Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Svatba v 11:00 hodin.
Velká klášterní restaurace
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
H otel Venus leží v samotném srdci lázeňské čtvrti, několik málo kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou.
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Stolničení Ročník:
Já jsem kuchař a příjmu kuchaře a číšníki přijďte hned.
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
H otel Venus leží v samotném srdci lázeňské čtvrti, několik málo kroků od Mlýnské a Sadové kolonády. Moderní ráz hotelu se snoubí s více než stoletou.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Strava při zánětu jater
Grand restaurant pana Septima
Restaurace Jídlo.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hrachová 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
BE soup 1 Hovězí vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Zeleninový vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Zelná s uzeninou 10,60 Kč / 16,- Kč Pátek.
Paradox Bar a restaurant je jedinečná restaurace s extravagantním designem ve stylu 70‘s. Naleznete zde zábavu v podobě bowlingu, kterou si můžete zpříjemnit.
BE soup 1 Zeleninový vývar se zeleninou a mušličkami 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Boršč 16,60 Kč / 21,- Kč Pondělí.
BE soup 1 Hovězí se zeleninou a smaženým hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Špenátová 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
BE soup 1 Hovězí s rýží a kapustou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová polévka s paprikou 25,- Kč.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s drůbky a těstovinou 20,- Kč Polévka Rybí polévka 25,- Kč.
Středa BE soup 1 Slepičí vývar s masem a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Kapustová 16,60 Kč / 21,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Drůbeží vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Květáková 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁVRHY MENU LA FABRIKA 2016.
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar s hvězdičkami
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Náležitosti jídelních lístků
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Kulajda s houbami
BE soup 1 Toskánská 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Bramboračka s houbami
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Slepičí vývar s masem a rýží
Zeleninový vývar s hvězdičkami
Hovězí vývar s rýží a kapustou
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
Hovězí vývar se zeleninou smaženým hráškem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Hovězí s bylinkovým svítkem
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
Hovězí vývar se zeleninou a drobením
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
BE soup 1 BE soup 2 Česnečka s bramborem Dýňový krém
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Slepičí se zeleninou a fridátovými nudlemi
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a fridátovými nudlemi
Transkript prezentace:

Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha „Tento projekt je spolufinancován z Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

Třída NS2 Zpracovala Irena Přibylová HOTELOVÝ PROVOZ Třída NS2 Zpracovala Irena Přibylová

Hotel a kavárna Imperial Praha

Cíl exkurze Doplnění a rozšíření učiva předmětu Hotelový provoz Zpracovat seminární práci na téma - Hotel Imperial Zaměřit se na uvedená hlediska: Kategorie - druh ubytovacího zařízení Třída – počet hvězdiček Umístění hotelu Provoz – ubytovací část, odbytová střediska, výrobní středisko atp. Typy pokojů, ceny za ubytování Vybavení pokojů, nabízené služby Nabízené služby, nabízený sortiment Personalistika hotelu, zaměřit se na provozní mamagement, komunikace Rozhovor s šéfkuchařem hotelu Imperial panem Zdeňkem Pohlreichem a managerem hotelu paní Vlčkovou Vlastní názory, co studenty nejvíce zaujalo apod. Dalším nápadům je dán volný prostor. Vybrané seminární práce budou prezentovány jejich autory ústní formou, v rámci samostatné vyučovací hodiny Hotelového provozu, již ve škole

Ubytovací část

Vybavení hotelového pokoje ložním prádlem

Základní vybavení pokoje termospotřebiči

Koupelna – vybavení hygienickými prostředky

Typ pokoje – Executive cena za 1noc – od 195 EU

Lobby bar v hotelové hale

Vybavení barového pultu

Salónek, kde jsou podávány hotelovým hostům snídaně

Království – výrobní středisko šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

Paní Vlčková bedlivě kontroluje práci zaměstnanců výrobního střediska

Restaurace Imperial

Klasická kavárna Imperial

Hotelová hala

Recepce

Setkání a rozhovor studentů s panem Pohlreichem

Pan Pohlreich a jeho manager – paní Vlčková, která se studentům po celou dobu exkurze věnovala

Příjemné, vánoční zakončení exkurze – návštěva Staroměstského náměstí

Prezentace seminární práce studentky Jany Račkové Hotel Imperial Hotel Imperial je luxusní pětihvězdičkový hotel postavený v roce 1914. Svojí vnitřní secesní výzdobou se řadí mezi nejkrásnější památky v Evropě . Pokoje:Nabízí ubytování přímo v centru Prahy v nově zrekonstruovaných luxusních dvoulůžkových pokojích a apartmá, které jsou vybaveny posledními technologiemi jako jsou satelitní plazmová televize, Voip vícelinkové telefony s vlastní hlasovou schránkou, individuální klimatizací, bezpečnostní schránkou a minibarem. Všechny pokoje a apartmá mají také vlastní luxusní koupelny, které jsou plně vybavené. Najdete zde například podlahové vytápění, vysoušeče vlasů, kosmetické zrcadlo včetně doplňků. Celková kapacita hotelu Imperiál je 126 pokojů.

