AGRITEC, výzkum, šlechtění a služby, s.r.o. Agritec Plant Research, s.r.o. www.agritec.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.
Advertisements

Každý má právo volby. Každý má právo na vlastní názor.
Genetické inženýrství
Dopady klimatické změny na zemědělství
ANTINUTRIČNÍ LÁTKY.
Kapilární elektroforéza v nevodném prostředí - NACE
geneticky modifikované rostliny
Geneticky modifikované organismy a výroba potravin a krmiv Odbor bezpečnosti potravin, environmentálního rozvoje a prevence znečištění Ing. Karel Říha.
Projekt na cvičení „Obecná fytotechnika“
Krmná dávka - jen kukuřice Veškerá kukuřice jen GMO Hypotetický příklad: brojler.
Zavíječ kukuřičný v roce Zavíječ kukuřičný v roce 2002.
Geneticky modifikované organismy
Geneticky upravované potraviny Mazurová, Jeřábková, Vančurová, Kuttelwascherová.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Okolí lidských sídel Sady a ovocné zahrady
Presentace pro vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí.
Člověk a rostlina – genetické manipulace Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_.
Zdroje obživy pro lidstvo Radek Sláva Třída 2L VOŠ a SPŠE Olomouc, Božetěchova 3 Školní rok 2012/
J. Weiser Laboratoř mikrobiální proteomiky Proteomika jako nástroj ke studiu fyziologických regulací u bakterií.
Bílkoviny a lipidy VY_32_INOVACE_G Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. (P5)
Ochrana plodin proti škodlivým činitelům
Sady a zahrady Přírodopis VY_32_INOVACE_ sada, Př
Polní plodiny Filip Bordovský.
Molekulární biotechnologie č.12
1 VUT v Brně Fakulta chemická Ústav fyzikální a spotřební chemie Miroslav KALOČ 2 2 VŠB-TU Ostrava Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství Katedra.
Molekulární biotechnologie č.14
Chemie pro člověka.
KOSMETIKA.
Hlavní rostlinolékařské směry v oblasti pícninářství a výhledy do budoucna Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko Zemědělský výzkum, spol. s.
CHOROBY LUSKOVIN.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Virus HIV Retrovirus RNA virus Velikost nm
Kulturní rostliny, pojmy
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
Ochrana fytogenofondu IBPGR – Mezinárodní rada pro GZ rostlin – 1974 IPGRI – International Plant Genetic Resources Institute, Mezinárodní ústav pro GZ.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Molekulární biotechnologie č.10a Využití poznatků molekulární biotechnologie. Molekulární diagnostika.
Molekulární biotechnologie č.12
Mgr. Věra Vasiljevičová
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě9 - 8 Datum ověření ve výuce: Ročník:9.
Novela zákona o geneticky modifikovaných organismech Zuzana Doubková Odbor environmentálních rizik a ekologických škod.
Biotechnologie, technologie budoucnosti Aleš Eichmeier.
Kakao o Kakao se vyrábí úpravou semen stromu kakaovníku pravého o Plody obsahují semena – tzv. kakaové boby, které mají ledvinovitý tvar o Největší.
Alternativní zdroje NON-GMO krmiv
Výzkumný ústav pícninářský, spol. s r.o. Troubsko
Základy organické chemie
Tvorba genetické variability transgenozí
Úvodní cvičení.
Šlechtění rostlin pro zmírnění dopadů sucha
Technology and nutrition of maize
Biotechnologie Rostlinné biotechnologie – ochrana rostlin
Estery karboxylových kyselin
6. cvičení Selekce.
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
Metody analýzy mikroorganismů II
Environmentální toxikologie (KBB/ENVTX)
Katedra ochrany rostlin České zemědělské univerzity v Praze   pořádá odborný seminář   NOVÉ TRENDY V OCHRANĚ ROSTLIN   8,30 – 9,00 Prezence   Úvod –
? LABORATOŘ ANALÝZY POTRAVIN A PŘÍRODNÍCH PRODUKTŮ (N323003)
Proteomika Bruno Sopko.
Základy genomiky V. Analýza protein-proteinových interakcí Jan Hejátko
Biotechnologie rostlin a GMO
CHOROBY LUSKOVIN.
Role metabolomiky v systémové biologii
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_16_Elephant Cave and plants in Bali_hz2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

AGRITEC, výzkum, šlechtění a služby, s.r.o. Agritec Plant Research, s.r.o.

Biotechnologie ve šlechtění luskovin, přadných a technických plodin

Agrobakteriální transformace hrachu, lnu a bobu

Cíle genetické transformace Rezistence proti virózám PEMV a PSbMV u hrachu (exprese plášťových proteinů virů PEMV a PSbMV) Tolerance / rezistence vůči hmyzím škůdcům a houbovým chorobám hrachu a lnu (exprese inhibitorů proteináz ze zavíječe voskového) Změna skladby mastných kyselinu u lnu (inhibice FAD-2-desaturasy) Zvýšování akumulace těžkých kovů u lnu pro fytoremediace (exprese α-metalothioneinů) AGRITEC - jedna z mála organizací v ČR s povolením pro otevřené nakládání s GMO (v Olomouckém kraji dále pouze UPOL – ječmen phyA)

T5 generation of GM lines of pea cv. Raman with engineered tolerance/resistance to PSbMV; agronomic performance field trial at Vikýřovice near Šumperk. Plants harvested in the beginning of August and analyzed for morphological and yield characters. Červen 2010 Historicky první polní pokus s GM hrachem v Evropě (2010)

Biochemická analytika Detekce GMO metodou PCR Molekulární markerování Průkaz a odlišování odrůd Analýzy rostlinného materiálu Tuk – Soxhtherm Mastné kyseliny – GC Škrob, amyloza, rezist.škrob Antinutriční látky hrachu, bobu Těžké kovy – AAS Mykotoxiny – ELISA Rostlinné viry - ELISA Proteomika – SDS-PAGE, 2D-elfo, analýza isoenzymů

Odrůdy jako finální produkt Biotechnologie – zkrácení procesu šlechtění odrůd – cílem práce jsou odrůdy