Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Nový přístup k aplikacím Vema
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Integrace aplikací s využitím komunikačního serveru Vema
Aleš Chudý ředitel divize IW Microsoft Slovakia.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Databázové systémy Architektury DBS.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Lucián Piller Intranet HR.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Martin Goldammer.  Model nasazení  veřejný (Public cloud computing)  soukromý (Private cloud computing)  hybridní (Hybrid cloud computing)  komunitní.
Telefónica O 2 Business Solutions Platform as a Service – Overview Praha, Ing. Jan Kepič, CISA –
Vývoj výpočetního modelu
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
2008 Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
SOA = Architektura orientovaná na služby
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Obhajoba projektu PA165 Půjčovna stavebních strojů
Sales & Consulting IGS, Czech Republic © 2005 IBM Corporation Optimalizace a sdílení informací ve státní správě Pavel Hrdlička.
Katedra počítačů ČVUT FEL
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Personální systém na MF ČR
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Každý den se softwarovým právem 19.dubna 2016 JUDr. Jiří Matzner, Ph.D., LL.M. Advokátní kancelář MATZNER et al Anny Letenské 34/7, Praha 2
23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Hotel Tatra, Velké Karlovice Univerzitní informační systém Milan Šorm.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Pojmy internetu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012.
as4u advanced system for you
Cloud computing v praxi
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Proces vývoje HRIS Vema
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Web Application Scanning
Transkript prezentace:

Stránka 1, © Vema, a. s.

Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací pro podporu specifických funkcí a procesů v podniku nebo v libovolné jiné organizaci  místo zastaralého a nepřesného pojmu ERP (Enterprise Resource Planning) systém  Podniková aplikace:  základní komponenta integrovaného podnikového systému  příklad:  aplikace pro: zpracování mezd, personalistiku, správu vzdělávání zaměstnanců, evidenci a zpracování docházky a další aplikace systému Vema

Stránka 3, © Vema, a. s. Budoucnost integrovaných podnikových systémů  Budoucnost:  z podniků a organizací úplně zmizí servery s instalacemi podnikových aplikací a databází  provozování se zcela přesune k dodavatelům cloudových služeb  Výsledek:  mnohem efektivnější, spolehlivější a kvalitnější způsob používání integrovaných podnikových systémů než instalace na serverech uvnitř organizací

Stránka 4, © Vema, a. s. Cloud computing

Stránka 5, © Vema, a. s.  Na internetu založený model vývoje a používaní počítačových technologií  Poskytování služeb či programů uložených na serverech na internetu,  uživatelé k nim mohou přistupovat například pomocí webového prohlížeče nebo klienta dané aplikace a používat prakticky odkudkoliv  Název odvozen od použití oblakového (cloud) tvaru symbolu jako abstrakce pro komplexní infrastrukturu v systémovém diagramu  Aplikační vrstva cloudu - SaaS (Software as a Service) Cloud Computing

Stránka 6, © Vema, a. s.  Veřejný (Public cloud)  klasický model cloudu  Soukromý (Private cloud)  oblak provozován pouze pro organizaci (obvykle třetí stranou)  Hybridní (Hybrid cloud)  kombinují jak veřejné tak soukromé cloudy  Komunitní (Comunity cloud)  infrastruktura cloudu sdílena mezi několika organizacemi, skupinou lidí, kteří ji využívají Modely nasazení cloudu

Stránka 7, © Vema, a. s. Základní znaky cloudového řešení podnikových aplikací  Aplikační výkon na základě smlouvy s dodavatelem jako služba přes internet  Software i data u dodavatele a zpracovávána dodavatelem  Softwarová architektura podnikových aplikací typu 1:N  Dodavatel poskytuje pravidelně nové verze podnikových aplikací okamžitě dostupné všem zákazníkům

Stránka 8, © Vema, a. s. Softwarová architektura podnikových aplikací 1:N  Jediná instalace pro všechny zákazníky  Multi-tenant (mnoho nájemníků)  Výrazné úspory z rozsahu

Stránka 9, © Vema, a. s. Vlastnosti podnikových aplikací pro cloud  Komplexní bezpečnostní model aplikací  přístupy přes internetový portál pro všechny  autorizace přístupů přes uživatelské role  Všezahrnující parametrizace  stejný programový kód, datové a metadatové struktury pro všechny  parametrizace v datech, ne v programech

Stránka 10, © Vema, a. s. Vlastnosti podnikových aplikací pro cloud  Časová dimenze dat a algoritmů  Zpětné a budoucí zpracování dat  Vyšetřovací konfigurace  Vložená inteligence  Dolování obsahu z hromadného zpracování  Mobilní technologie  Sociální sítě

Stránka 11, © Vema, a. s.  ASP od roku 2005  Application Service Providing  architektura podnikových aplikací 1:N  většina rysů cloudového řešení  univerzální proprietární tenký klient  V4 Cloud je nástupce ASP  380 zákazníků  internetový portálový přístup pro všechny uživatele  přístup zabezpečený USB klíčem  výhody:  žádné provozní problémy  snadné konzultační služby  rychlejší implementace V4 Cloud

Stránka 12, © Vema, a. s. SaaS poroste o 50% Vývoj využívání HR aplikací formou SaaS

Stránka 13, © Vema, a. s.