Vychutnejte si neobyčejnou pohostinnost a služby té nejvyšší kvality v pokojích hotelu Imperial. Všechny pokoje jsou světlé a prostorné, vkusně zařízené kubistickým nábytkem z masivního dřeva, zvláštní pozornost je věnována detailu, aby tak bylo zajištěno útulné a přívětivé prostředí, jak pro práci, tak pro odpočinek. Ve všech pokojích, které jsou laděny do decentních odstínů červené, zlaté nebo béžové barvy – se harmonicky prolíná půvab konce 19. století s nejmodernějšími technologiemi a vysoce kvalitním bezpečnostním systémem. Druhy pokojů – DeLuxe, Executive, Apartmá.

Služby:Hotel nabízí pokojový servis 24 hodin deně, bezplatné WiFi připojení k internetu ve všech veřejných prostorách, všechny nezbytné služby pro obchodníky, praní a čištění vašeho oblečení. V hotelu Imperiál je také k dispozici několik plně vybavených konferenčních místností, které je možné přizpůsobit vašim potřebám.

Restaurace:V hotelu se také nachází světoznámá Kavárna & Restaurace Imperial, která je zajímavá především svoji jedinečnou kachlíkovou výzdobou. Café Imperial nyní pod taktovkou kuchařského mistra Zdeňka Pohlreicha, zaujalo přední pozici na pražské kavárenské scéně. Jako šefkuchař několika pětihvězdičkových pražských hotelů stojí za vznikem moderního stylu české kuchyně. Výběr z  pestrého jídelního lístku určitě nadchne každého milovníka dobrého jídla. Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem.

Café Imperial nyní pod taktovkou kuchařského mistra Zdeňka Pohlreicha, zaujalo přední pozici na pražské kavárenské scéně. Jako šefkuchař několika pětihvězdičkových pražských hotelů stojí za vznikem moderního stylu české kuchyně. Výběr z  pestrého jídelního lístku určitě nadchne každého milovníka dobrého jídla. Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem. Bylo místem setkání pro každého a pro všechny. Nyní tato tradice pokračuje ...

Šéfkuchař – pan Pohlreich

Úspěšná rekonstrukce přidala kavárně na kvalitě - ta si nicméně stále uchovává nezapomenutelnou atmosféru ve stylu Grand Café. V Praze není mnoho míst jako Café Imperial. Díky výměně nábytku se u nás návštěvníci těší z většího pohodlí. Náš bar a kuchyně se zase postarají o to, že každá vaše návštěva bude událostí, na kterou nezapomenete. Kuchyně vedená Zdeňkem Pohlreichem, známou osobností pražské kulinářské scény, spolu s jeho pečlivě sestaveným týmem se postará o splnění všech vašich přání.

Ať už to bude snídaně, odpolední posezení u čaje nebo soukromá akce, postaráme se o všechny detaily. Menu obsahuje to nejlepší z české kuchyně, plus několik receptů, které s naším šéfkuchařem „cestují“ už několik let. Ceny jsou zcela přiměřené, jistě pro vás budou příjemným překvapením. Polední menu nabízí zvýhodněný výběr denních specialit pro všechny typy strávníků – od vegetariánů po obchodní klientelu.

Káva a zákusky jsou v kavárně tohoto stylu vždy důležitým prvkem Káva a zákusky jsou v kavárně tohoto stylu vždy důležitým prvkem. Naše zákusky mají něco navíc, nebo jim spíš něco chybí – vtíravá chuť průmyslových dochucovadel, která jsou v Imperialu na černé listině. Všechna jídla opouštějící naši kuchyni jsou výhradně domácí výroby a odrážejí tak naši filozofii zaměřující se na maximální kvalitu.

Náš team věří, že hostům náleží to nejlepší, veškeré pokrmy jsou domácí, nedotčené jakýmkoliv “fast-food” stylem. Můžete být toho svědky! Naši hosté mohou vždy navštívit šéfkuchaře v jeho královské kuchyni a promluvit si s ním o servírovaných pokrmech. Třešničkou na dortu naší nabídky je “Stůl šéfkuchaře”, unikátní možnost mít svůj stůl prostřen uprostřed rušné “kuchyně v akci” a vychutnat si 5chodové menu připravované přímo před vámi, společně s víny doporučenými naším sommeliérem.

Parkování:Parkování je možné v hotelových garážích. Snídaně:V ceně ubytování je také snídaně, podávaná v kavárně s překrásným keramickým interiérem, který je jediným originálem svého druhu na světě. Historie: Historie hotelu a kavárny Imperial se datuje již od počátku 20. století, kdy na místě dnešního hotelu Imperial stál zájezdní hostinec U Černého orla. V roce 1914 známí pražští hoteliéři bratři Kolářové prodali hotel Paříž a hostinec U Černého orla koupili. Ten poté nechali zbourat a postavili na jeho místě moderní a elegantní hotel Imperial podle plánů Jaroslava Benedikta. Exteriéry ve stylu Art Deco s kubistickými prvky byly doplněny o pozdně secení mozaikovou výzdobu interiérů, která je dílem prof. Jana Beneše.

Imperial se ihned po svém otevření v roce 1914 stal vyhledávaným místem pro obchodní i romantická setkání. Na kávu do Imperialu chodil Franz Kafka, bydlel zde Leoš Janáček nebo se ve slavných interiérech natáčel film Kristián v hlavní roli s Oldřichem Novým. V roce 2007 byla završena rozsáhlá rekonstrukce, při které byl především brán ohled na zachování původní architektonické koncepce. Jedním z důvodů byl mimo jiné fakt, že Hotel Imperial je součástí komplexu historických budov Prahy zapsaných na seznamu UNESCO. Hotel Imperial je součástí mezinárodní hotelové sítě Worldhotels a opět zaujímá vyjímečné místo mezi luxusními pražskými hotely.

Restaurace Imperial – před příchodem hostů

Co se mi v hotelu nejvíce libílo? Mě osobně se líbila profesionalita zaměstnanců, kteří vypadali, že svůj obor dobře znají, rozumí mu. Paní Vlčková, která nás hotelem provázela a je mj. i manažerkou pana Pohlreicha byla velmi vstřícná stejně jako pan Pohlreich osobně. Zařízení hotelu bylo samozřejmě špičkové jak se na třídu tohoto hotelu sluší a náleží mu. Proto bych spíš hodnotila personál se kterým jsem se osobně setkala. Přišel mi, že v dnešním těžkém konkurenčním boji si váží a jsou vděčni za každého hosta a to odpovídá i jejich službám. Klientela, která je převážně tvořena z cizinců např. Rusové atd. se na toto místo ráda vrací díky předešlé dobré zkušenosti.

Menu Café Imperial SNÍDAŇOVÉ MENU Anglická snídaně - 198,- Kč Toasty, smažená vejce, slanina, fazole, klobásky, džem, pečivo, máslo, káva nebo čaj Americká snídaně - 198,- Kč Dvě vejce na jakýkoliv způsob, slanina, rajčata, klobásky, bramborová placička, máslo, chléb, káva nebo čaj Kontinentální snídaně - 145,- Kč Výběr pečiva, džem, máslo, džus, káva nebo čaj Francouzská snídaně - 145,- Kč Croissant máslový a čokoládový, bageta, máslo, džem, káva s mlékem 

VAJEČNÉ POKRMY 3 vejce do skla - 89,- Kč 3 vejce na měkko s pažitkou a parmazánem - 99,- Kč 3 míchaná vejce s cibulkou - 89,- Kč 3 míchaná vejce se slaninou a cibulkou - 99,- Kč Tradiční Ham & Eggs ze tří vajec - 99,- Kč 2 vejce Benedikt - 99,-  Kč 3 vejce na hniličku s křenem a máslem - 95,-Kč Anglický muffin - 155,- Kč s míchanými vejci a uzeným lososem OMELETY ZE TŘÍ VAJEC Omeleta s bylinkami ze zahrádky šéfkuchaře - 129,- Kč Omeleta se šunkou - 129,- Kč Omeleta se sýrem - 137,- Kč Pařížská omeleta s cibulí a žampiony - 129,- Kč

PEKAŘŮV KOŠÍK Máslový Croissant - 40,- Kč Šáteček plněný čokoládou - 38,- Kč Dánské pečivo s rozinkami a pudinkem - 38,- Kč Výběr dánského pečiva - 125,- Kč Košík snídaňového pečiva - 45,- Kč  Máslo nebo margarín - 26,- Kč Med - 26,- Kč Džem - 38,- Kč

