Trendy a bolesti v oblasti monitoringu vozového parku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití služby O2 Car Control v praxi operativního leasingu
Advertisements

Bezpečný digitální podpis v praxi
Logistika v silniční dopravě
a Internetové dispečinky
Doprava Skalský Dvůr Renata Štěpničková.
Informační systém Patricie specializované řešení pro Advokátní kanceláře.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
SPEED LEASE a.s., SIXT Franchisee
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Zvířata na cestách ohlídáte i na dálku Oborové řešení O2 Car Control.
Oborové řešení O2 Car Control Zvířata na cestách ohlídáte i na dálku.
Gs-Loc logistika a zabezpečení vozidel
Obsah Úvod Novinky v oblasti služby CarNet
13. ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS MISYS-CAR informační systém pro firmy i jednotlivce G E P R O, s. r. o. Štefánikova 52; Praha 5 tel:
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Počítačové technologie ve službách dopravy Sledování vozidel off a on-line.
Problematika rozhraní v ITS Kopecký František, Votruba Zdeněk
Technika ve službách technických služeb Oborové řešení O2 Car Control.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Dohled analýza optimalizace dohled analýza optimalizace Advanced Farming Systems.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
GX SOLUTIONS, a.s. Výrobce a dodavatel komplexních řešení pro monitorování a správu různých typů vozového a strojového parku v rozličných oblastech působení.
Přeskočte standardy v monitoringu! GX SOLUTIONS, a.s., organizační složka V oblouku 114, Čestlice, Říčany u Prahy
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
O2 Car Control Tomáš Trejbal Manažer marketingu pro korporátní zákazníky V Brně dne 9. června 2009.
Prezentace společnosti ZAJDO Transport Logistics s.r.o.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Ekonomika informačních systémů
Zvyšování kvality poskytovaných služeb - efektivní řízení servisní péče Konference SIS2010, Brno Petr Bříza, Versino CZ, s.r.o.
Jak to celé vzniklo? Nejdříve jsme ve Finsku našli výrobce zajímavého zařízení, které když upadne, tak to pozná a někomu to zavolá. Řekli jsme si, to.
Telekomunikace 14TC Semestrální práce:
Přehled
MISYS-CAR úvodní informace o dopravním IS 13. ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS G E P R O, s. r. o. Štefánikova 52; Praha 5 tel: ,
Liberalizovaný trh s elektrickou energií
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
S námi víte na beton,kde jsou vaše auta Oborové řešení O2 Car Control.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
System Management.
Využití Smart Meteringu při řízení spotřeby energie
Technologie sledují pohyb Telematická řešení nad vozovými parky
GSM Lift Watch. Požadavky zákazníka – Snadná komunikace z kabiny výtahu – Bezdrátové spojení z kabiny výtahu – Dálkové nastavení a ovládání pomocí SMS.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Sledování vozidel v reálném čase a využití pro informování cestujících
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Vašeho vozového a strojového parku až o 30 %.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Proč pořídit monitoring vozidel ? Víte kde Vám stojí … ?
Elektropříslušenství Autoelektrikář – 3. ročník OB21-OP-EL-ELP-VAŠ-U Záznam o pohybu vozidla.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
AGENDA DOPRAVA Skalský Dvůr AGENDA DOPRAVA K čemu slouží ? k vedení deníku jízd nebo puťovky k evidenci strojů k plánování jízd k evidenci a přehledu.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Transkript prezentace:

Monitoring vozového parku, zaměstnanců a jejich efektivní řízení Tomáš Trejbal O2 Truck and Business Day Lednice, 12. 5. 2011 Telefónica Servicios Audiovisuales S.A. / Telefónica España S.A. Título de la ponencia / Otros datos de interés / 26-01-2010 Telefonica O2 Czech Republic

Trendy a bolesti v oblasti monitoringu vozového parku Kontrola nad chováním řidiče - Sběr dat o řidičích a jejich vyhodnocování - Zaměření na ekonomiku a ekologii - Management rizika pojistných událostí Zvýšení efektivity Plánování tras a navigace Snížení času dodání, snížení nákladů na palivo, nákladů na utilizaci zdrojů (vozidel, lidí) Rozdílné požadavky firem Individualizace je součástí každého projektu Napojení telematického řešení na IT systémy společnosti Řízení lidí v terénu (mobile workforce) Kontrola vozidel Vzdálená diagnostika vozidel a plánování servisních kontrol Bezpečnostní sledování Právní a regulatorní reporting - Aplikace vynucené právem, regulací a dalšími autoritami

