Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Výstavba sportovního areálu 20
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
MALOVÁNÍ TAŠEK PRO MIKULÁŠE s paní Křehnáčovou, Ateliér Kousek
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Školní projekt pro rok   Všechny třídy 1. a 2. stupně  Rodiče  Veřejnost Určení.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Hamerníkova 12, Jihlava  , IČO: Český svaz ochránců.
Vzděláváním blíže jihočeské krajině Zahájení projektu Název návrhu GP: Vzděláváním blíže jihočeské krajině Registrační číslo GP: CZ.1.07/3.2.08/
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Fórum zaměřené na informační a komunikační technologie
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
JARNÍ PŘEDVÁDĚCÍ DNY TERMÍN: ČAS: 9:00 – 16:30 MÍSTO: CENTRUM ROZVOJE STROJÍRENSKÉHO VÝZKUMU VÚTS A.S., SVÁROVSKÁ 961, LIBEREC ( PRŮMYSLOVÁ.
12. – 14. října 2012 PÁTEK Pivní pochod PPPPPP Podesáté Páteční Pěší Pivní Průzkumný Pochod – pěší trasa IVV - 10 km Nepomuk – Sokolovna.
Týden Vojty Machaly.
Vzdělávání pedagogů napříč MSK
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Jak uspořádat kvalitní vzdělávací kurz. ! Představení společnosti Pohled na kvalitu kurzu ze strany realizátora Pohled na kvalitu kurzu ze strany účastníka.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
ŠKOLY PRO REGION modernizace ŠVP ZV v českorakouském příhraničí Novohradska registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/ Datum zahájení projektu:
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
KR KVFS -Karlovy Vary Škola nových rozhodčích- první ročník 2009 Pod patronací KKFS Karlovy Vary a oddílu Baníku Sokolov.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Kurzy informační gramotnosti Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar Čerňová Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Mgr. Dagmar.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Úvod Proč studovat informatiku?
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Rozvrh výuky – pátek :15 – 10:451. část SharePoint 1 – 6 11:00 – 12:302. část SharePoint 7.1 – :00 – 15:303. část SharePoint –
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Krajská konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě ve Zlínském kraji
ŠKOLNÍ SPECIÁLNÍ PEDAGOG. Náplň práce nabízí možnost učitelům, žákům i jejich rodičům konzultovat některé problémy, které souvisí se speciálními vzdělávacími.
Cesta k uplatnění na trhu práce
vynaloženou práci drobnou odměnu.
Novoroční turnaj ve stolním tenise KDY: sobota 11. ledna 2014
Transkript prezentace:

Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických horách “ Společnost pro Lužické hory spolu s DDM Drak, Městem Hrádek nad Nisou, MŠ Oldřichovskou pod vedením o.s.BAOBABY připravila vzdělávací workshop pro pedagogy MŠ „Zahrada v MŠ – prostor pro vlastní tvorbu“ Místo konání: DDM Drak a MŠ Oldřichovská, Hrádek nad Nisou Termín: – Pro správný rozvoj dětí je důležité také prostředí, v kterém si hrají, učí se a vyrůstají. V rámci programu Vás seznámíme s možnostmi komunitního vytváření interaktivních herních prvků v zahradách mateřských škol u nás i ve světě. Zároveň si tvorbu takovýchto herních prvků budete moci vyzkoušet.

Obecné informace Workshop bude mít teoretickou a praktickou část a bude veden odbornými lektory panem Karlíkem a paní Temelovou z o.s.BAOBABY. Pořadatel Společnost pro Lužické hory Zdislavy z Lemberka 335, Jablonné v Podještědí Tel.: Partneři DDM Drak, Žitavská 260 MŠ Oldřichovská, Oldřichovská 462 a Město Hrádek nad Nisou Kontaktní osoba: Ing. Tereza Workshop je pro přihlášené účastníky zcela zdarma. Po absolvování bude vystaven certifikát. Připraveny budou zajímavé informační materiály, po celou dobu workshopu je zajištěno občerstvení. Přihlášení Písemně, em (přiložený formulář) - nejpozději do do 15 hodin. Počet účastníků je omezen. Důležité odkazy

Pátek – 9.15 Zahájení workshopu Představení projektu a Společnosti pro Lužické hory Ing. Tereza Holubcová 9.15 – Možnosti komunitního plánování a tvorby herních prvků v zahradách MŠ. Zajímavé příklady z ČR a ze světa. Pan Karlík – o.s. BAOBABY – Interaktivní herní prvky z přírodních materiálů. Paní Temelová – o. s. BAOBABY – Společný oběd (pro účastníky zajištěn v rámci projektu) – Posouzení grafických návrhů herních prvků – Vlastní realizace herních prvků

Sobota – 9.10 Zahájení workshopu 9.10 – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY – Přestávka na občerstvení – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY – Přestávka na oběd – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY

Neděle – 9.10 Zahájení workshopu 9.10 – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY – Přestávka na občerstvení – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY – Přestávka na oběd – Realizace herních prvků pod vedením odborných lektorů z o. s. BAOBABY Ukončení workshopu

Výsledek  - snad třeba takovýto