PŘEDKRMY Terinka z holoubátek - 199,- Kč s jablečným chutney Kachní Foie Gras marinovaná v červeném víně - 320,- Kč s toustem z francouzského chleba   Avokádo  - 197,- Kč s šedými krevetami a chilli dresinkem Uzený pstruh  s lehkým bramborovým salátem a křepelčími vejci - 185,- Kč Paštika z husích jater s topinkou ze selského chleba - 167,- Kč Tatar z mořského vlka -  190,- Kč s kukuřičným dresinkem Tatarský biftek s topinkami - 195,-  Kč Tian z uzeného vepřového masa - 167,- Kč s kroupovým salátem a rajčatovým fondue Mušle sv. Jakuba s bylinkovou omáčkou a hráškovým pyré - 245,- Kč

POLÉVKY Francouzská cibulačka - 85,- Kč  Kuřecí vývar - 85,- Kč se zeleninou a domácími nudlemi Kulajda - 80,- Kč se ztraceným vejcem SÝRY Výběr sýrů malý - 170,- Kč Výběr sýrů velký - 265,- Kč  SALÁTY Salát Caesar - 185,- Kč s česnekovými krutony a parmezánem Extra porce kuřete - 78,- Kč Salát se zapečeným kozím sýrem - 195,- Kč a akátovým medem Míchaný salát se svatojakubskými mušlemi - 210,- Kč  a domácím dresinkem

SENDVIČE Kuřecí Club sandwich - 225,- Kč s bramborovými hranolkami a slaninou Hamburger  „Dvouručák“ - 235,- Kč s hranolkami a grilovanou cibulí Croque Monsieur - 225,- Kč s míchaným salátem nebo hranolkami ČESKÉ SPECIALITY Smažený telecí řízek - 298,- Kč s bramborovou kaší Confit z kachny - 297,- Kč s červeným zelím a bramborovým knedlíkem s cibulkou Hovězí svíčková na smetaně - 189,- Kč houskový knedlík, brusinky Ragout z divočáka - 299,- Kč

SPECIALITY ŠÉFKUCHAŘE Hovězí líčka na červeném víně - 320,- Kč s bramborovou kaší a restovanou zeleninou se žampiony  Jehněčí kolínko na majoránce - 325,- Kč se smetanovým špenátem Jelení svíčková na brusinkách - 355,- Kč se směsí hub HLAVNÍ CHODY US Hanger steak - 295,- s omáčkou s brandy a zeleného pepře Chilský Sea Bass - 365,- s pórkem, cuketou s glazé z limet a zázvoru Grilovaná kuřecí prsa - 269,- s grilovanou zeleninou Grilovaný tuňák - 347,- s garniturou Nicoise Vepřová panenka  na pivě - 299,- s kapustou Steak z lososa - 299,- s mladým špenátem a piniovými oříšky Zajíc Royale - 369,- s lanýžovými nudlemi

VEGETARIÁNSKÝ VÝBĚR Opékaný lilek - 185,- Kč s rajčaty, bazalkou a ovčím sýrem Houbový Quiche - 165,- Kč s bylinkovým salátem Gnocchi s červenou řepou - 189,- Kč sýrem a pažitkou Lanýžové gnocchi - 235,- Kč se šampaňskou omáčkou PŘÍLOHY Bramborová kaše - 53,- Kč Bramborové hranolky - 53,- Kč Zapékané brambory - 53,- Kč Denní nabídka zeleniny - 55,- Kč Míchaný salát s domácím dresinkem - 58,- Kč Okurkový salát s koprem a kysanou  smetanou - 55,- Kč Rajčatový salát s cibulí a kerblíkem - 55,- Kč Košík pečiva - 35,- Kč

DEZERTY Créme Brulée - 125,- Kč Čokoládový fondant - 145,- Kč s pistáciovou zmrzlinou a malinovou omáčkou Palačinka - 140,- Kč s vanilkovým soufflé a citronovo-zázvorovým sirupem  Čokoládová bomba "Překvapení" - 145,- Kč Zkaramelizovaná jablíčka v křehkém těstě - 110,- Kč s vanilkovou omáčkou Zmrzlinový pohár Imperial - 120,- Kč Výběr zmrzlin a sorbetů - 120,- Kč Citronový dortík - 130,- Kč s čajovou zmrzlinou VÝBĚR DORTŮ - 79,- Kč Dort "Imperial" Sacher dort Čokoládový dort Tvarohový dort Jablečný závin Malinový dort

Diskuse studentů k prezentovaným seminárním pracím

Skupinová forma prezentace

Exkurze i vlastní prezentace prací studentů proběhly v příjemné atmosféře

Na shledanou příště !