MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

BEZBARIÉROVÁ MHD V NOVÉM JIČÍNĚ Rozvoj dopravní obslužnosti regionu Zavedení nové moderní místní hromadné dopravy pro obyvatele města Nový Jičín, Kunín.
 Městská hromadná doprava ve Žďáru nad Sázavou zabezpečuje přepravní potřeby na území města čtrnácti autobusovými linkami (1A-1D, 2A, 2B, 3A-3C, 4A-4C,
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
Integrace mobilních plateb ve veřejné dopravě Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. – 22. května 2013 RNDr. Jan Kotík Jednatel ČSAD SVT Praha,
softwarová řešení pro osobní dopravu
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Projekty EOC v ČR v období
PVT Moderní veřejná doprava a mobilita společnosti 1 Zavádění nových technologií ve veřejné osobní dopravě Ing. Antonín Macháček Sdružení dopravních.
Integrovaný dopravní systém
Informace – vyhledávání informací
Webové stránky obecních knihoven Seminář dobrovolných knihovníků 22. listopadu 2006 Ing. Jana Tomancová.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Příprava IDS v rámci zajištění dopravní obslužnosti Ústeckého kraje
Návrh úprav stránek – návrh úprav stránek POŽADAVKY Date: 7/2013Návrh: redakční rada stránekVypracoval: Jiří RutkovskýGrafická.
DOPRAVNÍ PRŮZKUM NA PŘÍMĚSTSKÝCH AUTOBUSOVÝCH LINKÁCH Informace o provádění průzkumu ve vozidlech středa
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Charakteristické znaky MHD
Dopravní charakteristiky
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Centrální dispečink IDS JMK a nové technologie v dopravě
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Zavedení MHD zdarma ve Frýdku – Místku 2011
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Plzeňské městské dopravní podniky, a. s.
Interoperabilita IDS v rámci ČR.  Spuštěn k  Koordinátor: KORID LK, spol. s r.o.  Zapojení dopravci: ČD, a.s. (regionální doprava) ČSAD.
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Interoperabilita elektronického odbavování cestujících
Peněžní ústavy Petr Machala. 1.Každá domácnost, firma i stát musí každý měsíc platit řadu služeb. a)Které provozní náklady platíte u vás doma? b)Jakým.
Integrovaná doprava Plzeňska (změny od 1.dubna 2012)
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR Ing. Richard Baxa.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Bezkontaktní čipová karta v Pražské integrované dopravě OPENCARD
Společné projekty PID a SID
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Účast ČD v integrovaných dopravních systémech ČR
Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Zatraktivnění MHD ve Žďáru nad Sázavou konference Integrované dopravní systémy května 2016.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Dovolená a region, lázeňstvíJiří Šimon 4. března 2016.
Odbavování cestujících Českých drah v tarifech IDS Ing. Petr Vychodil.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Jindřichův Hradec pilotního projektu 6 měsíců po zahájení Integrovaného dopravního systému v Jihočeském kraji.
ODBAVOVACÍ SYSTÉM V MHD JIHLAVA Martin Zachariáš.
Projekt KORIS Luhačovice Ing. František Brachtl.
Integrovaný dopravní systém pro oblast Českobudějovicka od
Dopravní charakteristiky
Neveklov v Pražské integrované dopravě
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Nový web Souborného katalogu ČR
Bukovany v Pražské integrované dopravě
MHD a její základní znaky
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
NEJEDEŠ NAČERNO? Tomáš Cígler Vojtěch Mareš Ondřej Šimák Filip Rabiňák Miroslav Otta Petr Kohlíček Adam Vaněk Jiří.
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
4D přístup k integraci ve veřejné dopravě
Lodní doprava jako součást MHD v ČR
Integrované dopravní systémy Žďár na Sázavou 15. května 2019
Transkript prezentace:

MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky

Úvodem k MHD Městská hromadná doprava ve Žďáru nad Sázavou zabezpečuje přepravní potřeby na území města čtrnácti autobusovými linkami (1A-1D, 2A, 2B, 3A-3C, 4A-4C, 5 a 6). Provozovatelem MHD je ZDAR, a.s. Žďár nad Sázavou. Linkami MHD se průměrně měsíčně přepraví okolo 100 tisíc cestujících.

Úvodem k MHD Přeprava MHD je upravena Smluvními přepravními podmínkami dopravce. Nástup do vozidel MHD je po celou dobu provozu povolen pouze předními dveřmi, výstup potom všemi dveřmi. Výjimku (předchozí bod) tvoří pouze osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, které mohou nastupovat všemi dveřmi.

