Dánsko Vlajka znak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EVROPA SEVERNÍ EVROPA – FINSKO, DÁNSKO, ISLAND
Advertisements

Hlavní město: Kodaň (Kobenhavn)
SEVERNÍ EVROPA Mezi státy severní Evropy patří Norsko, Island, Švédsko, Dánsko a Finsko. Sever je méně obydlený, než zbytek Evropy. Norsko Finsko Švédsko.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
DÁNSKO.
Dánské království Kongeriget Danmark
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Severní Evropa Skandinávie. Severní Evropa Skandinávie.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Přírodní poměry.
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Dánsko Richard Hladík.
Terezie Dvořáčková VIII.B
Dánské království Geografie Autor: Mgr. Zdeněk Kříž
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
SEVERNÍ EVROPA EU – OP VK – III/2 ICT DUM 13
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
SEVERNÍ EVROPA.
Téma hodiny: Severní Evropa
POLÁRNÍ OBLAST.
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu,
Dánsko Geografické údaje.
obrázek je licencován za podmínek public domain
Severní Evropa Švédsko
Geografické údaje Řecka
DÁNSKO Obr. 1.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Finsko, Dánsko a Island Z_121_Evropa_Finsko, Dánsko a Island
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
Dánsko.
Německo.
Světadíly Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Rudická. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Dánsko (Severní Evropa)
EVROPA – ÚVOD, REGIONÁLNÍ GEOGRAFIE I.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
SEVERNÍ EVROPA Více ZDEZDE. Severní Evropa Norsko, Švédsko - Skandinávský poloostrov Finsko Island - ostrov Dánsko - Jutský poloostrov a ostrovy.
VY_52_INOVACE_18_02_státy severní Evropy. 3. snímek – severní Evropa 4. snímek – státy severní Evropy 5. snímek – vlajky států severní Evropy 6. snímek.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_03 N á zev materi.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_04_PUTOVÁNÍ PO EVROPĚ_DÁNSKO ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_299 _Dánsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jitka Havránková ČísloVY_32_INOVACE_3402_Severní Evropa NázevSeverní Evropa Téma hodinySeverní Evropa.
Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ na.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_16_Dánsko Téma:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_09_Norsko Téma:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_10_Švédsko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_274_Finsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
SEVERNÍ EVROPA.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Určeno pro: žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_06_Západní_státy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor: Mgr.
VY_32_INOVACE_
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Dánsko Vlajka znak.
6. a Severní Západní Jižní Střední Jihovýchodní Východní
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Transkript prezentace:

Dánsko Vlajka znak

Hlavní město Kodaň je hlavní a největší město Dánska leží na východním pobřeží v samotném městě žije asi půl milionu obyvatel a v celém státě kolem 5,5 milionů.

Památky pevnost Kastellet ze 17. století na hradbách pevnosti jsou děla, mířící výhružně do moře slavnou minulost malého skandinávského království připomínají zámky Rosenborg, Christiansborg a Amalienborg. Amalienborg stojí u malého kruhového náměstí Amaliensborg Plads , tento zámek hlídají dánští vojáci v historických uniformách

zajímavosti Sídlí zde dánská královna pro každého turistu je téměř povinností navštívit symbol Kodaně: bronzovou sochu malé mořské víly,pohádkové postavy z příběhu Hanse Christiana Andersena

Mapa Dánska a sousedé Německo (Švédsko)

poloha Dánsko omývá Baltské moře a Severní moře. Dánsko se rozkládá severně od Německa, jihozápadně od Švédska a jižně od Norska na Jutském poloostrově a na dalších 474 větších či menších ostrovech (mezi největší ostrovy patří: Sjalland, Fyn, Lolland, Falster, Langelland)K Dánsku patří Faerské ostrovy a Grónsko. Většina z dánských ostrovů není zalidněná. Jeho území tvoří dopravní most mezi střední a severní Evropou.

průmysl Mezi nejvýznamnější odvětví průmyslu patří v Dánsku potravinářský průmysl, dále je to chemický, elektrotechnický, loďařský a lehké strojírenství

Podnebí Zimy tady bývají mírné a léta chladnější. Průměrná teplota v zimě je 0,5 °C a v létě 16–17 °C. Průměrná teplota je však pouze 8°C. Průměrně nejméně srážek spadne na jaře. Nejdeštivěji je v srpnu a nejdeštivější částí Dánska je západní pobřeží Jutského poloostrova.

Děkuji za pozornost!