Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Advertisements

Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
První představitelé impresionismu
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
ALFONS MUCHA To není ale jenom Slovanská epopej, to jsou i fotografie, šperky, známky, bankovky, porcelán, sklo, potisk látek, vitráže, plakáty, reklamní.
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
Impresionismus Šedesátá léta 19. století.
POLITICKÝ A EKONOMICKÝ VÝVOJ EVROPY
SECESE VY_52_INOVACE_DEK_42.
Bratři Čapkové.
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Švýcarsko, Mont-la-Ville Lugano - Švýcarsko Zurich - Švýcarsko.
Gotická kultura.
P O U T N Í K olej malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
NOVÁ FIGURACE Jiří Salajka.
Narodil se na Moravě v městě Ivančice. Jeho pěvecké schopnosti mu umožnily pokračovat v sekundárním vzdělávání v Brně, ale jeho více lákalo.
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Počátky umění v mladším paleolitu
VY_52_INOVACE_DEK_41 EXPRESIONISMUS VINCENTA VAN GOGHA
Dadaismus I. polovina 20. století.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_DEJEPIS_13 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Radka.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Mikoláš Aleš
Adolf Born.
Vojtěch Hynais.
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
ROMANTISMUS V ČECHÁCH Umění 19. století.
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
POETISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
POSTMODERNISMUS Jiří Salajka.
OP-ART Jana Bobčíková.
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
3. Kompozice ve výtvarném umění
Giotto di Bondone MgA. Lukáš Psík wikipedia
Nela Sováková, Johana Černá
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Eugeniusz Arct.
Jan Amos Komenský Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Hlavní města Evropy Poznávej podle panoramatu, typických staveb a památek, uveď zemi, kde město leží.
Výběr z tvorby Viktora Hartmanna….   Spojit dnes všechny části hudebních „Obrázků z výstavy“ s původními kresbami a malbami Viktora Hartmanna je prakticky.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
Čeští hudební skladatelé Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_10_ČEŠTÍ HUDEBNÍ SKLADATELÉ.
DUM Č.6 DUM Č.6 VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB VÝTVARNÉ VYJADŘOVÁNÍ OD NEJSTARŠÍCH DOB Název školy: ZŠ Salvátor, Valašské Meziříčí Název školy:
Galerijní pedagogika v teorii a praxi. Literatura, vzdělávání, aktuální podoby současné animace uměleckého díla. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Česká literatura 20.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Aktualizace uměleckého díla
MODERNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY NA PŘELOMU 19. A 20. STOLETÍ - 2
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Impresionismus (francouzské malířství na konci 19. století)
INSPIRAČNÍ ZDROJE KNIHY A ČASOPISY.
PRAVĚKÉ UMĚNÍ – let př.n.l..
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Expresionismus Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
UMĚNÍ A NÁBOŽENSTVÍ 6.TŘÍDA
ALFONS MARIA MUCHA.
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
NAŠE PRÁZDNINY V LLORET DE MAR
Křivonosková Kateřina
Co začíná tam, kde končí naše země?
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Renesance Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila a pracovala v polském Krakově. Tam také vystudovala Akademii výtvarných umění (v letech 1993 až 1998 obor malířství). Měla tři výstavy uměleckých děl v Jorgensen a vytvořila mnoho krásných obrazů. Její fascinace různými kulturami ji vedla k rozsáhlým cestám po mnoha zemích (kromě Polska i Francie, Německo, Irsko a Španělsko), odkud čerpá inspiraci pro svá díla. Následující brázky nejsou fotografie, to všechno jsou MALBY!

Dovedete si představit, jakou to dalo práci, aby obrázky vypadaly jako fotografie?

a.p.I©Q