Úvodem k MHD Na rozdíl od jiných měst zde neexistuje předprodej ("papírových") jízdenek a jejich znehodnocovače, umístěné ve vozidlech. Jednoduché jízdenky si cestující zakupují přímo u řidiče autobusu MHD a od roku 2004 pravidelní cestující a důchodci nad 70 let používají platební (čipové bezkontaktní) karty.

Úvodem k MHD Za nedokončenou přepravu se jízdné nevrací! Jest1iže nebyl cestující přepraven včas, nemá právo na náhradu škody. Na území města není zaveden noční provoz městské hromadné dopravy. Průkazky nebo čipové karty se vydávají v kanceláři "informací" v ulici Sadová. Zde lze také zakoupit i jízdní řády MHD či získat další informace.

Cíl stránek Hlavním cílem nezávislých internetových stránek je poskytnutí základních informací pro občany a návštěvníky města Žďáru nad Sázavou v oblasti MHD. Důvodem vzniku stránek bylo zaplnění mezery v informovanosti o využití služeb veřejné hromadné dopravy na území města Žďár nad Sázavou.

Provozovatel internetových stránek Provozovatelem a garantem nezávislých internetových stránek o MHD Žďár nad Sázavou je Volné sdružení "Za žďárskou MHD“. Stránky byly založeny 12.2.2001.

Upozornění Na těchto stránkách se čerpá z údajů, určených pro cestující veřejnost. Provozovatel stránek si vyhrazuje možnost uvedení neúplných nebo nepřesných údajů. Pokud není výslovně uveden opak, tak obsah stránek nelze bez uvedení zdroje (URL stránek) dále šířit a kopírovat, jak je uvedeno v tzv. Autorském zákonu.

Lokace stránek Stránky jsou přístupné na těchto adresách: a) http://www.mhd-zr.xf.cz, b) http://mhd-zr.xf.cz, c) http://www.xf.cz/mhd-zr/. Základní informace o MHD pomocí mobilního telefonu získáte na adrese: www.mhd-zr.xf.cz/wap/index.wml nebo pouze www.mhd-zr.xf.cz/wap.

Obsah stránek Stránky obsahují následující kategorie: „záhlaví“ vč. anglické a německé verze Úvodní odkazy (aktualizace, sitemap atd.) Cestování v rámci MHD Zajímavosti z MHD Test, ankety a názory Kontakt a podpora Studie a průzkumy

Obsah stránek: „záhlaví“ (symboly) Vyhledávání na stránkách Anglická verze stránek Německá verze stránek „Blind friendly“ verze stránek

Obsah stránek: Úvodní odkazy Aktualizace stránek Mapa serveru „Blind friendly“ verze stránek

Obsah stránek: Cestování v rámci MHD Úvodem (základní informace) Interaktivní mapa města, Aktuality z MHD Změny v provozu a uzavírky, Změny jízdních řádů, Pravidelný provoz MHD Jízdní řády linkové a zastávkové, Síť linek Uzel „Aut. nádraží“, Platební karty, Tarif Smluvní přepravní podmínky, Praktické rady a informace, W@P (inf. na mobilu)

Obsah stránek: Zajímavosti z MHD Z tisku (články o MHD) Víte, že … (zajímavosti) Fotogalerie 1-11 (fotografie z MHD) Videa ze žďárské MHD Historie MHD Žďár nad Sázavou Odkazy (k MHD a městu)

Obsah stránek: Test, ankety a názory Test: Znáte dobře MHD Anketa (výběr odpovědi kliknutím) Výsledky dřívějších anket Ohodnoťte tyto stránky Názory (dotazy, komentáře)

Obsah stránek: Kontakt a podpora Kontakt (+ dopravce a Dopravní úřad) Spolupracujte s námi Volné sdružení „Za žďárskou MHD“ Zasílání novinek mailem Podpora stránek, speciální znaky (fonty) Hry s motivem z MHD Vystřihovánky autobusů

Obsah stránek: Studie a průzkumy Studie MHD Žďár nad Sázavou Dopravní politika pro MHD Marketingový průzkum Srovnávací průzkum MHD Studie proveditelnosti IDS

Mnoho štěstí při cestování MHD ve Žďáru nad Sázavou! Snadné hledání informací na internetových stránkách o MHD Žďár nad Sázavou!