Řešení optických systémů pro zákazníky (trubičkový systém)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí
Advertisements

GPON, světlo na konci vlákna part II
STRUKTUROVANÉ KABELÁŽNÍ SYSTÉMY pro komunikační sítě část 5.
Elektrický rozvod v budovách pro bydlení - rozdělení
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
BEZBARIÉROVÁ MHD V NOVÉM JIČÍNĚ Rozvoj dopravní obslužnosti regionu Zavedení nové moderní místní hromadné dopravy pro obyvatele města Nový Jičín, Kunín.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Výstavba otevřených optických sítí - pro a proti
Tvorba a realizace programu výuky moderních komunikačních technologií na SŠ informatiky a spojů Brno Projekt ESF Realizační tým: odborní učitelé SŠ informatiky.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
11 Udržovatelnost a servisní logistika
První krok do vláknové optiky
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Proč průmyslové svítidlo Acciaio ?
PC SÍTĚ II.
Vzorce na umocnění.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
Dynamické rozvozní úlohy
Technické, obchodní a právní řešení v oblasti ID karet a PKI1 Standardizace ID karet v akademickém prostředí Josef Milota Jihočeská univerzita.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Nejmenší společný násobek
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Společný násobek nejmenší společný násobek (n)
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Audit IT procesů ve FNOL
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
52_INOVACE_ZBO2_1364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti.
Procvičování vzorce.
Pasivní optické propojovací moduly pro 40G/100G datová centra
Proč mapovat aktuální stav optické sítě
(c) Zdeněk Bergman1 Geografické informační systémy úvod GIS.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Akce ZIMA pro objednávky do
Celá čísla Dělení.
Obsah Úvod Základní vlastnosti Topologie pokrytí – orientační schéma
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě
Strukturovaná kabeláž Správa fyzické vrstvy
Pasivní prvky - doplňky
Rozčlenění nákladů na výstavbu FTTH sítí
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Dokumentace „skelnatění“ sítě
ČD-Telematika a.s., Pod Táborem 6, Praha 9 Internet a elektronické komunikace pro veřejnou správu z pohledu ČD-Telematika a.s. Ing. Miroslav Šídlo.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Odkanalizování a čištění odpadních vod v povodí řeky Radbuzy CENY SOUTĚŽE TOP INVEST 2008 – NEJLEPŠÍ INVESTICE ROKU 2008.
Remote DSLAM – blíže k zákazníkovi
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
10Gb/s metropolitní síť VUT v Brně Vysoké učení technické v Brně Centrum výpočetních a informačních služeb Vladimír Záhořík, Tomáš.
FDDI (Fiber Distributed Data Interface). FDDI definice ANSI – X3T tá léta – snaha o propojení superpočítačů také MAC adresy – 4B přístup k médiu.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
... umění optické komunikace PROFiber Networking s.r.o. se jako bývalá divize Vláknové optiky MIKROKOM s.r.o. opírá o tradici 15tiletého působení v oboru.
Optický kabel (fiber optic cable)
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
Optické sítě snadno a rychle ??
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
» » CentroNet, a. s.
Optická vlákna Semestrální práce z předmětu
Semestrální práce z předmětu X32TSS – Telekomunikační systémy a sítě
Velkoobchod UPC Česká republika- rok po integraci
Transkript prezentace:

Řešení optických systémů pro zákazníky (trubičkový systém)  

Mikrotrubičky a příslušenství Další procesní kroky Úvod Hierarchie sítě Vrstvy sítě Páteřní vrstva Distribuční vrstva Přístupová vrstva Kabely Příslušenství Mikrotrubičky a příslušenství Další procesní kroky Další technologické kroky Dvě zásadní otázky Závěr  

Hierarchie sítě Kabelová komora nebo nadzemní rozváděčová spojka Páteřní vrstva Kabelová komora nebo nadzemní rozváděčová spojka Distribuční vrstva T-konektor Přístupová vrstva Zákazníci Kabelová komora T-konektor 3 až 10x 7/5,5 trubičky Optická spojka Přechodová skříň Kabelová komora 2 až 4x 7/5,5 trubičky Optická spojka Přechodová skříň

Vrstvy sítě Přístupová vrstva Distribuční vrstva C Transportní síť A B Distribuční vrstva, Přístupová vrstva Páteřní vrstva Transportní síť Distribuční vrstva Přístupová vrstva A B C D E Distribuční vrstva + Přístupová vrstva

Centrální uzel optické přístupové sítě Páteřní vrstva Centrální uzel optické přístupové sítě Distribuční uzel Páteřní vrstva 2x HDPE 40/33, 1x kabel A, 1x rez. 1-48 (buffer 1) Kabel A - 288f (6x buffer se 48f=8x ribbon6) 193-240 (buffer 5) 49-96 (buffer 2) 97-144 (buffer 3) 145-192 (buffer 4) 241-288 (buffer 6) = rez.

Distribuční vrstva Distribuční uzel Přístupový uzel distribuční vrstva 5x 10/8 mm, z toho 3x rez. A 1-12 Kabel A - 48f A13-24 A25-30 A31-48 Kabel B - 48f B1-12 B13-18 B37-48 B19-36

s plastovou infrastrukturou Přístupová vrstva HDPE 40 mm s plastovou infrastrukturou HPDE 32 nebo 25 mm Zákazní k

Kabely Přechod na ribbonovou technologi Řada 288, 48, 12, 6 http://ol6srv1/utvary/nsg/nd/optika/kpp/index.htm

Příslušenství Nové spojky Nadzemní spojka Přechodová skříň http://ol6srv1/utvary/nsg/nd/optika/kpp/index.htm

Mikrotrubičky a příslušenství Trubičky 10 mm a 7 mm, standardní i nehořlavé T a Y konektory, trubičkové spojky http://ol6srv1/utvary/nsg/nd/optika/kpp/index.htm

Dvě zásadní otázky 1. Kdy a proč realizovat proaktivní výstavbu ? 2. Kdy instalovat systém až na základě požadavku zákazníka ?

Souhrn Mikrokabely s ribbonovou technologií upevnily pozici ČTc jako leadera v této oblasti Nabízíme nejmodernější optickou infrastrukturu ve městech Pružnější připojení zákazníků (krátká doba realizace) Snadné budování kruhových záloh Díky ribbonové technologii kratší doba oprav proti konkurenci Levnější cena budování infrastruktury (okolo 40 %) Téměř každý připojený zákazník znamená kousek proaktivní výstavby pro jiného zákazníka Levnější a konkurence schopnější produkty ČTc proti ostatním operátorům Větší pravděpodobnost získání zákazníků Kapacitně „neomezené“ připojení zákazníka Snadnější upgrade na větší přenosové rychlosti nebo jiné služby Optická infrastruktura základem pro nové služby