... jako součást komplexního řešení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Chytrý telefon jako osobní identifikátor
IP AUDIO AND PAGING SYSTEMS
1 1 1.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Popis funkcí a jejich praktické využití
2N® Helios 2N Helios/Helios IP produktová prezentace
2N ® SIP Speaker Prezentace produktu 2N ® SIP Speaker Základní popis : IP paging systém pro veřejná hlášení a komunikaci Univerzální použití.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
Radiofrekvenční řízení budov
Představení ovládacího software GSM Ultimate Remoter.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Softwarové zabezpečení serveru
Představení mydlink TM Co je mydlink Mobilní aplikace Proč mydlink Pro koho je mydlink určen Rodina produktů mydlink.
2N ® Helios IP Uni Produktová prezentace
Copyright © 2011, atlantisProNGX nahrávání telefonních hovorů.
Operační systémy.
Přehled
2N ® Helios IP Verso Produktová prezentace. Jsme česká společnost zaměstnávající 150 zaměstnanců, která se zabývá výrobou a vývojem telekomunikačních.
Internet.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
2 Novinky Exchange LyncCompliance Scénáře nasazení EXIT Partnerský ekosystém Ukázka Exchange Lync.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
T1: Základy práce s počítačem
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
GSM Lift Watch.
Ústředna Galaxy Počítačová technologie Rozsah od 0 do 512 zón
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Multimediální elektronická komunikace
Global network of innovation Identity a Access Management v heterogenním prostředí Marta Vohnoutová 19. dubna 2015.
COGAIN 2009 Možnosti řízení invalidního vozíku. Systém řízení vozíku  Rozdělen do několika částí  Část pohonu Motor pohonu Senzory ujeté vzdálenosti.
Univerzita třetího věku kurz ECDL
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Elektronické přístupové systémy. Od 125 kHz k 13,56 MHz = = Frekvence 125 kHz umožňuje používat kartu pouze jako identifikační číslo (občanský průkaz)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Mobile Device Management
Confidential1 KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) KX-TDA100/200CE (Ver.1.0) Část 4 Programování Panasonic Communications Co., Ltd. PBX Division Servisní školení,
2N Net Audio systém. Co je 2N Net Audio systém? Kompletní systém veřejného ozvučení Systém pro přehrání podkresové hudby Veřejná hlášení In-Store Radio.
Security Systems BU Communication Systems Slide 1 a) Distribuce zpráv a upozornění na veřejných prostranstvích informační hlášení = místní rozhlas evakuační.
Vítejte ve světě 2N ZDENĚK PATOČKA K EY A CCOUNT M ANAGER.
WiFi NETHOME PLUS aplikace pro jednoty KITE. Vzdálené ovládání jednotky IOS Android Wifi Module Router Cloud server & Internet.
Na Valentince 1003/1, Praha IMA s.r.o. NFC identifikační systém.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Web server SEA a monitorování dat pomocí tabletu nebo „chytrého“ telefonu Jan Voříšek.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
2N SIP Audio systém. Co je 2N SIP Audio systém? Bezserverový systém veřejného ozvučení Hlásicí systém Plánovač zvonění Aktivní ochrana proti narušitelům.
2N Net Audio systém. Co je 2N Net Audio systém? Kompletní systém veřejného ozvučení Podkresová hudba Hlásicí systém In-Store Radio Plánovač zvonění po.
Kamerový systém Výjezdní zasedání UISLednice, 23. – Bc. Martin Pokorný Sekce centrálních aplikací Vývojový tým Univerzitního informačního.
2N ® SIP Speaker. 2N ® SIP Speaker, nástěnný IP reproduktor Živá či přednahraná hlášení z IP telefonů nebo VMS (podpora SIP a ONVIF) Hlasitý a srozumitelný.
2N ® Helios IP Safety Produktová prezentace. Jsme česká společnost zaměstnávající 150 zaměstnanců, která se zabývá výrobou a vývojem telekomunikačních.
Radiofrekvenční řízení budov
2N® Indoor Touch.
2N Net Audio systém.
2N® Helios Vario analogue version
2N® Netstar SW.
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
2N SIP Audio systém.
PŘEVRATNÉ ŘEŠENÍ PRO VÝSTAVBU ROZSÁHLÝCH PŘÍSTUPOVÝCH SYSTÉMŮ
2N® Helios Uni analogue version
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
INTELIGENTNÍ MOTORICKÝ ZÁMEK
CP-LNC-MC20-M Mpix IP mini kamera pro speciální účely
Autor: Mgr. Václav Chvál
Transkript prezentace:

... jako součást komplexního řešení 2N® Helios IP ... jako součást komplexního řešení

