Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MANUFAKTURA A PRVNÍ STROJE
Advertisements

Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu CZ.1.07/1.1.02/ VY_04_Z7_24p.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 7. ročník- Jazyk a jazyková komunikace- Cizí jazyk-Anglický jazyk-Around the house.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:Public holidays Ročník:1. Datum vytvoření:říjen.
zpracovaný v rámci projektu
Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Základní škola, Ostrava-Poruba, I. Sekaniny 1804, příspěvková organizace  Název projektu ◦ Zkvalitnění.
Přítomný čas průběhový
Zábava. e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují slovní zásobu k tématu Zábava – TV, kino, hudba. Výrazy si procvičí dle zadání v prezentaci. Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_202_Měkkýši - Plži AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 7.,
The European Union 2.stupeň
Jídlo e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí a opakují výrazy týkající se jídla. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci. Vzdělávací oblast:
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.20 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 20 Název materiálu:Christmas Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Dny, měsíce a roční období e
Zvířatae Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze a slovní zásobu na téma Zvířata, což je podpořeno vizuálně i sluchově. Žáci si procvičí čtení.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
2.stupeň Autor: Mgr.Radek Hasch, Masarykova ZŠ Plzeň The United Kingdom Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Adele – poslech, práce s textem.
Autor výukového materiálu:Mgr. Júlia Holíková Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:Únor 2012 Číslo.
Autor výukového materiálu:
Digitální učební materiál
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_05_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Nakupováníe Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní fráze na téma Nakupování, což je podpořeno vizuálně a sluchově. Žáci si procvičí čtení a dále.
Popis lidí a věcí e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí slovní zásobu potřebnou při popisu věcí a osob. Výrazy si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Abba – poslech, práce s textem.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
Sporty a aktivity e Anotace: Žáci si v prezentaci osvojí základní výrazy a fráze na téma Sporty a aktivity. Fráze si mohou procvičit dle zadání v prezentaci.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dagmar Andrysová Datum: Název: VY_22_INOVACE_1_1_1.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová aktivita: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji. výuky cizích jazyků Šablona číslo: VY_22_1_23.
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková
Jméno autora:Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu:VY_32_INOVACE_06_AJ_ACH Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Číslo v digitálním archívu školy DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU
Číslo: VY_32_INOVACE_15_05 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: UNIT 1.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Wh- questions.
VY_32_INOVACE_16_TO BE PREZENTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
The Great Moravian Empire was the first known state of West Slavs. (Moravia Magna)
Číslo: Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze do škol, CZ.1.07/1.4.00/ Název: Present simple – Yes/No questions.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Mgr. Vendula Báčová
PRESENT SIMPLE questions
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_249_Rostlinná výroba na Zemi AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK,
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Prepositions VY_22_INOVACE_21 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
Den D (Od vylodění po osvobození Francie) Autor práce: Michal Papaj Vedoucí práce: Mgr. Eva Zálohová.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Look VY_22_INOVACE_17 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Nezbytná gramatika v angličtině Tvorba otázky VY_22_INOVACE_32 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_204_Systém organismů AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Pietrová. CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_1.3.AJ3,4.01/Pv.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_274_Porovnávání Severní a Jižní Ameriky AUTOR: Alena Hořavová.
Nebezpečné vlastnosti látek  Jedovaté (toxické)  Hořlavé  Výbušné Obr.č.1.
Historie a současnost ochrany přírody v České republice
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 1_2_ZMP_11 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 1. Ročník Anotace Fyzická.
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
zpracovaný v rámci projektu
Kyselost, zásaditost, pH
Chráněná území v České republice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_270_Ministáty Evropy - 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Téma: Praha - kvíz Vytvořil: Mgr. Aleš Sucharda VY_32_Inovace/8_453 Dne:
VY_III/2_INOVACE_21_Základní pojmy Základní pojmy Miroslav Kaňok.
Transkript prezentace:

Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná Téma: Umělecké slohy Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná Dne: 4. 10. 2011 VY_32_Inovace/8_442

