První kroky s Ensemble Jak rychle a efektivně otevřete své aplikace světu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Advertisements

a Internetové dispečinky
OLE-onlinelearning Studium odkudkoli a kdykoli
Vaše cenové nabídky rychleji a profesionálně
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Workflow Foundation Základy a architektura
Modelování procesů pomocí workflow
Zpracování komplexních událostí a Apama Michal Džmuráň
Návrh architektury moderních informačních systémů
Ensemble pro rychlejší tvorbu Caché aplikací Využijte infrastrukturu Ensemble pro své aplikace.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Cetelem mobile stručná case study a 3 poučení Ing. Jan Procházka prochorcz.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Koutek Obchodních inženýrů. Obsah Rekapitulace novinek v Caché 2007 Rekapitulace novinek v Caché 2007 Ensemble 2007 Ensemble 2007 Speedminer Speedminer.
Vývoj aplikací pro SharePoint
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Operační systémy.
Kdo je AWS? Anglická firma s pobočkou v Praze Inovativní přístup k vývoji softwaru Vývoj podnikových aplikací na zakázku Specializace na Windows Azure.
Učiňte své aplikace ještě atraktivnější Aneb zablokujte konkurentům cestu k vašim uživatelům.
Roman Valeš projekt AVT. Cíl práce Obeznámení s programovacím jazykem Java Práce s vývojovými nástroji Hierarchie kódu Androidu Vytvoření Android aplikace.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Transparentní modelování a provádění procesů Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
Představujeme Ensemble Michal Tomek. Na tomto obrázku vidíte, co systému Ensemble chybí:
Internetový portál Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Návrh systému evidence komponent měřícího řetězce stanic SampleFx.
Silverlight - Tirs.NET Antonín Hofmann - Radek Špelda -
HUMUSOFT s.r.o. Konference WITNESS Setkání uživatelů programu WITNESS Hotel Valáškův Grunt, Kozov
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Dílna Caché I. Praktické ukázky Tomáš Vaverka. Úvod Instalace Praktická ukázka 1 Praktická ukázka 2 Co zbývá?
Česko a Slovensko, výhledy do budoucnosti Michal Tomek – InterSystems BV.
PHP PHP - úvod - 02 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Modelování a řízení podnikových procesů Dílna Ensemble I.
Spojení obzorů: Lotus Domino a Caché/Ensemble Možnosti jsou i tam, kde je nečekáte…
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
© Doc. Miniberger, BIVŠ UML modelování Webové služby představují sadu standardů umožňující komunikaci aplikací bez ohledu na platformu, na které jsou provozovány.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Počítačové sítě Terezie Gřundělová Historie Vznik a vývoj je spjat s rozvojem počítačů a výpočetní techniky První rozmach v padesátých letech.
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Panelová diskuze Java,.NET nebo Web Services?. Kolo první.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
„ Rozšíření možností vizualizace geodat
Web services. Co jsou webservices Součinná spolupráce počítačů v síti Technologie pro vzdálené volání procedur (RPC) Nezávislá na platformě Data v XML.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Technologie Workflow Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Scanservice a.s. | Náchodská 2397/23 | Praha 9 | Česká republika | D O C U M E N T I M A G I N G
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
B2B Systémová integrace Jiří Macháček. Osnova ► Úvod ► Terminologie ► Parametry – požadavky ► Způsoby integrace ► Web-Services ► Příklady.
Jak se připojím k IoT zařízením?. Internet věcí (IoT)
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Web services – když si Java sedne s M$ na kus řeči Ing. Petr Přibyl CCA Group a.s.
Geoinformatické modelování RNDr. Blanka Malá, Ph.D.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
as4u advanced system for you
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

První kroky s Ensemble Jak rychle a efektivně otevřete své aplikace světu

Agenda • Proč je dobré přemýšlet o použití Ensemble pro otevření Vašich aplikací • Ještě jednou přehled architektury Ensemble • Příručka budovatele, aneb jak rychle navrhnout své vlastní řešení

Proč … • Ensemble není zdaleka jen TEN VELKÝ INTEGRAČNÍ BALÍK, ne v našich podmínkách • Především je Ensemble sadou nástrojů pro Vás, dávající Vám k dispozici: –Strukturované komponenty (adaptéry) pro připojení k libovolné aplikaci, k libovolnému zdroji dat –Mocné prostředky pro monitorování událostí a komunikací –Mocné prostředky pro transformace všeho druhu

