Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Advertisements

Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
„Regionální nedostatek kvalifikovaných sil … Evropské koncepty“
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Gerard van Gaalen Vedoucí projektový manažér pro evropské projekty Prezentace Praha 16. března 2005 Rozvojová agentura Východní Nizozemsko.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
KONFERENCE „MÍRA REGULACE V ÚZEMNÍCH PLÁNECH VE STŘEDOEVROPSKÉM PROSTORU“ ČESKÝ TĚŠÍN 8. A ING. ARCH. PETR GAJDUŠEK.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Město Valašské Meziříčí Spolupráce se zahraničím.
EdTRANS Transition from School to Work AT - CZ Evropská územní spolupráce Rakousko – ČR Projekt je spolufinancován Evropskou unií, Evropským.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Výroční konference OP PIK
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Závěrečná konference projektu
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
EdTRANS transition from school to work
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
7. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO PROJEKTU

VÝSTUPYPROJEKTU

Konference „Spolupráce měst“ , Poysdorf o Představení projektu o Přestavení brožury EUREGIO city.net o Přestavení zajímavých příkladů spolupráce měst v Evropě

Konference „Spolupráce měst“ , Poysdorf

Pracovní skupina rozvoj měst , Poysdorf o Diskuse k tématu trvale udržitelného rozvoje měst Výsledky / doporučení: o Spolupráce přes hranici může být přínosná pro obě stany o Důležité je najít společná témata spolupráce o Nesoustředit se zbytečně na příliš široký okruh témat

Pracovní skupina rozvoj měst , Poysdorf

Pracovní skupina kultura , Poysdorf o Diskuse k rozvoji kultury v malých městech Výsledky / doporučení: o Spolupráce přes hranici v oblasti kultury přispívá také k oboustanému rozvoji turismu o Důležitá je především angažovanost místních občanů, hlavně mládeže hlavně mládeže o Je třeba posílit výměnu kulturních informací přes hranice

Pracovní skupina kultura , Poysdorf

Brožura EUREGIO city.net Profily měst zapojených do projektu o Brožura stručně představuje všechna města zapojená do projektu do projektu o Jsou zde prezentovány rozvojové priority jednotlivých měst měst o Na přehledných mapkách jsou znázorněna témata pro možnou spolupráci mezi městy možnou spolupráci mezi městy o Brožura by měla sloužit ke vzájemnému poznání měst a nabízí také možnosti srovnání nabízí také možnosti srovnání

Brožura EUREGIO city.net Profily měst zapojených do projektu

Kulatý stůl Brownfields , Poštorná o Výměna informací o přístupu ke starým nevyužívaným objektům objektům o Prezentace odborného pohledu na tuto problematiku o Prezentace zajímavých příkladů revitalizace nevyužívaných objektů k novým účelům objektů k novým účelům

Kulatý stůl Brownfields , Poštorná

Pracovní skupina Mobilita , Laa an der Thaya o Diskuse nad zlepšením mobility mezi městy v euroregionu Pomoraví Pomoraví o Prezentace příkladů projektů v oblasti dopravy např. přeshraniční dopravní systém v Euroregionu Egrensis, přeshraniční dopravní systém v Euroregionu Egrensis, nebo sběrné taxi na zavolání fungující v Dolním Rakousku nebo sběrné taxi na zavolání fungující v Dolním Rakousku o Bylo dohodnuto vypracování odborné studie o možnostech zlepšení přeshraniční dopravy mezi JMK a NÖ zlepšení přeshraniční dopravy mezi JMK a NÖ

Pracovní skupina Mobilita , Laa an der Thaya

Kulatý stůl Inovace , Poštorná o Diskuse nad možnostmi zlepšení konkurenceschopnosti regionů regionů o Prezentace odborného pohledu na problematiku konkurenceschopnosti a rozvoje inovací z obou národních konkurenceschopnosti a rozvoje inovací z obou národních stran stran o Prezentace inovativního projektu Moravského Science centra

Kulatý stůl Inovace , Poštorná

Pracovní skupina obnova měst , Wolkersdorf o Diskuse nad možnostmi oživení městských center o Prezentace příkladů aktivit města Wolkersdorf, zaměřených především na redukci nevyužívaných obchodních ploch především na redukci nevyužívaných obchodních ploch o Prezentace aktivit města Brna na zatraktivnění centra a zabránění odlivu společenského života do okrajových zabránění odlivu společenského života do okrajových nákupních a zábavních center nákupních a zábavních center o Společná exkurze v centru Wolkersdorfu s prezentací úspěšných projektů úspěšných projektů

Pracovní skupina obnova měst , Wolkersdorf

Brožura Brownfields Úspěšné revitalizace brownfields v JMK a NÖ o Představení úspěšných projektů revitalizace starých nevyužívaných nemovitostí, které našly nové využití nevyužívaných nemovitostí, které našly nové využití o Příklady z Jihomoravského kraje a Dolního Rakouska o Možnost srovnání přístupu obou stran

Brožura Brownfields Úspěšné revitalizace brownfields v JMK a NÖ

Workshop spolupráce v kultuře , Hollabrunn o Diskuse nad posílením přeshraniční spolupráce v oblasti kultury kultury o Příklady kulturní spolupráce přes hranice

Workshop spolupráce v kultuře , Hollabrunn

Závěrečná konference , Valtice o Nosné téma: Spolupráce měst o Zhodnocení projektu o Odborné přednášky o možnostech kooperace měst o Prezentace příkladů dobré spolupráce mezi městy zapojenými do projektu EUREGIO city.net zapojenými do projektu EUREGIO city.net

Závěrečná konference , Valtice

Zpravodaj EUREGIO city.net Novinky z projektu a kulturní akce z měst o Posílení výměny informací přes hranici o Novinky z projektu o Přehled kulturních akcí v městech zapojených do projektu

Propagační bannery Informace o projektu pro veřejnost v zapojených městech

Výměna zaměstnanců Posílení spolupráce partnerských organizací

Děkujeme všem účastníkům projektu za aktivní přístup a věříme, že nabyté zkušenosti a informace využijete ve své další praxi

Další informace o projektu Česká strana Ing. Lenka Procházková Regionální rozvojová agentura jižní Moravy Rakouská strana DI Markus Weindl Weinviertel Management