Popis řešení od O2 2

Pro základní i náročnější potřeby pro monitoring vozidel slouží O2 Car Control… služba, která umožňuje efektivní správu firemního vozového parku vč. rozlišování soukromých a služebních jízd a generování elektronické knihy jízd služba, která poskytuje přehled o poloze firemních aut automaticky generuje elektronickou knihu jízd jednoduché rozlišení soukromých a služebních kilometrů přehled o místě a množství nákupu paliva jednoduchá obsluha služby pomocí SMS nebo přímo na počítači žádné omezení na počet aut zákazník nic neinstaluje, o vše se stará O2 včetně správy systému možnost použití služby v ČR i zahraničí možnost integrace do současného systému zákazníka (př. SAP, ERP) GPS GPRS Internet (SSL)

… doplnitelný o oborová řešení pro monitoring přepravovaného nákladu. POŽADAVEK: Kompletní nabídka pro monitorování vozidel a techniky používané ve službách technických služeb ŘEŠENÍ OD O2 pomůže: Činnost speciálních vozů sledovat a vyhodnocovat on-line Kontrola nad skutečně čerpaným posypovým materiálem (sůl, písek) Získávat objektivní data o poskytnutých službách, zejména jako podklad pro fakturaci Přehled nad provozními náklady vozidla i jednotlivé zakázky, díky kombinaci měření skutečné spotřeby nafty pomocí průtokoměru Dispečerské řízení je možno provádět on-line POŽADAVEK: Monitorování domíchávačů betonu – automatizované vyhodnocování a hlídání míst vykládky ŘEŠENÍ OD O2 pomůže: Rychlá návratnost investice (mnohdy v řádů dnů provozu) Automatická evidence vykládky materiálu, počet jízd a najeté kilometry s nákladem i bez nákladu Výstupy použitelné i jako fakturační podklady, nebo metoda objektivního měření výkonu dodavatele V kombinaci s měřením spotřeby nafty pomocí průtokoměru Vám přinese automatizovanou kontrolu nad provozními náklady vozidla POŽADAVEK: Monitorování přepravy zvířat – vzdálená kontrola a dokladování cesty včetně podmínek v přepravním prostoru ŘEŠENÍ OD O2 pomůže: Sledovat trasy a přepravní podmínky pro vozidla přepravující živá zvířata Kontrolovat teplotu přepravního prostoru, času a dodržování povinných zastávek a dalších parametrů přepravy Uchování záznamů minimálně po dobu 18 měsíců

Novinka v nabídce: Car Terminal s napojením na firemní systém zákazníka… … s funkcionalitou: Monitorovat jízdu vozidel Obousměrně komunikovat s operátorem v aplikaci O2 Car Control Navigovat řidiče dle naplánovaných přeprav Vykazovat přepravy a jiné úkony Poskytuje tedy komplexní přehled činností jak pro řidiče, tak pro operátora.

Car Terminal - funkce LOGISTIKA NAVIGACE CHAT SOS tlačítko Skládá se ze dvou částí: Přepravy: slouží k vykazování předem naplánovaných úkonů a činností během přepravy. Činnosti – slouží pro vykazování činností, které nespadají pod přepravu (např. tankování, nečekaná přestávka apod.) LOGISTIKA Aplikace CarTerminal nabízí navigaci ve formě externího navigačního programu. NAVIGACE Modul Chat slouží pro online komunikaci s operátorem systému O2 CarControl. Operátor může v systému sledovat pozici Vašeho vozidla, případně změnit Vaše přepravy, proto je vhodné jej v případě potíží informovat. CHAT SOS tlačítko V dopravě mohou nastat situace, kdy potřebujete přivolat okamžitou pomoc, nebo v případě potíží informovat dispečink systému O2 CarControl. Tlačítko SOS slouží pro odeslání nouzové SMS zprávy dispečinku. Soukromá / služební Přepínač mezi soukromou a služební cestou. V případě, že stisknete tlačítko pro přepnutí, dojde k načtení aktuální GPS pozice a následně k samotné změně. Na portále se podle nastavení přepínače soukromá/služební cesta vytvářejí trasy dle tohoto nastavení.  

