) -- http://www.principledtechnologies.com/Clients/Reports/Mi crosoft/microsoft.htm has details. For example, we heard from customers that security had to take top priority. Windows Vista has raised the bar on security– and in fact, many consider it the most secure operating system on the market, but this comes at a cost, namely in the form of compatibility. SP1 has delivered significant improvements to file copy and folder decompression We have been working with OEMs to improve Startup and Shutdown, it’s not uncommon for us to be able to deliver 50% or more improvements with SP1 and optimization [caveat, once you start installing new apps and devices on the system results will vary] Windows Vista has been making progress across the board. There is still room to improve in some areas but on the whole we are light years ahead of where we were at RTM More work to do: there are things that we can optimize, and then there are things we need to engage with our partners to solve Device compatibility is a great example of an area where we’ve seen huge progress…. Reliability: Progress: It is still early in the release of SP1, so we don’t have a lot of data (can’t call anything a trend without at least three data points) but the early reports that we are seeing shows great progress. Devices: Progress: The number of devices (aka Hardware IDs) with compatible drivers has increased 240% since launch, and it is easier than ever to find and install them. As of April 2008 nine out of ten systems we tracked were fully serviced by the inbox drivers (there are roughly 20,000 drivers that are on the Windows Vista media) and by Windows Update (which means WU either has the driver or can provide the user a link to it on a 3rd party site). [NOTE: this does not mean that 10% of devices are unsupported. It just means that the user needed to get the driver some other way. For example, if you buy a new device and the driver is not inbox or on WU it's probably on a disk that came in the package with the device. That's not a horrible experience, but we have no data on how often that is the case.] More work to do: the telemetry data we get back from Windows Vista means we can always find ways to do better Battery life: Progress: Battery life, this is a great proof point on driver maturity, one internal test we ran showed 10% average improvement on key metric (power use at idle) – some machines showed as high as a 30% increase Security: More work to do: getting further our the long tail of devices. We always need to be vigilant and humble, but proud of track record Applications: Progress: Fewest vulnerabilities in first year of release vs. major commercial and open source OS (see Jeff Jones blog for methodology, http://blogs.csoonline.com/windows_vista_one_ year_vulnerability_report). 97/100 top software apps sold at retail (excluding OS versions and MS products) are known compatible, are supported by vendor on Windows Vista, and/or have compatible versions available (as of April 2008). Top consumer security apps all work Internal data from MSRT shows 60% less likely to be infected with malware than XP SP2 (also see Jeff Jones blog for details, http://blogs.msdn.com/windowsvistasecurity/arc hive/2008/01/23/windows-vista-security-one- year-later.aspx) Top free consumer apps work (Adobe acrobat, Flash, iTunes) Over 206 enterprise apps remediated, unblocking over 5 million seats Top small business apps are compatible – you could not say that a year ago – apps from Adobe, Autodesk, Avanquest, CA, Corel, Intuit, McAfee, Sage, Symantec, Trend Micro and more More work to do: We must always watch this area. http://www.appreadiness.com http://www.vistaportal.cz Performance: Kompatibilita hardware Kompatibilita aplikací Consumer: 98 z top 100 consumer apps, top free apps, top security apps Enterprise: 200+ apps přizpůsobeno (odstranění překážek pro nasazení) Small business: top apps od Adobe, Autodesk, Corel, Intuit, Sage,… Výkon Stejná nebo lepší odezva než Windows XP: principledtechnologies.com Kopírování souborů: 41% až 50% lepší s SP1 Start a vypnutí systému: SP1 a OEM optimalizace až 50% nárůst rychlosti Spolehlivost Stabilitia SP1: prozatimní data ukazují zlepšení Výdrž baterie Testy ukazují v průměru 10% snížení spotřeby energie Bezpečnost Méně bezpečnostních zranitelností po jednom roce na trhu (vs. jiné OS) 60% nižší pravděpdobnost infikování malwarem než Windows XP SP2

