Školní družina „Aby se dítě mohlo zdravě rozvíjet, musí se cítit v bezpečí a spokojené“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Advertisements

DOMOV HÁJ LEDEČ NAD SÁZAVOU
Základní škola v Jičíněvsi byla postavena v roce Ve školní kronice jsou zaznamenávány události od roku Školní události jsou v kronice pravidelně.
Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽK Ů pro školní rok 2012/2013.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Vysoké mýto.
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Mateřská škola a Základní škola Želešice
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
VÍTÁME VÁS u přijímacího řízení pro školní rok 2014/2015 Praktická škola jednoletá Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková.
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Zdravá škola.
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Horní Bečva
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOVORČOVICE
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Přípravná cvičení předchází výuce správné výslovnosti
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
HVM – RVP PV a hudební činnosti v MŠ Osnova pro studenty středních pedagogických škol oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Školní rok 2016/2017 Vedoucí školní družiny: Mgr. Igor Malík Ředitelka.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY 2. část Mgr. Irena Kudláčková.
,,BROUSÍME SI JAZÝČEK S EMILKOU A EMILEM“
Osobnostní rozvoj Znalost a aplikace principů M.M. Pravidla Komunikace a zdvořilostní formy chování Mravní hodnoty Já rodina okolí Zralá osobnost dítěte.
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno AKCE 2015.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Výchova ke zdraví TEMA: Denní režim ČÍSLO.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Základní škola Valašské Klobouky
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Plán společných akcí ŠD ve školním roce 2018/2019
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Školní vzdělávací program
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Školní družina „Aby se dítě mohlo zdravě rozvíjet, musí se cítit v bezpečí a spokojené“

Školní družinu navštěvuje 150 dětí a Máme 5 oddělení Zdenka Kellnerová (2.třída) Eva Vinárková (1.B) Hana Vykydalová (1.A) Drahomír Streit (3.B) Iveta Prokšová (3.A) Žáci 4.A + 4.B třídy jsou rozděleni do jednotlivých oddělení

cíle ŠD Cíl = výchova všestranně harmonického člověka. Snažíme se připravit každého jednotlivce pro život ve stávající společnosti. Prostřednictvím aktivit mimo vyučování může získat nové dovednosti, zkušenosti, znalosti a postoje. Důležité je probouzet v žákovi kladný přístup ke škole, ke vzdělání, naučit jej rozlišovat čas práce a čas odpočinku. Rovněž rozvíjet praktické dovednosti v zájmových činnostech. Naučit dítě správnému chování k dospělým Zásady správného chování ke spolužákům Vést děti ke zdravému životnímu stylu Posilování komunikačních dovedností Ovládání negativních citových reakcí Posilovat pozitivní myšlení

(objevovat nové věci a analyzovat je) Učit se „jak na to“ Obsah vzdělávání Učit se znát (objevovat nové věci a analyzovat je) Učit se „jak na to“ (získat širokou škálu dovedností potřebných pro život) Učit se žít společně (porozumění, komunikace, společné řešení problémů, každý má svá práva a povinnosti) Učit se být (poznávat sám sebe)

Obsahy a formy činnosti ve školní družině Pravidelná činnost týdenní skladba zaměstnání (dle jednotlivých oddělení) Příležitostné akce akce pro děti a rodiče, besídky a výstavky Odpočinková činnost kompenzace zátěže v průběhu vyučování (doba trvání 30 minut/den) Nabídka spontánních aktivit sportovní, společenské a stolní (60 minut/den) Příprava na vyučování dle potřeb dětí, didaktické hry Zájmové kroužky (každý den probíhají alespoň dva kroužky)

Metody a formy práce Rozhovor Diskuze Vyprávění Kreslení Poslech Besedy Pohádky Soutěže (křížovky, doplňovačky, vědomostní testy, kvízy…) Vycházky, výlety Exkurze, výstavy Kulturní akce (kino, divadlo) Sportovní činnosti a soutěže Hry (smyslové, tvořivé, konstruktivní, pohybové, stolní a didaktické)

Zájmové vzdělávání Školní družina nabízí širokou škálu zájmových kroužků pod vedením kvalifikovaných vychovatelek. Hana Vykydalová vede: Keramický kroužek Obsah: seznámení s materiálem, jednoduchý výrobek z uceleného kusu hlíny, spojování konstrukce (složitější výrobky) a povrchová úprava (glazura) Práce s hlínou vede děti k rozvoji fantazie a získání zručnosti. Výrobky slouží jako výzdoba prostorů školní družiny, dárky nebo jen pro vlastní potěšení. Cílem je naučit děti zručnosti a trpělivosti. Flétnu Obsah: dechová cvičení, výuka základních tónů, hra podle L. Daniela (Škola hry na sopránovou zobcovou flétnu)

Zdenka Kellnerová vede: Zájmové vzdělávání Zdenka Kellnerová vede: Pěvecký kroužek Obsah: nauka nových písní, děti využijí Orffeovu metodu – nástroje Pěvecký kroužek rozvíjí u dětí hudební cítění a rytmus. Děti se účastní soutěží , vystupují v domově důchodců či na vítání občánků (MM Opavy).

