Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MÁ VLAST PODPORA PRO VÝUKU
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Konstrukce lichoběžníku 1
Středočeský kraj (doplňte názvy k číslům a názvy řek)
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
. Kvadratická funkce ° Narýsuj: -1 -1
Rozcvička Urči typ funkce: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
CZ 1. kolo 6.ročník KVÍZ.
Středočeský kraj.
Středočeský kraj S.
Středočeský kraj.
ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj. ČESKÁ REPUBLIKA Středočeský kraj.
území s nejstarším osídlením
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Puzzle – jehličnaté stromy
Autor výukového materiálu:
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Středočeský kraj 5. ročník
Středočeský kraj.
Středočeský kraj Krajské město: Praha Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Středočeský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel
Anotace: ČR – Středočeská kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
Středočeský kraj.
Členění území naší vlasti
Jihočeský kraj = poznávací soutěž = Pravidla soutěže Pravidla soutěže START! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Vlastivěda 5.tř. Mgr. Renata Šimková.
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
Mgr.J.Mareš STŘEDOČESKÝ EU-OP VK VY_32_INOVACE_718 územní jednotka Střední Čechy Středočeský kraj- velmi důležitý polohou pro vzájemnou dopravní a pracovní.
STŘEDOČESKÝ KRAJ Vypracoval Adam Ludes a Marek Janoušek.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_07_Středočeský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 07 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
VY_52_INOVACE_12_02_Středočeský kraj. 3. snímek – vlajka, znak a mapa 4. snímek – hrady a zámky Středočeského kraje 5. snímek – cvičení (použij mapu a.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_06.
Středočeský kraj. Obr. 1 Poloha: střední Čechy Sídlo krajského úřadu: Praha.
KRAJE (SHRNUTÍ) I. ČÁST – ČECHY
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_04_VLASTIVĚDA
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
TÉMA: Středočeský kraj
STŘEDOČESKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-27 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Královéhradecký kraj-opakování
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
STŘEDOČESKÝ KRAJ.
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
Třídíme podle dvou kritérií
Najdi dva stejné obrázky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Domino 1−10 Obrázkové domino se skládá z kartiček, na jejichž levé polovině je napsáno číslo a na pravé polovině je určitý počet stejných obrázků. Hru.
Na které písmenko začíná obrázek?
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Transkript prezentace:

Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START! Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  doplňte názvy sousedních krajů e) d) f) a) g) c) h) b) Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - přehrady na Vltavě, které se nacházejí ve Středočeském kraji Labe Praha d) c) b) Vltava a) Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - přítoky Vltavy Labe a) Praha b) Vltava Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - pohoří v jihozápadní části středních Čech ? Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  … nížina, v níž leží tato hora Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - město známé výrobou těchto automobilů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - město zapsané od roku 1995 na Seznamu světového dědictví UNESCO Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - hrad zbudovaný jako místo pro uložení a ochranu českých korunovačních klenotů Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  - město ležící na soutoku řek … Labe Vltava Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.  Středočeský kraj se dělí na 12 okresů. Ve kterém městě má svůj krajský úřad? Mělník Benešov Beroun Kolín Kladno Kutná Hora Mladá Boleslav Nymburk Příbram Rakovník Praha-východ Praha-západ Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Konec prezentace The END Na stránku „správná řešení“ (jen pro učitele) Zpět na úvodní stranu Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Pracovní list 1 a) 3 b) c) 4 d) 5 e) 6 f) 7 g) 8 h) 9 2 10

1 a) 3 b) c) 4 d) 5 e) 6 f) 7 g) 8 h) 9 2 10 Praha Berounka Jihočeský Pouze pro učitele!!! Zpět na úvodní stranu Pracovní list – správné řešení 1 a) Praha 3 Berounka b) Jihočeský Sázava c) Plzeňský 4 Brdy d) Ústecký 5 Polabská nížina e) Liberecký 6 Mladá Boleslav f) Královéhradecký 7 Kutná Hora g) Pardubický 8 Karlštejn h) Vysočina 9 Mělník 2 Orlík 10 Slapy Štěchovická Vranská

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Použité zdroje: Číslo snímku, zdroj: (1) Znak kraje: obrázek dostupný pod licencí public domain na www:<http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Central_Bohemian_Region_CoA_CZ.svg> (2) Mapa: obrázek dostupný pod licencí public domain na www:<http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Stredocesky_kraj.svg> (3) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Slapy_prehrada_7179.JPG> a náčrtek - autor (4) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:S%C3%A1zava_River_(CZE)_at_Kliment%27s_View.jpg> a <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Berounka_vyhled_Tetin_4326.JPG> a náčrtek - autor (5) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pl%C3%A1n%C4%9B_Toku_nad_Oct%C3%A1rnou.JPG>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_the_United_States.svg>, foto radaru poskytnuto s laskavým souhlasem Tiskové a informační služby Ministerstva obrany ČR, foto oříznuto a projasněno programem Zoner Foto Studio 11, zdroj www.army.cz (6) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ctin%C4%9Bves,_%C5%98%C3%ADp_a_obec.jpg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Rotunda_na_Ripu.jpg> <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wheat_field.jpg> , <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Josef_Mathauser__Praotec_%C4%8Cech_na_ho%C5%99e_%C5%98%C3%ADp.jpg> (7) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Skoda_felicia_1962_front.jpg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Skoda_Octavia_IAA_2005.jpg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:2007-08-cesko-153.jpg> (8) Mapa a ostatní obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Map_cz_Kutn%C3%A1_Hora_kroton.svg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:KUTNA_HORA_(js)_7.jpg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutn%C3%A1_Hora__pohled_od_Svat%C3%A9_Barbory.jpg> (9) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Karlstejn.jpg>, <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Holy_Roman_Empire_crown_dsc02909.jpg> , <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jan_Vil%C3%ADmek_-_Karel_IV.jpg > (10) Obrázky dostupné pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:MOLDAU3.jpg> a <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Melnik.jpg>, (11) Obrázek dostupný pod licencí public domain na www: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Map_CZ_-_district_Beroun.PNG>, obrázek doplněný texty a barevnými plochami v programu Zoner Foto Studio 11 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. Pravidla soutěže Zpět na úvodní stranu Formou soutěže se opakuje téma: Středočeský kraj. Soutěž se skládá z 10 snímků. Časování … automaticky po 20 – 45 vteřinách (podle náročnosti zápisu). Žáci zapisují výsledky do pracovního listu. Doporučené hodnocení: 8 a více správně …1 (motivační hodnocení) Řešení – po ukončení prezentace pustí učitel prezentaci znovu a seznámí u každého snímku žáky se správným řešením. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.