Země Přírodověda 4. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Advertisements

Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další používání podléhá autorskému.
Ryby našich vod Přírodověda 4. ročník
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
 Inspirace minulostí (zejména středověkem), exotickými zeměmi a životem na venkově  Důraz na city a prožitky, často pocit odcizení, záliba v tajemnosti.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Čtvrtohory VY_52_INOVACE_03/1/30_přírodopis
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Tropická moře Přírodověda 5. ročník.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
DUM 18/1 Tady jsme doma Naše vlast.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F23/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Slunce Autor: Bc. Jana.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
SOPEČNÁ ČINNOST Mgr. Helena Tlapáková.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Rozkvět českého státu za Karla IV.
Život na vesnici v 18. století.
Stavba a vznik Země Projevy života
Tabulka otázek Rozstřel
NEŽIVÁ PŘÍRODA Prvouka 3. ročník Opakovací hra Gabriela Mikulková 2013.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F16/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Kmitání pru ž ných t ě.
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
PŘÍRODOPIS - 9. roč. VZNIK A STAVBA ZEMĚ.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
Tvorba prezentace – na co si musíme dát pozor!
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.05 Název pro školu:EU CH 05 Název materiálu:Směsi Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie Anotace:
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
VY_32_INOVACE_CH1_16 Uhlík.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_203_VULKANISMUS AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F27/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Účinky elektrického proudu.
National parks in the USA
ZEMĚ naše planeta Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti - CZ.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. MARTINA MYŠKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_757_KUBISMUS TÉMA: Kubismus ve výtvarném.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_PR_II.C.03
Název Litosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vnitřní stavba Země Pevné těleso Země se skládá: 1) Zemské jádro
Hospodářská zvířata.
Společenstvo vod Přírodověda 4. ročník.
Název šablony: Inovace ve fyzice52/F20/ ,Slabá Janoutová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Magnety Autor: Bc. Jana.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Marek Kryška Datum: Cílový ročník: 8.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
What is Easter? VY_32_INOVACE_3B6 G ymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Věra Dundálková.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
HYMNA ČR.
Číslo v digitálním archivu školy
Litosféra Zkvalitnění ICT ve slušovické škole autor: Helena Nováková
Transkript prezentace:

Země Přírodověda 4. ročník

Složení Země jádro plášť kůra Země je složena z několika vrstev, které na sebe navazují. Zemská kůra je tenká slupka pevných hornin. Pod ní je vrstva nazvaná plášť. Ta se skládá z hornin, které jsou z části v roztavené podobě. Další zemskou vrstvou je jádro, které je složeno z pevného železa a nitra. Jádro je v podobě koule jehož střed se nazývá kůra jádra. Tato vrstva je tekutá a skládá se ze železa, niklu a kyslíku. jádro plášť kůra

Jak vzniká sopka?

Sopka

Co je to gejzír?

Jak vypadá vřídlo?

Pracovní list 1. Vyhledej v encyklopediích názvy alespoň 3 činných sopek. 2. Najdi 2 oblasti světa proslulé gejzíry. 3. Popiš vlastními slovy co je to vřídlo.

Odkazy: http://www.obrazky.cz/detail?q=slo%C5%BEen%C3%AD%20Zem%C4%9B&offset=1&limit=20&bUrlPar=filter%3D1&resNum=9&ref=http%3A//www.obrazky.cz/%3Fq%3Dslo%25C5%25BEen%25C3%25AD%2BZem%25C4%259B%26from%3D73&resID=IcPVsooD-sc4dCmiVJbDHUb8w34CNiqR_AQavPESSzg&imgURL=http%3A//vtm.zive.cz/files/imagecache/dust_filerenderer_normal/upload/aktuality/4064/cesta_do_nitra_planety_zem__4d9deb74c5.jpg&pageURL=http%3A//vtm.zive.cz/aktuality/cesta-do-nitra-planety-zeme%3Futm_source%3De15%26utm_medium%3Dselfpromo%26utm_campaign%3Drsshub&imgX=588&imgY=368&imgSize=74&thURL=http%3A//media3.picsearch.com/is%3FIcPVsooD-sc4dCmiVJbDHUb8w34CNiqR_AQavPESSzg&thX=128&thY=80&qNoSite=slo%C5%BEen%C3%AD%2BZem%C4%9B&siteWWW=&sId=2x7eHeylwgXe41loQmpm Já, autor tohoto díla, jej tímto uvolňuji jako volné dílo, a to celosvětově. nahttp://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Geyser_animation.gif This image or media file contains material based on a work of a National Park Service employee, created during the course of the person's official duties. As a work of the U.S. federal government, such work is in the public domain na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Beehive_geyser.jpg, na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:MSH80_eruption_mount_st_helens_05-18-80.jpg Toto dílo je ve Spojených státech volným dílem, protože jde o dílo úřadů americké federální vlády podle ustanovení Hlavy 17, Kapitoly 1, Sekce 105 amerického právního řádu. Na http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Volcano_q.jpg?uselang=cs Autor: Mgr. et Mgr. Pavlína Burdová Člověk a jeho svět, Přírodověda 4. ročník Datum vzniku: 21.3.2012 Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Německo Uveďte autora: Bundesarchiv, Bild 183-1984-0529-406 / Brüggmann, Eva / CC-BY-SA