Proč… • Nemusíte být právě systémovými integrátory, abyste mohli použít Ensemble: –Nemusíte používat podnikové procesy (BP) –Ovšem jistě budete chtít vystavovat funkčnost Vašich aplikací pomocí architektury služeb – SOA –Jistě budete též chtít konzumovat služby (nebo, řečeno hezky staročesky: volat funkce) ostatních aplikací

Ještě jednou architektura… aneb opakování matka moudrostiDataApps Tech. Specif. Adaptéry Adaptéry Objekty SQL Web Serv Projekce Projekce Data Apps Tech. Specif. Adaptéry Adaptéry Transformace Pravidla (filtry) Pravidla (filtry) Workflow Podnikové operace Podnikové operace Podnikové procesy Podnikové procesy Podnikové služby Podnikové služby Jedno vývojové prostředí Všeobjímající správcovský portál Směrování zpráv Archiv zpráv Sklad Metadat Sklad Metadat Sklad Metadat Sklad Metadat

Co máte již dnes v Caché k dispozici • Projekce (směrem ven) –SQL, SQLStorage –.NET –Java, EJB –COM, C++, C callin –XML, WebServices

Co máte již dnes v Caché k dispozici • Brány (směrem dovnitř) –Relační brána –Java brána (Ensemble) –Web Services –MQ Series –Activate –Callout pro volání dynamických knihoven

Vzorové rychlé řešení pomocí Ebnsemble

Nejdřív popis situace… • Vzorová aplikace: spediční firma chce dát k dispozici zákazníkům online trasovací službu pro kontrolu stavu doručení jejich zásilek. • Předvedeme jednoduchý příklad na převod dat ze zdrojového systému (data z poboček firmy formou ů) do XML souboru připraveného k odběru např. pomocí SMS, nebo webového portálu.

Příručka budovatele… • Nejdříve si musíme někde napsat popis řešení –Propojované aplikace –Technologie –Formáty –Nové funkce –Výstupy

Popis možných způsobu provedení • Použijeme analogii ze stavebnictví • Stavit dům, výrobní halu, sklad lze: –Klasicky, cihlu po cihle, od základů přes jednotlivá patra hezky až po krovy –Pomocí železobetonové nosné konstrukce udělat najednou celou kostru s postupným dozděním příček a obvodových zdí • Hádejte, který způsob je lepší v Ensemble?

Řešení hádanky • Vy co jste hádali skeletovou stavbu jste hádali správně, vy ostatní si to vyzkoušejte na vlastní kůži, tedy na vlastním počítači.

Řešení • Nejdříve základy … –Služby • Potom nosná konstrukce … –BP • Krovy a střecha … –Operace • A příčky –Adaptéry –Transformace • A drobnosti (bez nichž by ale stavba nebyla dokončená) jako fasáda a obklady –Monitory –Pravidla

Základy - služby • Vstup dat bude prostřednictvím u – nejjednodušší způsob jak v nespolehlivém síťovém prostředí dostat data z poboček (dep) do centrály –ISZS.Services. •Inbound Adapter: EnsLib. .InboundAdapter •Volá proces: ISZS.Processes.TrackerFeed •Vstupní zpráva: ISZS.Messages.In.

Nosná konstrukce - BP • V tomto případě bychom se bez procesu obešli, ale pak by nebylo co ukazovat graficky –Třída: ISZS.Processes.TrackerFeed –Vstupní zpráva: ISZS.Messages.In. –Elementy •Transformace: 2TrackerFeed •Operace: ISZS.Operations.UpdateTracker

Krovy - operace • Informace o stavu (geografická poloha a status) zásilky se ukládá v naší původní aplikaci –Třída: ISZS.Operations.UpdateTracker –Vstupní zpráva: ISZS.Messages.In. –Adaptér: EnsLib.SQL.OutboundAdapter

Příčky – adaptéry a transformace • Adaptéry použijeme pouze standardní • Transformace: převedeme vstupní zprávu obchodního procesu na vstupní zprávu operace

Možná rozšíření • Sledování pozice zásilky na trati pomocí GPS • Monitorování různých veličin a jejich zobrazování pomocí panelů

První kroky s Ensemble Jak rychle a efektivně otevřete své aplikace světu