Bezpečnostní interkom Audio a video komunikace Kontrola vstupu – integrace Video a audio monitoring Zabezpečené připojení 2. Scenar – lze integrovat do vice reseni; je soucasti nejake komplexniho reseni – postupne chceme přecházet na bezpečnostní ŘEŠENÍ Co si pod tim predstavit? Stale funkce interkomu, ale navic...integrace do access systemu, kamerovych systemu, odolny proti odposlechu SIPs To co byl v predeslem pripade protokol SIP (pro komunikaci se zarizenimi 3. stran, je zde Onvif. Helios IP podporuje Onvif Profile S, který je určen pro propojení (komunikaci) se zařízeními 3. stran pomocí video streamování (příp. audio stream) Podporovane kodeky: MJPEG, MPEG4, H.264 ONVIF - Protocol used to discover, control, authenticate and setup of camera RTSP - Protocol used to control video transmission from one device to another RTP – protocol for video transmission VMS – Video Management Software – nainstalovan na serveru, pro video surveillance, umožňuje připojeni a spravu nejruznejsich typu kamer od ruznych vyrobcu, Zajistuje spravu ulozist, video-analyzu

Proč to děláme ? Vetsina kancelarskych budov obsahuje kombinaci ruznych systemu – kamerovy system, slaboproud, bezpecnostni system

Jak to děláme - platformy ONVIF S (C) Milestone Axis Bosch Digifort Exacq Nextiva, Hikvision, Verinth Onvif – when we started to think about security ONVIF was somehing that helped us to pint the right direction. Onvif connects together manufacturers of cameras, VMS, video storage and access control For 2N intercoms it is the door opener into a security world – something like SIP in telephony Onvif neco jako SIP – umoznilo nam to bavit se s nejvetsimi hraci na trhu (SIP je standard, ktery sjednocuje vsechny vyrobce – lze kombinovat ruzne produkty pro komplexni reseni); Onvif podobne – lze si koupit SW od Milestone Helios IP podporuje Onvif Profile S, který je určen pro propojení (komunikaci) se zařízeními 3. stran pomocí video streamování (příp. audio stream) Podporovane kodeky: MJPEG, MPEG4, H.264 ONVIF - Protocol used to discover, control, authenticate and setup of camera RTSP - Protocol used to control video transmission from one device to another RTP – protocol for video transmission Onvif C – access control Milestone – cili na access control reseni podobne jako Axis, Onvif C; nejvetsi partner pro VMS Axis – prvni na svete vyrobili IP kameru pro CCTV, velky hrac, lze pripojit jejich kameru jako externi kameru k Helios IP; jiz take zamereni na Access control – door controler krabicka Bosch – jsme certifikovani, Genetec – v procesu testovani, Americke firmy, software reseni (vse krome Axis a Bosch)

Milestone VMS

Digifort VMS

Jak to děláme - funkce Externí IP camera Audio Loop Test Automation API SIPs GS video před vyzvednutím Mobilní aplikace EVENT CONDITION ACTION Automation Api: It is a too for your custommers to adapt intercom to variouse situations Example – highway – interrcom know that microphone is broken, but what next? Automation API – lze navazat na Audio Loop test failed – vyvola hovor spolu s nejakou hlasku, ktery interkom neodpovida Audio Loop test – ověření, zda je mikrofon a reproduktor funkcni; nastaveno filtrovani zvuku na konkretni frkvenci – ochrana proti okolnimu hluku SIPs – proti zneuziti informaci z hlavicek SIP zprav Automation - Popis funkce: Automatizace umožní naprogramovat komplikované chování vrátníku, které by jinak nebylo možné. Použití: Pro náročné instalace kde je nutno propojit funkce vrátníku způsobem který není běžný.

2N® Helios IP Licence

Licence Všechny modely stejný firmware Funkce závisí na modelu, hardwaru a licenci Licenční politika

Licence Licence Obsah Enhanced Audio Uživatelské zvuky, Audio test Enhanced Video RTSP, ONVIF, Externí kamera Enhanced Integration Pokročilé nastavení zámků(aktivace hovorem/tlačítkem, časové profily), Picture to email, Automatické aktualizace (TFTP/HTTP), HTTP řízení zámků, Automatizace Enhanced Security 802.1x, SIPs Gold License Všechno výše vyjmenované G.729 G.729 kodek Informacast Informacast protokol pro streamování audia Záložka Informacast Interkomy 2N® Helios IP podporují protokol Informacast pro stremování audia. Protokol Informacast umožňuje sestavit audio stream (unicast/multicast RTP/UDP kódovaný kodekem G.711 U-law) mezi interkomem a informacast serverem příp. jiným Informacast klientem. Po povolení služby jsou automaticky v pomocí SLP protokolu v lokální síti vyhledány informacast servery a interkom se u nich automaticky zaregistruje. Informacast server u něhož je interkom zaregistrován může interkomu posílat příkazy pro sestavení audio streamu: Broadcast - interkom přijímá audio stream z informacast serveru a přehrává jej pomocí zabudovaného reproduktoru. Capture - interkom zaznamenává audio pomocí interního mikrofonu a posílá  audio stream na informacast server. Listen - interkom přijímá audio stream posílaný jiným informacast klientem Interkom podporuje registraci až ke 4 informacast serverům současně a umožňuje sestavení až 6 paralelních audio streamů.