Bezpečnost OS Q1 2008 Zdroj: Jeff Jones – Security blog http://blogs.technet.com/security/ Během systému v módu standardního uživatele – zapnutá funkce UAC – vede ke snížení zranitelnosti systému. Od uvedení systému Windows Vista (listopad 2006) do dubna 2008 bylo vydáno 33 bezpečnostních záplat, z čeho 17 je méně rizikových pro uživatele, kteří pouštějí počítač v módu standardního uživatele. Zdroj: Jeff Jones – Security blog

Investice do platformy se vrací Produktivita uživatelů Nasazení & Management Správa napájení Bezpečnost “Windows Vista helps me access information and respond to clients quickly. It lets me worry about being an attorney instead of thinking about technology.” Vanessa Septien Junior Partner Perez, Goran & Rodriguez “Setting up a new PC went from five to six hours to one hour with Windows Vista. ” Jacob Andrews IT Manager Allecon Stock Associates As of 01/08, there has been 33 total bulletins for Windows Vista since RTM; 17 have lower risk if you’re running as standard user – default mode for Windows Vista. Migrating ten typical PCs to Windows Vista can have the same impact on greenhouse gas levels as taking one car off of the road. And remember that the changes we made in Windows Vista were investments in building the long term value of the platform. You are already seeing those investments pay off: Investment: User Productivity: (Search, Aero UI, Live Icons) What it means: Small business customers report that they are able to find information in seconds instead of minutes, saving time on operations & opening up more time with customers Impact: “Windows Vista helps me access information and respond to clients quickly. It lets me worry about being an attorney instead of thinking about technology.” (http://www.microsoft.com/casestudies/casestudy.aspx?casestudyid=1000003905) Investment: Deployment and management What it means: Partners have a great opportunity to save time by configuring wireless network settings, removable storage devices, printers, Windows Internet Explorer®, and even power management settings just once – Windows Vista will apply the new settings to all of new PCs. Adding computers and investing in IT gets easier for businesses. Partners can sell more. Impact: “Setting up a new PC went from five to six hours to one hour with Windows Vista. ” http://www.microsoft.com/casestudies/casestudy.aspx?casestudyid=4000000421 Investment: Safety and Security: Especially UAC What it means: You get fundamentally better security plus new capabilities that customers demand Impact: As of January 2008, there were 23 total bulletins since RTM; 12 have lower risk if you’re running as standard user – default mode for Windows Vista and key feature delivered by UAC. (The bulletin rating helps determine the urgency with which an organization needs to deploy the update.…..and who hasn’t wished for more time to get things done?) Plus: Data protection features like BitLocker and Shadow Copy mean you can sleep better at night. http://blogs.msdn.com/windowsvistasecurity/archive/2008/01/23/windows-vista-security-one-year-later.aspx Investment: Power Management Platform Improvements What it means: We can be smarter about how much power Windows uses and reduce our impact on the environment (NOTE: be careful when talking about this as “green” – there are many sensitivities to that term, and it is getting overused in the media regardless) Impact: Migrating ten typical PCs to Windows Vista can have the same impact on greenhouse gas emissions as taking one car off of the road. http://www.microsoft.com/whdc/system/pnppwr/powermgmt/vistaenergyconserv.mspx

cLI322 Mám počkat na Windows 7? Co říkají analytici (Gartner, Forrester Research) Výrobci SW nepodporují staré verze Windows dostatečně dlouho Výrobci SW nepodporují nové verze Windows dostatečně rychle Uvedení nové verze Windows je nepředvídatelné (Microsoft může změnit plány Windows 2000, Windows Vista) Po uvedení Windows 7 organizace stráví 12 – 18 měsíců čekáním na podporu ze strany výrobců SW, testováním aplikací, přípravou imagů – nejdříve nasazení v polovině roku 2011 Výběr budoucí platformy Windows 2000 – extended support začal v červnu 2005, bez bezpečnostních záplat od 13. července 2010 Windows XP – extended support začne 14. dubna 2009, bez bezpečnostních záplat od 8. dubna 2014 Windows 7 – 3 roky po uvedení systému Windows Vista (přelom 2009/2010) Windows 7 zatím velmi nejisté Windows Vista – vlastnosti/funkce přinášejí zlepšení/bezpečnost © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.

