Hlavní výhody používání vodoměrů značky SENSUS

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Využití cloudových služeb ve školství
IP AUDIO AND PAGING SYSTEMS
a Internetové dispečinky
Připojení k internetu.
nová bezdrátová technologie
Transformátory (Učebnice strana 42 – 44)
Přídavná zařízení.
První krok do vláknové optiky
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
Centrum výzkumu a využití obnovitelných zdrojů energie (CVVOZE) Regionální výzkumné centrum.
Módy bezdrátového připojení
Přístroje pro bezpečnostní funkce
Sintony® 60 - bezpečný domov v elegantním hávu
ME Metrologická aplikace Prezentace SW produktu Verze ME: 2.8 Říjen 2010 / CZ Mgr. Cyril Modra.
Program Lupa zaměřeno na obchody Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
Průmyslová komunikace
Gs-Loc logistika a zabezpečení vozidel
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Téma:II-I/1 Dat.komun.-ovládání
MADSEN AccuScreen novorozenecký sluchový screener.
ALCOMA a.s. Vinšova Praha 10
AWLOG AWLOG/GPRS Ing. Jiří Lón květen AWLOG, AWLOG/GPRS - charakteristika  sběr dat ze sítí DB-Net ®, DBNet ® /IP  archivace dat (data logger)
Komunikační moduly C2COM a CSAIO8x
Pravidelné zálohování dat
INTERNET - TERMINOLOGIE
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Strojírenská technologie Elektronická měřidla (UvP_STROJ_ST34_001) Vladimír Pata STROJÍRENSTVÍ.
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Jak to celé vzniklo? Nejdříve jsme ve Finsku našli výrobce zajímavého zařízení, které když upadne, tak to pozná a někomu to zavolá. Řekli jsme si, to.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_169_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Dušan Ferbas Solar Monitor s.r.o.
Ucelená řada bytových vodoměrů AQUARIUS S AQUARIUS P AQUARIUS RS - AQUARIUS S + IZAR RS G-Schw/Jan.05.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Snímání informací ze stroje o průběhu zpracování zakázky prostřednictvím externí snímací karty.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Databázové systémy Architektury DBS.
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
Zdroj Parametry – napájení všech komponent PC
Internet.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s

Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
SITRAFFIC Scala (UTC) SITRAFFIC Concert (TMS)
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
ProCop 3.1 Networks Jak propojovat zařízení systému ProCop do sítí.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Datová fúze satelitní navigace a kompasu
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
Daniel Halmich, CORAL s.r.o. Dálkové monitorování objektů a zařízení.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
Mikropočítačová technika Úvod do mikropočítačové techniky a její aplikací.
Datové komunikace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Diagnostika jedoucích železničních vozidel DJŽV
Internet věcí (IoT) v síti SIGFOX
INTERNET - TERMINOLOGIE
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

Hlavní výhody používání vodoměrů značky SENSUS Osvědčená řešení Reliability Flexibility Hlavní výhody používání vodoměrů značky SENSUS

Domovní Vodoměry 420 620 620C 820

Vodoměry typu 420 Jediný mokroběžný vodoměr připraven na přímou aplikaci AMR (bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav) Schválen dle M.I.D Možnost i metrologické třídy C (R 160) Příznivá křivka tlakových ztrát

Vodoměry typu 620 Objemový vodoměr připravený na přímou aplikaci AMR (bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav) Schválen dle M.I.D Metrologická třída C (R až 400) Aplikace vysokokvalitních materiálů měřícího mechanizmu – vysoká odolnost proti poškození

Vodoměry typu 620C Kompozitní objemový vodoměr připravený na přímou aplikaci AMR (bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav) Schválen dle M.I.D Metrologická třída C (R až 400) Aplikace vysokokvalitních materiálů měřícího mechanismu – vysoká odolnost proti poškození Nízká hmotnost, lehká manipulace při montáži Výroba a aplikace vodoměru v souladu s normou ISO 14001 – ochrana životního prostředí

Vodoměry Meistream, Meistream Plus Průmyslový vodoměr připravený na přímou aplikaci AMR (bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav) Progresívní konstrukce a použití materiálů měřícího mechanismu stejné hustoty jako voda přispívají k vysokému měřícímu rozsahu vodoměru – například k rozběhové hodnotě již na 30 L/h Schválen dle M.I.D Možnost metrologické třídy C (R až 400) Velmi příznivá křivka tlakových ztrát , až do hodnoty ∆p10 (nižší energetická zátěž vodovodní sítě)