Personal Control zajišťuje monitoring osob pracujících v terénu Služba je určena pro monitoring pohybu pěších k účelům řízení terénních zaměstnanců a bezpečném dohledu na rizikové pracovní skupiny. Očekávané využívání služby je pro firmy: jejichž zaměstnanci se pohybují v oblasti lidských aglomerací v rizikových, nepřehledných terénních podmínkách různé kurýrní, doručovací nebo úklidové služby -záchranné a bezpečnostní složky

Vyberte si jednotku dle Vašich potřeb PICOTRACK LAIPACK • Velmi malé rozměry zařízení do 5,5 cm a pouhých 40g vážící zařízení • Alarm tlačítko • Supercitlivá detekce GPS • Automatické uspávání zařízení – šetří spotřebu baterie, umožňuje detekci při rozpohybování • Nabíjení přes microUSB connector • Indikace statusu zařízení LED kontrolkami • Jednoduché ovládání • Vysoce odolné zařízení v rozměru do 10 cm • Možnost hlasového volání – příjem hovorů • Odchozí hovory na předvolené dispečerské číslo • Indikace statusu zařízení LED kontrolkami

Proč Telefonica? 9

Proč O2 Komplexní služby - včetně instalace & aktivace & integrace Naše zákaznické linky poskytují vysokou úroveň péče a podpory 24 hodin denně Dlouholeté zkušenosti s instalací služby O2 Car Control Máme vedoucí postavení ve správě vozového parku v České republice S více než 36.000 instalovanými vozidly disponujeme nejrozsáhlejší zkušenosti a zákaznickou základnu na českém trhu Nejvyšší úroveň kvality služeb – bezplatná technická podpora a komplexní poradenství Plná zákaznická garance za přenos dat, instalaci zařízení & portál K dispozici nejvyšší množství individuálně nastavitelných reportů Specialisté zákaznické podpory Vám budou pomáhat od prvního dne a budou proto nejlépe znát vaše potřeby

Nepůjdete s námi do toho jako první… 11

Údržba silnic Karlovarského kraje, a.s. pro své zákazníky – státní a krajské instituce, města a obce Karlovarského kraje, velké podniky, ale i drobné podnikatelské společnosti – provádí údržbové práce silniční sítě. „Můžeme konstatovat, že úspora v provozních nákladech osobních vozidel je zhruba 10 %.“ Ing. Martin Leichter, předseda představenstva Údržby silnic Karlovarského kraje, a.s.

DRINKS UNION, a. s., DRINKS UNION, a. s., je velká a dlouhodobě stabilní firma, která se řadí mezi přední české výrobce nápojů. V současné době se zaměřuje především na výrobu a prodej piva a lihovin. Součástí společnosti DRINKS UNION, a. s., jsou čtyři pivovary, likérka Krásné Březno a sladovna Jarošov. „Služba O2 Car Control nám snížila náklady na správu vozového parku o 15 %.“ Ing. Ladislav Lukšík, transport manažer, DRINKS UNION, a. s.

Business Lease Společnost Business Lease je poskytovatelem komplexních služeb v oblasti operativního leasingu osobních i užitkových vozidel všech značek. Hlavní strategií společnosti je důraz na vysokou úroveň péče o zákazníka v duchu firemní filozofie „same cars, better care“. „Díky službě O2 Car Control jsme získali dokonalý přehled o vozovém parku.“ Ing. Kryštof Korda obchodní ředitel Business Lease Presentation title Author's name 3 April 2017 Confidential

Globus Car s. r. o. Kurýrní služba Globus Car s. r. o. byla založena v roce 1995. Nyní hraje významnou roli na trhu kurýrních a spedičních služeb. Od svého založení se firma specializovala na vysoce bezpečnou přepravu a ochranu zásilek. „Díky řešení O2 naše firma zvýšila efektivitu provozu vozového parku.“ Roman Dudař, obchodní ředitel společnosti Globus Car Presentation title Author's name 3 April 2017 Confidential

Děkuji za pozornost! 16 Telefónica Servicios Audiovisuales S.A. / Telefónica España S.A. Título de la ponencia / Otros datos de interés / 26-01-2010 Telefonica O2 Czech Republic Telefonica O2 Czech Republic 16