Anotace: Prezentace seznamuje žáky s různými uměleckými slohy, zejména s hlavními odlišnými prvky a to od slohu románského až po sloh barokní. Prezentace slouží k názornému výkladu a opakování, žáci si mohou průběžně dělat zápis. Jazyk: český jazyk Očekávaný výstup: žák se orientuje v hlavních reáliích minulosti a současnosti naší vlasti Speciální vzdělávací potřeby: Žádné. Klíčová slova: umělecké slohy, románský sloh, gotika, renesance, baroko – odlišné prvky Druh učebního materiálu: DUM - Prezentace doplněná výkladem Cílová skupina: Žák Typická věková skupina: 10-12 let (5. ročník)

ROMÁNSKÝ SLOH Tlusté zdi z kamene Malé a tmavé místnosti Malá okénka Vznik - v 10.st. v Itálii Tlusté zdi z kamene Malé a tmavé místnosti Malá okénka

GOTIKA Vysoké stavby s věžičkami, chrliče, kruhová zdobená okna 12.-15. století z Francie Vysoké stavby s věžičkami, chrliče, kruhová zdobená okna Okna zakončená lomeným obbloukem Opěrné oblouky a pilíře

RENESANCE Nádvoří s arkádami 14.-16.století - znovuzrození Antiky Nádvoří s arkádami Zdobení sgrafity (dvoubarevné ornamenty na omítce) Sdružená okna, kachlová kamna, malovaný nábytek, pilíře, sloupy Zdobené štíty domů, malá okénka Do českých zemí proniká renesance v roce 1492 a trvá do Bílé hory roku 1620, kdy vzniká Baroko.

BAROKO Množství mramoru, nástěnných maleb a soch rozvijí se v 17.-18. století z Itálie Množství mramoru, nástěnných maleb a soch Sochy znázorňující mučedníky Mohutné hrady, množství ozdob na stavbách

ROMÁNSKÝ SLOH BAROKO Opakování Poznáš sloh? GOTIKA RENESANCE

Použité zdroje: Commons. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Chram_sv_Mikulase_z_upati_Petrina.jpg>. Soubor:SvJakub6.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:SvJakub6.jpg>. Soubor:Elizabeth1592.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elizabeth1592.jpg>. Soubor:Okno katedraly Strasburg.JPG. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Okno_katedraly_Strasburg.JPG>. Soubor:Gargoyle, Dornoch Cathedral.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gargoyle,_Dornoch_Cathedral.jpg>. Soubor:Hrad Karl%C5%A1tejn.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hrad_Karl%C5%A1tejn.jpg>. Soubor:Burgos Cathedral.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Burgos_Cathedral.jpg>. Soubor:St Vitus.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:St_Vitus.jpg>. Commons. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Vezelay_choeur11.jpg>. Soubor:RotundaRip.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:RotundaRip.jpg>. Commons. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Telc109.jpg> Soubor:Pra%C5%BEsk%C3%BD hrad, Letohr%C3%A1dek kr%C3%A1lovny Anny 02.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pra%C5%BEsk%C3%BD_hrad,_Letohr%C3%A1dek_kr%C3%A1lovny_Anny_02.jpg>. Soubor:Litomy%C5%A1l, Schloss.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Litomy%C5%A1l,_Schloss.jpg>. Soubor:Holy Trinity Column.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Holy_Trinity_Column.jpg>. Soubor:Brno, kostel %2810%29.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-03]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Brno,_kostel_%2810%29.jpg>. Soubor:Peter Paul Rubens 111.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Peter_Paul_Rubens_111.jpg>. Soubor:Giovanni Battista Tiepolo 094.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Giovanni_Battista_Tiepolo_094.jpg>. Soubor:Wilanow palace.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wilanow_palace.jpg>. Soubor:Trebic podklasteri bazilika velka apsida.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Trebic_podklasteri_bazilika_velka_apsida.jpg>. Soubor:Tismice CZ basilica interior.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-10-04]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tismice_CZ_basilica_interior.jpg>. Vlastivěda 5. Nová škola, 2005. Brno : Nová škola, 2005. 52 s. ISBN 80-7289-070-0. Vlastivěda 4. Brno : Nová škola, 2006. 52 s. ISBN 80-7289-061-1.