Systém HRI a HRI-MEI Přesné snímání otáček a tím i stavu počítadla vodoměru elektronickým systémem RLC. Možnost pulzního i datového přenosu. Následně vhodné pro aplikaci AMR (např. : dispečink, dálkové odečty, atd.) Rychlá a jednoduchá montáž na každý vodoměr zn. Sensus

Systém Encoder Jednoznačné snímání polohy jednotlivých segmentů počítadla a tím i jeho celkového stavu – jediný 100% odečet stavu počítadla pro další aplikaci AMR Patentová technologie Bez nutnosti baterie (napájen čtecím zařízením) Možnost dodatačného vybavení systémem HRI (možnost dvojitého datového snímání)

Vodoměry Residia Jet Vysoce kvalitní jednovtokový suchoběžný BV. Možnost standardních i podmítkových, ventilových, atd. aplikací Magnetická ochrana Možnost jednoduché montáže a aplikace Impulzních, datových nebo radiových modulů = aplikace AMR systémů

Vodoměry 120 a 120C Vodoměr s parametry nabízejícími nejlepší poměr cena/výkon Magnetická ochrana vodoměr připravený na přímou aplikaci AMR (bez nutnosti jakýchkoliv dalších úprav)

AMR – Možnosti dálkových odečtů

SensusRead – Mobilní odečty

SensusRead Mobilní systém odečtů K přímým odečtům, použití terminálu PSION Možnost ručních, induktivních (EDK, MDK, MiniBus), optických a radiových (Sensus(S)cout) odečtů Zadávání odečtů (pochůzek) a jejich vyhodnocení, exporty, grafická vyhodnocení, zálohy, atd, prostřednictvím PC. Rovněž možnost „volných“ odečtů Aplikace: Zejména vodárenské a teplárenské společnosti

Radiový systém SensusScout, PSION WA Pro, SW SensusRead Základní konfigurace PSION WA Pro – PC:

Radiový systém SensusScout - PSION WA Pro, SW SensusRead Dokom Mobil 3.6, základní menu na PC: Základní filosofie SW: Pochůzky, naplánované trasy mobilních odečtů s definovanými typy měřidel vodoměry Volné odečty, možnost odečtů na jakémkoli místě různých (neznámých) typů měřidel Vzájemná komunikace mezi PC a terminálem PSION WA Pro prostřednictvím SW ActiveSync - Variabilní export (v různých formátech) odečtených měřidel z PC (např. do fakturačních systémů ZIS)

Radiový systém SensusScout - PSION WA Pro, SW SensusRead Příklad zobrazení menu „Pochůzky“ v SW Dokom Mobil 3.6: Základní filosofie SW: K dispozici je vysoké množství dat, identifikujících odečítané místo V aktuálním odečtu jsou udány naměřené hodnoty, jednotky a identikace

Radiový systém SensusScout, Systém Scout je rovněž možno použít ve stacionární aplikaci, kdy namísto mobilního rozhraní PSION WA Pro, lze použít rozhraní stacionární, např. GSM. Příklad aplikace v závodě Sensus Metering Systems v Ludwigshafenu: Sensus((S))cout-HRI-Ax (25mW) Sensus((S))cout-HRI-Px (25mW) Sensus((S))cout-Rep (500mW) Sensus((S))cout-Gate (500mW)

Pevná radiová síť : Scout Web

Princip fungování Functional specification Vzdálený FTP server GPRS - Pro 1 bránu lze použít 3 Repeatery - Lze připojit až 500 modulů Vzdálený FTP server Gateway GPRS Sběr dat Sbírá data ve formátu XML nebo CSV V případě alarmu automaticky informuje server Vzdálená správa modulů

LED descriptions Wavecard status Modem status Off : Žádne odečty Bliká: Probíhá odečet Modem status Probíha připojení Síla signálu (RSSI) CPU status Off: System je off On : System je ready Pomalé Blikání : GPRS connection

Alarms files (1) Alarmy Vzdálený FTP server GPRS Scout alarm XML alarm soubor

GSM MODEMY

Princip Fungování Jedná se o telemetrické, bateriově napájené zařízení, vhodné pro sběr dat z vodoměrů a z měřičů tepla, které jsou vybaveny komunikačním rozhraním M-BUS/Mini-BUS nebo impulsním výstupem. jde o jednotku pracující v síti GSM, umožňující sběr, vyhodnocování a přenos dat prostřednictvím SMS, resp. protokolu GPRS. Jednotka dále umožňuje archivaci naměřených dat , sledování špičkových hodnot měřených veličin, hlášení alarmových stavů, atd. Přenášená data je možno variabilně zasílat více uživatelům (mobilní telefony, e-maily), nadřazeným systémům a tyto následně zobrazovat prostřednictvím klientských programů přes síť internetu, popř. přímého webového rozhraní.