Sportovní kroužky + kroužek novinářský Zájmové vzdělávání Drahomír Streit vede: Sportovní kroužky + kroužek novinářský Obsah: míčové hry, pohybové hry, atletika, florbal, cvičení na nářadí (žebřiny, bedny, kruhy, žíněnky, trampolína…). V rámci sportovních her děti rozvíjí své pohybové dovednosti (rychlost a obratnost). Rovněž se připravují na sportovní soutěže.

Zájmové vzdělávání Eva Vinárková vede: Vaření Obsah: příprava jednoduchých pokrmů (teplá i studená kuchyně), stolování, kultura a tradice (Velikonoce a Vánoce) V rámci tohoto kroužku se děti naučí základům manuální zručnosti, vytvoří si pracovní návyky, osvojí si znalosti v oblasti hygieny a bezpečnosti při práci s kuchyňským náčiním. Šikovné ruce (zde klade důraz na rozvoj jemné motoriky u dítěte) Počítačový zájmový kroužek (základy práce na pc-Word,Excel,úprava digitálních fotografií,výroba elektronických pohlednic a prezentací)

Zájmové vzdělávání Iveta Prokšová vede: Recitační kroužek Obsah: recitace a zájmové hry (na uvolnění a soustředění, logopedická cvičení a cvičení pro rozvoj paměti) Recitační kroužek rozvíjí u dětí slovní zásobu, paměť, správnou výslovnost, dítě zvládá vystupovat před větším počtem lidí a lépe se vypořádá s trémou Kroužek posilování Obsah: posilování celého těla ve dvojicích, skupině i jako jednotlivec, koordinace pohybů s důrazem na správné dýchání.

akce ve ŠD v období (září – listopad) Zdenka Kellnerová návštěva kina Mír – film Madagaskar 3 (2.tř.) 4.10. – Lesní pedagogika – doprovod (2.tř.) 3.11. – vítání občánků – sobotní akce Edukační program – Obecní dům (2.tř.) Praxe studentek (září – leden)

akce ve ŠD (září – listopad) Eva Vinárková: Návštěva kina Mír – film Madagaskar 3 (1.B) Návštěva kina Mír – film Doba ledová 4 (1.B) Návštěva minizoo – Husova ul. (1.B) Edukační program – Obecní dům (1.B) Praxe studentek (září – leden)

akce ve ŠD (září-listopad) Hana Vykydalová: Návštěva kina Mír – film Madagaskar 3 (1.A) Sběr kaštanů a žaludů – organizace Lesní pedagogika – doprovod (1.A) Sběr papíru – celková organizace (vyhodnocení , odměny, závěrečná zpráva) Marianum – doprovod (1.A) Návštěva kina Mír – film Doba ledová 4 (1.A) Návštěva minizoo – Husova ul. (1.A) Edukační program – Obecní dům (1.A) Praxe studentek (září – leden)

akce ve ŠD (září – listopad) Iveta Prokšová Návštěva kina Mír – film Madagaskar 3 (3.A) 20.10. – Sobotní akce s H. Škrabalovou – návštěva muzea + procházka Opavou (3.A) 25.10. – Výlet v době podzimních prázdnin – Slavkovský les (opékání, soutěže…) 3.11. – Sobotní akce s H. Škrabalovou – exkurze do cukrovaru (3.A) Edukační program – Obecní dům (3.A) Praxe studentek (září – leden)

akce ve ŠD (září – listopad) Drahomír Streit: 25.10. – Výlet v době podzimních prázdnin – Slavkovský les (opékání, soutěže…) Návštěva kina Mír – film Madagaskar 3 (3.B + 4.B) Edukační program – Obecní dům (3.B) 19.9. Okresní finále školních družin ve fotbale – 3. místo 27.9. Okresní soutěž školních družin v jízdě na kolečkových bruslích 3x 2.místo,2 x 3.místo 23.10. Okresní finále školních družin ve vybíjené –1. místo 22.11. Házená školních družin (1-5 tř.) 27.11. Florbal školních družin – celková organizace Praxe studentek (září – leden)

Plán akcí na další čtvrtletí 27.11. –florbalový turnaj na ZŠ Otická Zimní olympiáda Adventní odpoledne v kavárně Na Vyhlídce (turnaj ve stolních hrách) Vánoční prodejní výstavka Zpívání na schodech Sobotní akce (exkurze, výlety, přednášky, výstavy, …) Spolupráce s Obecním domem (edukační programy)

S úsměvem jde všechno lépe 