Saldo úrok z prodlení RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr 25.-26.11.2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výpočet úroku při jednoduchém úrokování
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Dozor Dozor nad výkonem samostatné působnosti obce krajský úřad MV
Základy financí hodina.
1. cvičení úrokování.
Ú R O K O V Á N Í.
PF 2008 RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,
Práce s objednávkami zákazníků Každému podle jeho přání – rychle a snadno Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
Zásoby novinky v roce 2013 Ing. Bohuslav Major Pavel Jaroš Skalský Dvůr
Cizí měna ve WinFASu Konverze měn, kontrolní sestavy, ocenění na konci roku Mgr. Jana Švomová Skalský Dvůr
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Data mining Autor: Martin Schlosser Skalský Dvůr
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Úročení.
DUM - Digitální Učební Materiál
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Zdeněk Binar Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
INTRASTAT ve WinFASu Stručné seznámení Bohuslav Major, Ing. Skalský Dvůr
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Elektronická daňová přiznání z WinFASu Ondřej Suk Skalský Dvůr
Změny v aplikacích účetnictví Ondřej Suk Skalský Dvůr
Obchodně-závazkové vztahy Naše zkušenost světa je relativní našemu rozhledu Zhuangzi ODBORNÝ SEMINÁŘ Management DP hl. m. Prahy Mgr. František Šejnost.
Kontrola dat Denková Barbora, DiS. Skalský Dvůr
Prodejní ceny Možnosti cenové politiky v Řízení zásob Autor: Ing.Robert Naar Skalský Dvůr
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
Řízení pohledávek přehled nástrojů připravil a přednáší: RNDr. Pavel Milička Skalský dvůr
Pokročilé možnosti sestav z mezd Romana Pavelková Skalský Dvůr
Export výkazů v XML RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr
Kalkulace Pavel Milička. K čemu slouží Cena produktu v naturální jednotce.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_70_9TR_M Autor: Mgr. Monika Bittová 1.
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_62_INOVACE_01_FINANCE Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
*1031 Vypořádání Skalský Dvůr K čemu slouží Pro zemědělské firmy, které ještě uvádí vypořádání oprávněných osob Je navázána na knihu závazků,
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Úrokovací období.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výpočet úroku. Paní Nováková si na dobu 9 měsíců uložila do banky Kč na termínovaný vklad při úrokové míře 4,5% p.a.  A) vypočítej, kolik Kč úroku.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Finanční matematika v osobních a rodinných financích
Seminář o stavebním spoření
EDI RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr
Základy finanční matematiky
ZÁKLADY FINANČNÍ MATEMATIKY
§92 – kontroly ve WinFASu Barbora Denková, DiS. Skalský Dvůr
1. cvičení úrokování.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Daň z přidané hodnoty Eliška Lacinová Základní pojmy  Předmět  Osvobození od DPH  Plátce DPH  Poplatník  Základ daně  Správce daně.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 36Číslo.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 26.
2. lekce Úročení. Citát dne Mnohem příjemnější než dělat literaturu, je dělat peníze. Voltaire.
Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013
1 Souběhy dluhů a plnění Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006.
1 Úroky Právnické výpočty Adam Ptašnik Základní pojmy Jistina: částka, která byla předmětem závazku - základ, ze kterého se počítají úroky Sazba.
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
A její transpozice do českého práva.  Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2011/7/EU ze dne 16. února 2011 o postupu proti opožděným platbám v obchodních.
Finanční gramotnost: Počítání s procenty. PROCENTA A ÚROK 01 Počítání s procenty 2 Existují 2 skupiny lidí. Ti, kteří úroky platí, a ti, kteří je inkasují.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_22_14 Název materiáluSložené.
Důchody Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Úroky, splátky Právnické výpočty Adam Ptašnik 2009.
Posun odpočtu DPH na přelomu roku Denková Barbora, DiS. Skalský Dvůr.
Jednoduché úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výpočet úroků. Jednoduché úrokování ú = j * i * t ú = úrok j = jistina (kapitál, dlužná hodnota) i = p/100 t = čas – dny/360.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_11_05 Název materiáluÚrokovací.
Výpočet úrokové doby ze zvětšené jistiny.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Finanční matematika Ú R O K O V Á N Í.
Transkript prezentace:

Saldo úrok z prodlení RNDr. Pavel Milička Skalský Dvůr

Sbírka 2013 •179. Zákon, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník –Hovoří o lhůtách a oprávnění penalizovat •180. Nařízení vlády, kterým se mění nařízení vlády č. 142/1994 Sb. –Zvyšuje sazbu na 2T repo+8% –Minimálně 1200,-Kč (za každou fakturu, ne dlužníka)

Česká národní banka •Zveřejňuje příslušné sazby 2T repo •Má i návod pro výpočet (protože je lidé neustále "dotazovali")

Časové standardy úročení •Při ručních výpočtech bylo potřeba věci zjednodušit –(např. měsíc má 30 dnů a rok německá metoda - označujeme 30/360) •V Excelu či WinFASu není problém spočítat počet dní mezi dvěma datumy. Problém je jmenovatel - kolik dnů má rok.

Časové standardy lze ve WinFAsu nastavit •WinFAS používal standard ACT/365,25 - výhodný při zpracování počítačem •Výpočet byl napaden ekonomem, který se ho ve škole neučil. •Který má být podle zákona použit přednášející nezjistil. •Je možné vybrat ze tří.

Nový občanský zákoník •Limitace úroků z prodlení –Do doby podání k soudu nesmí být úroky větší než jistina. Pak mohou zase růst. –Zavčas se soudit! –Lze vytvořit varovnou sestavu v IQ saldo (jistina, úrok ke dni). •Možná dohoda na úroky z úroků –To dříve nešlo

Směrnice 2011/7/EU •Rámec z EU, v rámci harmonizace lze očekávat postupnou aplikaci pravidel.

Možný legislativní výhled •Na Slovensku se el.podávají daňové doklady spolu s přiznáním (stát bude znát pohedávky). •Hovoří se o DPH z uhrazeného (bude se vykazovat uhrazenost?) •Je technicky snadné získávat data o fakturách po splatnosti.

Smluvní penále •Sjednejte si podmínky, které lze ve WinFASu spočítat! –nejlépe roční sazbu + časový standard (ACT/365.25)

Lingvistická poznámka •15% p.a. znamená "PER ANNUM"=ročně •"PER ANUM" je pojem z medicíny!

A je to!