Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafický editor – GIMP Transformace
Advertisements

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Fyzika 7. ročník Tlak, tlaková síla Anotace
Běh na lyžích, materiálové vybavení, mazání lyží sestavil doc. Dr
Prezentační nástroj Open Office, Impress EFEKTY SNÍMKU
WINDSURFING MATERIÁLOVÉ VYBAVENÍ - plovák
Historie lyžování.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Textový procesor Open Office, Writer AUTOMATICKÉ OPRAVY
Tato prezentace byla vytvořena
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Textový procesor Open Office, Writer STAVOVÝ ŘÁDEK
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, vzhled Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, formát buňky, ohraničení,
Grafický editor – GIMP Výběr barvy
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Prezentační nástroj Open Office, Impress VLOŽENÍ ZVUKŮ A HUDBY
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
< < < < < < < <<< <<<
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Textový procesor Open Office, Writer ZMĚNA POZADÍ
Statistika 8. ročník Autorem materiálu je Mgr. Jana Čulíková
LYŽOVÁNÍ BROUŠENÍ LYŽÍ
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
CARVING.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Technika biomechanika běhu na lyžích
Prezentační nástroj Open Office, Impress PŘECHODY SNÍMKU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, úlohy, přechod mezi.
Úsečka, délka úsečky, součet a rozdíl úsečky 5. ROČNÍK
Běžecké lyže Běžecké lyže se od sebe navzájem liší vzhledem, tvarem, hmotností, a jízdními vlastnostmi Jízdní vlastnosti lyží vyplývají z jejich vlastností.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
LYŽAŘSKÝ VÝCVIKOVÝ KURZ
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
Tato prezentace byla vytvořena
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
Racing ski Info 09/2010. Racing ski stiffness measurement MF = Middle Flex: New parameter MF je měřen v balance pointu a odpovídá síle, která musí být.
DEFORMAČNÍ ÚČINKY SÍLY
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
Novinky ve vědě a technice Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta.
Tato prezentace byla vytvořena
Grafický editor – GIMP Základy práce
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
1. na mazaní lyží potřebujeme: vosk, žehličku 2. pod lyži jsi vezmeme nějaký hadr aby jsme nezamazali stůl.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_15_Vědomostní soutěž TÉMA.
BĚŽECKÉ LYŽOVÁNÍ. 1. ZOH V CHAMONIX (1924) 1. LYŽAŘSKÝ ZÁVOD ŽEN V ČESKÝCH ZEMÍCH (1904)
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_11_Příprava a mazání lyží.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Penzion Bílá voda Harrachov
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Grafický editor – GIMP Transformace
Transkript prezentace:

Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz LYŽOVÁNÍ MAZÁNÍ LYŽÍ Předmět: Tělesná výchova Ročník: 7.ročník Klíčová slova: sjezdové vosky, parafíny, stoupací vosky, skluz Jméno autora: Mgr.Ciboch Michal Škola: ZŠ Dobříš, Komenského nám.35, 263 01 Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz

MAZÁNÍ LYŽÍ Sjezdové vosky – parafíny – skluz Stoupací vosky – běžecké lyžování - odraz

VÝZNAM Nejvíce v závodním lyžování Sportovní a rekreační využití Ochrana lyže před opotřebením Lepší skluz, točivost v oblouku Zachovalost lyže

Sjezdové vosky – parafíny – skluz postup nanesení vosku:

ZBAVENÍ NEČISTOT Vysušit Otřít hadrem Lyže nejsou zchlazené Vyčistit mosazným kartáčem Použijeme smývač vosků

NANESENÍ VOSKU Nakapáním Potíráním nahřátým voskem

ZAŽEHLENÍ VOSKU Přohřát skluznici Od špičky k patce Vosk zůstává delší dobu rozehřátý a jen zvolna tuhne Lyži necháme dostatečně dlouho zchladnout

STAŽENÍ VOSKU Silná škrabka z umělé hmoty Přes hrany lyží Od špičky k patce Škrabka je nakloněná k patce lyže Vosk ihned odstraníme

VYKARTÁČOVÁNÍ Správně vykartáčovaná skluznice se leskne Hrubší kartáč 0+ Jemný kartáč 0- Můžeme použít hadr

SKLUZNÉ VOSKY Rozdělení dle teploty

ČERVENÝ Skluzný vosk na sjezdové i běžecké lyže a snowboardy. Je určen pro teploty + 1 °C a vyšší. Hmotnost balení je 40 g.

FIALOVÝ Skluzný vosk na sjezdové i běžecké lyže a snowboardy. Je určen pro teploty - 2 °C až + 2 °C. Hmotnost balení je 40 g.

MODRÝ Skluzný vosk na sjezdové i běžecké lyže a snowboardy. Je určen pro teploty - 1 °C až - 6 °C. Hmotnost balení je 40 g.

UNIVERZÁL Skluzný vosk pro sjezdovky i běžky a snowboardy. Je možné ho použít jako klasický i jako podkladový nebo ochranný vosk. Je vhodný pro všechny teploty a všechny typy sněhu.

ZELENÝ Skluzný vosk na sjezdové i běžecké lyže a snowboardy. Je určen pro teploty - 5 °C až - 15 °C. Hmotnost balení je 40 g.

Skluzný vosk pro sjezdové i běžecké lyže a snowboard Skluzný vosk pro sjezdové i běžecké lyže a snowboard. Snadné nanášení i v chladu. Použitelné pro jakoukoliv teplotu a všechny typy sněhu.

MAZÁNÍ BĚŽECKÝCH LYŽÍ

ODRAZOVÁ ZÓNA Je nezbytné přesné sladění tvrdosti lyží a hmotnosti lyžaře. Při odrazu, kdy je celá hmotnost lyžaře na jedné lyži, by měla mít lyže dostatečný kontakt se sněhem. Mazání odrazové zóny by se mělo provádět po mazání skluzných zón. Délka odrazové zóny by měla být cca 70-75 cm jak při použití klistrů, tak pevných vosků. Všeobecně platí, že odrazová zóna se měří od paty boty (vázání) směrem ke špičce lyže. Nebojte se odrazovou zónu prodloužit směrem ke špičce, pokud lyže podkluzují. Delší odrazová zóna má menší účinek na skluz, než byste čekali, a opravdu dobrý odraz vám zaručí mnohem příjemnější zážitek z lyžování.

ODRAZOVÁ ZÓNA – obr.

STOUPACÍ VOSKY KLISTRY - JARO, HRUBOZRNÝ SNÍH - MOKRÝ SNÍH ŠPALKY - JEMNOZRNÝ SNÍH - ČERSTVĚ NAPADANÝ SNÍH

KLISTRY pro mokrý hrubozrnný sníh pro teploty 0 °C a vyšší pro teploty - 3 °C až + 3 °C pro teploty 0 °C až + 3 °C pro všechny teploty

SKARE Stoupací vosk pro klasickou běžeckou techniku. Je vhodný pro hrubozrnný a zledovatělý sníh a pro teploty 0 °C až - 6 °C.

STOUPACÍ VOSK PRO KLASICKOU BĚŽECKOU TECHNIKU pro teploty 0 °C a vyšší pro teploty - 2 °C až + 2 °C pro teploty 0 °C až - 5 °C pro teploty - 3 °C až - 10 °C

Čistící roztok ve spreji pro smývání starých vosků a ostatních nečistot ze skluznic lyží a snowboardů

KOREK, ŠKRABKA, VOSKY

Konec

Použité zdroje: www.google.cz