cLI322 Mám počkat na Windows 7? Co doporučují analytici (Gartner, Forrester Research) Nevynechávejte Windows Vista zcela Nasazujte Windows Vista na nové počítače (ne později než v roce 2009) Plán na přeskočení Windows Vista znamená nutnost rychlého nasazení nové verze (vyšší časové a finanční náklady spojené s přechodem celé společnosti); nutné velmi dobře plánovat a počítat s dostatečným rozpočtem Postupný přechod je jednodušší pro IT oddělení Při přechodu na novou verzi zvažujte nové možnosti pro správu koncových stanic © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may be registered trademarks and/or trademarks in the U.S. and/or other countries. The information herein is for informational purposes only and represents the current view of Microsoft Corporation as of the date of this presentation. Because Microsoft must respond to changing market conditions, it should not be interpreted to be a commitment on the part of Microsoft, and Microsoft cannot guarantee the accuracy of any information provided after the date of this presentation. MICROSOFT MAKES NO WARRANTIES, EXPRESS, IMPLIED OR STATUTORY, AS TO THE INFORMATION IN THIS PRESENTATION.

Konec legalizace pomocí COEM Možnost použití OEM do 31. prosince 2008 Od 1. ledna 2009 – legalizace pomocí Get Genuine Kit (GGK) Get Genuine Windows Agreement (GGWA) Nebude možné uvádět a prodávat COEM na samostatné faktuře COEM na faktuře s novým počítačem nebo s komponentami (MB,RAM,CPU,HDD, skříň se zdrojem) © 2008Microsoft Corporation. Microsoft Confidential. All rights reserved. This presentation is for informational purposes only. Microsoft makes no warranties, express or implied, in this summary.

Nový způsob legalizace leden 2009 Get Genuine Kit (GGK) Get Genuine Windows Agreement (GGWA) Produkty: Windows XP Professional Windows Vista Home Basic (od 1. 11. 2008) Windows Vista Home Premium (od 1. 11. 2008) Windows Vista Business (od 1. 11. 2008)   Windows Vista Business (od 1. 11. 2008, s možností downgradu na Windows XP Pro) Základní informace: Vhodné pro legalizace menšího počtu PC OEM distribuce/DVD balení Anonymní nákup K dispozici jako samostatná licence nebo balíček 10 licencí Obsahuje certifikát pravosti (COA)                                  Instalace je stejná jako u krabicové licence Microsoft poskytuje technickou podporu Licence není přenosná z PC na PC Možnost dokoupení Software Assurance do 90 dní po nákupu Určena pro legalizaci 5 a více PC 2 varianty GGWA SMO a GGWA LO Multilicence (ale zahrnuje plnou licenci OS, nejedná se o upgrade) Snadná inventarizace Snadná instalace na větší množství PC Zákazníkovi je zasláno elektronické potvrzení objednávky Neobsahuje certifikát pravosti (COA) VL média nejsou součástí dodávky * Cena nových legalizačních řešení je přibližně o 25% vyšší, než u COEM licence Windows

Internet Explorer 8 Beta 2 dostupná od 16. září Pro systémy Windows XP, Vista, Server 2003 a 2007 Nutné udělat drobné změny na stránce – přidání kódu pro zajištění kompatibility Novinky pro poskytovatele obsahu akcelerátory web slices visual search Novinky pro uživatele bezpečnost – inPrivate procházení webu, další vylepšení nové prvky v ovládání – zavírání lišt, mazání historie vyhledávání textu na stránce Vhodné pro nasazení ve firmách a organizacích (IEAK)

Windows Live Wave 3 Aplikace (WL Mail, Fotogalerie, Writer) Služby (Hotmail, Messenger, SkyDrive, Spaces, ...) Windows XP a Vista Office Live Podpora ostatních platforem (Linux, Apple) Možnost využít API pro integraci do vlastních služeb a aplikací Budoucnost – Windows Live Mesh Windows Live@edu

Otázky?