Typy : RS37L RS42 RS37 3 baterie žádné Analogové vstupy El. napájení

Ukázka :

Sensus Base – AMR pro bytové měřiče

Radiový systém SENSUSbase Stacionární radiový systém odečtů komunikace na volné frekvenci 868 MHz spojení zajištěno pomocí síťových uzlů BaseNet a radiových modulů BaseR, resp. BaseP vhodné pro bytové vodoměry měřiče tepla a rozdělovače topných nákladů vzdálenost mezi jednotlivými prvky sítě, asi. 50 m síťové uzly (Gateway) mohou být vybaveny dalšími výstupy (RS 232, GSM, GPRS, ethernet) do jedné sítě lze instalovat 12 síťových uzlů, tj. do 500 měřidel. Propojením sítí lze odečítat až 2000 měřidel Exporty pro fakturační SW.

Mobilní odečty SensusRead pro USYS 10/12/2011 Mobilní odečty SensusRead pro USYS

10/12/2011 Možnosti odečtů

SensusRead pro USYS Mobilní systém odečtů K přímým manuálním odečtům 10/12/2011 SensusRead pro USYS Mobilní systém odečtů K přímým manuálním odečtům Možnost radiových odečtů

Pochůzka 620 s modulem ScoutS Odečítač s Terminálem 10/12/2011 620 s modulem ScoutS Odečítač s Terminálem 620C s modulem HRI & Scout

Novinka SensusRead pro USYS Mobilní systém odečtů s 10/12/2011 SensusRead pro USYS Novinka Mobilní systém odečtů s přímou komunikací s fakturačním systémem

Princip činnosti SW 1 DB SensusREAD pro USYS Žádne IMPORTY ZIS Fakturační sytém Terminál Odečty (manuálně, radiově) 1 DB Žádne IMPORTY Žádné EXPORTY Přímá komunikace SensusREAD pro USYS

Hlavní výhody nasazení Eliminace lokální databáze programu SensusREAD. Přenos dat z USYS přímo na terminál a opačně. Možnost spuštění programu z libovolného PC Množství informací o měřícím místě Přehledné zpracování odečtů Eliminace textových souborů potřebných pro přenos do IS Kompatibilita s Windows Mobile OS 36

Možnost odečtů radio modulů hlavních výrobců

10/12/2011 Pohledy

Pohledy

10/12/2011 Otázky ??

Ekonomika AMR

Náklady pro odečet v hustě osídlené oblasti

AMR - mobilní rádiový odečet Tabulka výchozích hodnot   Manualně AMR - pevná rádiová síť AMR - mobilní rádiový odečet Náklady na odečty (měsíčně) Náklady odečítačů 80 000 Kč 0,00 Kč 40 000,00 Kč Náklady pro fakturaci 20 000 Kč 20 000,00 Kč udržování 5 000,00 Kč náklady investice (počítaná životnost 12 let) tržní průmer pro radiový vysílač 1 200,00 Kč Tržní průmer pro radiové komponenty o rozloze150 km² 200 000,00 Kč Radiové komponenty 100 000,00 Kč náklady infrastruktury transport/měsíc 5 000 Kč GSM/měsíc 300,00 Kč počet měřidel hustě osídlená oblast 150km² 20000 hustě osídlená oblast 150km² hustě osídlená oblast 150km² frekvence odečtú ročně 63,00 Kč 116,01 Kč 142,42 Kč půlročne 378,00 Kč 269,92 Kč měsíčně 756,00 Kč 439,42 Kč Náklady odečítačů : Průměr 20-30 měřidel za den, 3 – 5 odečítačů- Transport: Automobil – amortizace a pohonné hmoty

Sensus ve vodárenství Inovace které nikdy nevyschnou!

Pro více informací nás navštivtě na www.sensusesaap.com Ďekuji za pozornost Pro více informací nás navštivtě na www.sensusesaap.com