Popis funkcí a jejich praktické využití 2N® Helios IP Popis funkcí a jejich praktické využití

Agenda Audio Video Přístupový systém Integrace Zabezpečení Software

... do FW verze 2.5.0

... od FW verze 2.6.0

Audio Full duplex G.711 – telefonní standart G.729 pro Centrex Vybrané modely s extra hlasitým 10W reproduktorem Adaptivní hlasitost G.729 LICENCE

Audio Uživatelské zvuky Audio Test Přednahrané zvuky AUDIO LICENCE Uživatelské zvuky Přednahrané zvuky Audio Test Automatická diagnostika mikrofonu a reproduktoru AUDIO LICENCE

Video SIP video hovor – H.263+, H.263 nebo H.264 JPEG přes web VGA rozlišení JPEG přes web Až HD (SXGA) rozlišení RTSP server – H.264/MPEG- 4, MJPEG Až 4 nezávislí klienti VIDEO LICENCE

Video ONVIF podpora PTZ pro Helios IP Verso Externí IP kamera VIDEO LICENCE ONVIF podpora Pro integraci do VMS PTZ pro Helios IP Verso Zoomování v hovoru Externí IP kamera Pohled za roh Helios IP může použít video z externí kamery

Seznam uživatelů 2000 uživatelů Tři čísla na uživatele Cyklické vytáčení Skupinové voláni uživatele Náhradník

Časové profily Efektivnější řízení přístupu Použití vybraných funkcí podle týdenního kalendáře Funkčnost karty, přístupového kódu, telefonního čísla…

Řízení přístupu Interkom ovládá zámek Identifikace kódem, kartou, biometrií (přes Wiegand) – také vícenásobná identifikace Více nezávislých elektrických výstupů Funkce nezávislá od připojení k síti/serveru

Čtečka karet Vestavěná v Helios IP 125kHz 13.56MHz Přídavná rozhraní Všechny modely Vario a Verso, vybrané modely Force 125kHz EMarine, HID Proximity 13.56MHz iClass, Mifare, DESFire… Přídavná rozhraní

Logování událostí Všechny události na interkomu jsou logovány Použití: Pro monitorování interkomu, pomocí serveru který je zaregistrován pro odběr správ Když nastane definovaná událost, interkom pošte HTTP/XML správu <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">   <s:Header> additional control information of request </s:Header> <s:Body> request parameters </s:Body> </s:Envelope>

Automatizace Programovací rozhraní Propojuje události s reakcemi INTEGRATION LICENCE Programovací rozhraní Propojuje události s reakcemi Pro pokročilé nastavení Skvělé pro sofistikované instalace

Síťová bezpečnost 802.1x ochrana sítě SECURITY LICENCE 802.1x ochrana sítě Ochrana proti záměně koncového zařízení Helios IP se identifikuje proti síti Web konfigurace zabezpečená HTTPS Ochrana proti slovníkovým útokům SIPs pro ochranu hovoru

Bezpečnostní relé Zabezpečuje propojení Helios IP a zámku Napájen a kontrolován jakýmkoliv Helios IP

Ochranný spínač Alarm při otevření interkomu Dva typy spínače Hardware – funkce nezávislá na stavu interkomu Software – nastavená funkce

Veřejná hlášení Veřejná hlášení do všech zařízení v síti Z interkomu na více interkomů, nebo z ústředně na interkomy Hlášení v nouzi Přijímání i vysílání

Tichý alarm Speciální kód otevře dveře, a zároveň tiše upozorní ochranku Použití: Pro případy donuceného otevření dveří Běžný hlasný alarm by útočníka mohl vylekat co by mohlo vést k násilí Tichý alarm otevře dveře, ale zároveň pošle správu na ochranku Naprogramováno pomocí Automatizace

Skupinové ovládání Kód zadaný na jednom interkomu spustí akci na skupině jiných interkomů Příklady použití: Při evakuaci budovy stačí protáhnout speciální kartu na libovolném interkomu a všechny interkomy v budově umožní průchod Kód zadaný na klávesnici spustí hlášení ze všech interkomů Naprogramováno pomocí Automatizace

2N® Helios IP EYE Video na PC Zdarma Video dohled – zvýšení zabezpečení Ovládání zámku

2N® Helios IP Manager Řízení přístupových práv Skupinové nastavování Konfigurace displeje

2N® Helios IP Scanner Nalezení všech interkomů v LAN síti Zobrazí základní informace o interkomu

2N® Helios IP Mobile Aplikace pro tablety a chytré telefony Dostupné na „Google Play“ pro Android a „iTunes“ pro iOS