VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
X EXEL.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
VY_32_INOVACE_In 6.,7.15 Grafy - vytvoření základních typů grafu Anotace: Žák se seznámí s tvorbou grafu a jeho formátováním v programu MS Excel 2010.
Karta Domů, skupina Odstavec
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
14. Textový editor ( VKLÁDÁNÍ dalších objektů do textu…)
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základy ovládání operačního systému III
Textový procesor (MS Word)
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový editor.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Power Point– popis prostředí
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Digitální učební materiál
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Textový Editor.
Vkládání grafických objektů
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III

Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v ovládání MS Word Způsob použití ve výuce: výuková prezentace (pro aktivní ukázky spouštějte v režimu pro čtení).

Program MS Word 2010 pracuje jako většina programů pro Windows se schránkou. Schránka je prostor v paměti PC, kde se dají dočasně ukládat data, která budeme později potřebovat. Mohou to být odstavce textu, obrázky nebo fotografie, které využijeme na jiném místě. Při práci se schránkou využíváme tři operace a) Kopírování – zkopírujeme do označenou část souboru do schránky. Označená část dat zůstane v původním souboru. b) Vyjmutí - přenese označenou část souboru do schránky a označená část dat z původního souboru zmizí (zůstane jen ve schránce). c) Vložení - vloží data ze schránky na kurzorem určenou poziciKopírováníVyjmutíVložení

Kopírováním dat do schránky vytvoříme kopii označeného textu nebo jiných dat takto: 1. Označíme do bloku požadovaná data(v našem případě odstavec) 2. Klikneme na ikonu dvou stránek papíru nebo na klávesnici zmáčkneme kombinaci kláves Ctrl+C Data jsou uložena ve schránce.

Operaci s vyjmutím dat ze souboru zahájíme podobně jako při kopírování označením bloku požadovaných dat. Po označení klikneme na ikonu nůžky a celý blok zmizí. Přesune se do schránky. Příkaz vyjmout data můžeme provést i klávesnicí zmáčknutím kombinace Ctrl+X.

Vložení dat ze schránky znamená přenést požadovaná data(ve schránce může být více položek) ze schránky do určeného souboru takto : 1. Umístíme kurzor na pozici, kam mají být v dokumentu vložena data ze schránky. 2. Kliknutím na ikonu Vložit se vybraný obsah položky ve schránce přenese do zadané pozice. Přenos dat uskutečníme i zmáčknutím kombinace kláves Ctrl+V. Jak data vložit nabízí i panel Možnosti vložení. Buď kopírujeme celý formát odstavce nebo jen obsah textu.

Velice oceňovanou funkcí mezi uživateli MS Word 2010 je inovovaná nabídka vložení objektů, která výrazně zjednodušuje výběr, úpravy a způsob vložení objektů do dokumentů. Do dokumentu můžeme vložit: Stránky Tabulky Ilustrace Odkazy Záhlaví a zápatí Text Symboly Odkaz

Při vkládání stránky můžeme v nabídce využít tři možnosti: 1. Vložení Titulní stránky dokumentu vybíráme po rozvinutí z okna nabídky. 2. Vložení Prázdné stránky umožňuje rozšířit dokument v místě kurzoru o další stránku. 3. Vložení Konce stránky začne další stranu na aktuální pozici kurzoru.

Při vkládání tabulky můžeme vybrat z nabídky okna Tabulka, jakým způsobem tabulku vytvoříme: 1. Z grafického výběru 2. Z nadefinované tabulky 3. Z ručního provedení Navrhnout tabulku 4. Z vložení tabulky programu Excel 5. Z výběru tzv. Rychlé tabulky

Při vkládání objektů z panelu ilustrace můžeme rozvinovat jednotlivá okna typologicky uspořádaných objektů: 1. Obrázek 2. Klipart3. Obrazce 4. SmartArt 5. Graf

Vložený hypertextový odkaz nás odkáže po kliknutí na označený text na jiný text, obrázek, web stránku, ovou adresu.

Vložení čísla stran, záhlaví nebo zápatí nám umožňuje provést jednotné úpravy stránek dokumentu mimo nastavené textové pole a obsah je zachován i při tisku. Způsob jak upravíme obsah si můžeme zvolit.

Při vkládání textu můžeme využívat pro naše potřeby hlavně nabídky vložení textového pole a WordArtu. Pro vkládání textového pole využíváme naformátované nabídky. Při vkládání WordArtu můžeme vybrat z různých uměleckých provedení.

Funkce vkládat symboly nám umožňuje používat znaky, které se nenachází na klávesnici a vkládat již sestavené rovnice.

Konec