Klávesové zkratky pro práci s okny

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – funkce Aero.
Zkratky.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Informační a komunikační technologie
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
Ovládací panel Pomocí něj změníte nastavení a přizpůsobíte funkčnost svého počítače.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – oznamovací.
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Základní ovládání a nastavení počítače Klávesnice – klávesové zkratky ve.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – přepínání aplikací.
WINDOWS VISTA.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – přesun VY_32_INOVACE_06.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Klávesové zkratky Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_17_Klávesové_zkratky Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
WINDOWS 7 + EXPLORER 8 Klávesové zkratky ve Windows.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Přepínání mezi programy
Vypracoval-Matěj Šmíd
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Klávesové zkratky pro práci s okny VY_32_INOVACE_In 6.,7.03 Klávesové zkratky pro práci s okny Anotace: V prezentaci se žák seznámí s klávesovými zkratkami pro práci s okny. Ve cvičení využívá interaktivní tabuli nebo pracuje na svém žákovském počítači. Přiřazuje vybrané klávesové zkratky k jejím správným funkcím. Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český Očekávaný výstup: Ovládá práci s počítačem (softwarem). Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Šestý ročník základní školy

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky pro práci s dialogovými okny CTRL+TAB Přechod na další kartu CTRL+SHIFT+TAB Přechod na předchozí kartu TAB Přechod k další možnosti SHIFT+TAB Přechod k předchozí možnosti ALT+podtržené písmeno Provedení příkazu (nebo výběr možnosti), který se váže na příslušné písmeno ENTER Náhrada kliknutí myši pro mnoho vybraných příkazů MEZERNÍK Zaškrtnutí nebo zrušení zaškrtnutí políčka, jestliže aktuální možnost je zaškrtávací políčko

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky pro práci s dialogovými okny Klávesy se šipkami Výběr přepínače, pokud aktivní možnost je skupina přepínačů F1 Zobrazení nápovědy F4 Zobrazení položek aktivního seznamu Zpět Otevření složky o úroveň výš, jestliže je vybrána složka v dialogovém okně Uložit jako nebo Otevřít CTRL+N Otevření nového okna CTRL+W Zavře aktuální okno

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky hlavního panelu Shift + kliknutí na tlačítko na hlavním panelu Otevření programu nebo rychlé otevření jiné instance programu Ctrl + Shift + kliknutí na tlačítko na hlavním panelu Otevření programu s oprávněním správce Shift + kliknutí pravým tlačítkem myši na tlačítko na hlavním panelu Zobrazení nabídky okna k programu Shift + kliknutí pravým tlačítkem myši na seskupené tlačítko na hlavním panelu Zobrazení nabídky okna ke skupině Ctrl + kliknutí na seskupené tlačítko na hlavním panelu Procházení okny skupiny

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Windows Klávesa s logem systému Otevření nebo zavření nabídky Start Klávesa s logem systému Windows+Pause Zobrazení dialogového okna Vlastnosti systému. Klávesa s logem systému Windows+D Zobrazení plochy Klávesa s logem systému Windows+M Minimalizace všech oken Klávesa s logem systému Windows+Shift+M Obnovení minimalizovaných oken na ploše Klávesa s logem systému Windows+E Otevření složky Počítač

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Klávesa s logem systému Windows+F Vyhledání souboru nebo složky Ctrl+klávesa s logem systému Windows+F Vyhledání počítačů (pokud jste v síti) Klávesa s logem systému Windows+L Uzamčení počítače nebo přepnutí uživatelů Klávesa s logem systému Windows+R Otevření dialogového okna Spustit Klávesa s logem systému Windows+T Přepínání mezi programy na hlavním panelu

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Klávesa s logem systému Windows+číslo Spuštění programu připojeného k hlavnímu panelu na pozici určené daným číslem. Je-li daný program již spuštěn, přepněte na tento program Shift+klávesa s logem systému Windows+číslo Spuštění nové instance programu připojeného k hlavnímu panelu na pozici určené daným číslem Ctrl+klávesa s logem systému Windows+číslo Přepnutí do posledního aktivního okna programu připojeného k hlavnímu panelu na pozici určené daným číslem

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Alt+klávesa s logem systému Windows+číslo Otevření seznamu odkazů pro program připojený k hlavnímu panelu na pozici určené daným číslem Klávesa s logem systému Windows+TAB Přepínání mezi programy na hlavním panelu pomocí funkce Aero Flip 3D CTRL+klávesa s logem systému Windows+TAB Přepínání mezi programy na hlavním panelu pomocí kláves se šipkami prostřednictvím funkce Aero Flip 3D

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Ctrl+klávesa s logem systému Windows+B Přepnutí na program, který zobrazil zprávu v oznamovací oblasti Klávesa s logem systému Windows+Mezerník Náhled plochy Klávesa s logem systému Windows +Šipka nahoru Maximalizace okna Klávesa s logem systému Windows +Šipka doleva Maximalizace okna v levé části obrazovky Klávesa s logem systému Windows +Šipka doprava Maximalizace okna v pravé části obrazovky. Klávesa s logem systému Windows +Šipka dolů Minimalizace okna

Klávesové zkratky pro práci s okny Klávesové zkratky používající klávesu s logem Windows Klávesa s logem systému Windows+Home Minimalizace všech oken, s výjimkou aktivního okna Klávesa s logem systému Windows +Shift+Šipka nahoru Roztažení okna v horní a dolní části obrazovky Klávesa s logem systému Windows +Shift+Šipka doleva nebo Šipka doprava Přesunutí okna z jednoho monitoru na druhý Klávesa s logem systému Windows+P Aktivace prezentačního režimu zobrazení Klávesa s logem systému Windows+G Přepínání mezi miniaplikacemi Klávesa s logem systému Windows +U Otevření ovládacího panelu Centrum usnadnění přístupu Klávesa s logem systému Windows+X Otevření ovládacího panelu Centrum nastavení mobilních zařízení systému Windows

Klávesové zkratky pro práci s okny Cvičení Přiřaď šipkou správnou funkci. F1 CTRL+N WIN+D WIN+M WIN+E WIN+F WIN+TAB TAB WIN+R ALT+F4 Otevření nového okna Zobrazení plochy Otevření dialogového okna Spustit Otevření složky Počítač Zobrazení nápovědy Minimalizace všech oken Přechod k další možnosti Zavření aktuálního okna Vyhledání souboru nebo složky Přepínání mezi programy na hlavním panelu

Použité prameny a literatura Dostupné z www: http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows-xp/help/keyboard-shortcuts PAVEL NAVRÁTIL: S počítačem na základní škole. 4. vydání. Computer Media s.r.o. 2010. ISBN 9788074020681