MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

CESTOVNÍ RUCH V CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍCH Rešerše odborné literatury
Naše obec – Rožmitál p. Tř
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 Produkty cestovního ruchu (Vztah ke klientům z města) Ing. Marie Stříbrná.
Život na venkově.
Deprimující zóny - Brownfields Libereckého kraje
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
„ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj.
JSLK – Potřeby financí za účelem zlepšení současného stavu Jelínková Iveta Leden 2010.
SEMINÁŘ PRO PEDAGOGY ZŠ 15. dubna 2013 v 9:00 hodin.
Vznik měst a jejich význam
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně
Obec, kde žiji Vesnice.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Povodně srpen 2010 město Raspenava
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
Ing. Michal Unzeitig ARTIO s.r.o..  Co je Museo24  Vize a cíle  Role společnosti ARTIO  Technické řešení –CIDOC CRM –Sémantický web Obsah.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
venkovská, městská, chráněná krajinná oblast
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: června 2012
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 13. listopadu, hotel FIT v Přerově Výroba, zpracování a využití biomasy.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
KNIHOVNA MIKROREGIONU Jindřichovice pod Smrkem Městská knihovna v Praze 20. dubna 2005 Petr Pávek, starosta obce Jindřichovice pod Smrkem – Lucie Vlková,
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
Dějepis Úvod do dějepisu Pavel Šupka
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Ochrana kulturních památek M. Horáková. Témata seminářů Úvod, základní právní úprava, základní pojmy Ochrana kulturních památek,Státní památková péče.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Orlické hory pro všechny Cesta k certifikaci Nové Město nad Metují VÍTEJTE ! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Téma měsíce: Kniha-můj přítel Téma měsíce: Kniha-můj přítel Školní družina ZŠ Na Smetance Praha 2 měsíc Březen Po dlouhé a studené zimě se všichni radujeme.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
Kouzelné sklepení a muzejní kufříky v bíloveckém muzeu Muzeum v Bílovci Barbora Patáčiková.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
VY__III/2__ INOVACE__108 Dějepis Pravěk na území Čech a Moravy.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
statutární náměstkyně hejtmana
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Metodický list / anotace:
PUTOVÁNÍ PO STOPÁCH ŽELEZNÉ KORUNY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Změny v soutěži Vesnice roku
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy – možnosti pro místně zakotvené učení na Frýdlantsku

a jak je zařadit do výuky Muzejní expozice a jak je zařadit do výuky Základní škola 1. stupeň: prvouka, vlastivěda, přírodověda 2. stupeň: přírodopis, zeměpis, dějepis, občanská výchova, jazyky Střední škola Přírodopis, zeměpis, dějepis, občanská výchova, jazyky, společenskovědni semináře Mimoškolní programy

Muzea na frýdlantsku Výběr témat a zaměření

HISTORIE FRÝDLANTSKA Tradiční i méně tradiční muzejní expozice Městské muzeum Frýdlant Městské muzeum Nové Město pod Smrkem Historie obce Višňová

SPECIÁLNÍ ZAMĚŘENÍ HISTORIE Frýdlant – Špitálek Archeologie Řemesla Tradiční chlebová pec

ŽIVOT NA VENKOVĚ Dvůr Hlaváč – historický lenní dvůr, Ves (Černousy) Muzeum v podstávkovém domě – Raspenava Český svět – Dolní Řasnice Žijící skanzen – Jindřichovice pod Smrkem Skanzen Pertoltice

Jeden z přenesených objektů statku Český svět (Dolní Řasnice). Nový podstávkový dům v Žijícím skanzenu (Jindřichovice pod Smrkem) Dvůr Hlaváč ve Vsi (Černousy)

PRŮMYSL A TECHNOLOGIE Muzeum železnice Frýdlant Jizerskohorské technické muzeum – Bílý Potok Stelzigova kovárna (Dolní Řasnice) Kovárna – skanzen Pertoltice

Letecké motory v Jizerskohorském technickém muzeu (Bílý Potok) Historická železnice a Heřmanička – Železniční muzeum Frýdlant Kovárna v Pertolticích

SPORT V JIZERSKÝCH HORÁCH Nejnovější muzeum – expozice Horolezectví v Jizerských horách (Hejnice)

PROJEKTOVÉ DNY PRO ŠKOLY Program a pracovní listy pro 6 muzeí: Frýdlant – Městské muzeum (radnice a Špitálek) Frýdlant – Železniční muzeum Nové Město pod Smrkem – Městské muzeum Raspenava – Muzeum v podstávkovém domě Višňová – Muzeum obce

www.muzea-frydlantsko.cz      Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí