Chráněná území v Olomouckém kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_02.
Advertisements

Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Významná Chráněná území v čr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, přírodní.
Chráněné krajinné oblasti Olomouckého kraje
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Vodní plochy označené jako NP a CHKO
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_16 JZ Asie - Mrtvé moře. MRTVÉ MOŘE  je bezodtoké slané jezero, které se rozkládá mezi Izraelem a Jordánskem  nachází se 420 m pod hladinou.
Olomoucký kraj krajské město Olomouc.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_18.
Dnes tě naučím, jaký je povrch České republiky.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
46.1 Olomoucký kraj – poznáš jeho dominanty?
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI02 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Olomoucký kraj M.
zpracovaný v rámci projektu
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
LIBERECKÝ KRAJ.
Jeseníky Tereza Chládková A.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZLÍNSKÝ KRAJ.
Chráněná území ve městě Olomouc a nejbližším okolí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Významná chráněná území v ČR
Chráněná území České republiky
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jihomoravský kraj.
České středohoří.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
JIHOMORAVSKÝ KRAJ.
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Severní Morava a Slezsko
Chráněná území v Olomouci a okolí
MORAVA.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Olomoucký kraj kraj podél řeky Moravy tvořen 2 částmi:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Olomoucký kraj přírodní poměry
Chráněná krajinná oblast Kokořínsko
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
Olomoucký kraj.
Olomoucký kraj Petr Novotný Jan Beránek.
Rybníky a rybníkářství
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Povodí řeky Moravy.
OLOMOUCKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-37 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
OLOMOUCKÝ KRAJ.
OLOMOUCKÝ KRAJ.
Transkript prezentace:

Chráněná území v Olomouckém kraji Student :Petr Šíma Třída: 2L Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, 772 00 Olomouc Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar

Národní přírodní rezervace v Olomouckém kraji Praděd Rašeliniště Skřítek Rejvíz Šerák-Keprník Žebračka Králický Sněžník

Kralický Sněžník – Prudký potok Datum vyhlášení 14. prosince 1990 Kód ÚSOP 1298 Lokalita Pardubický kraj, Olomoucký kraj Výška 850 - 1423 m n. m. Výměra 1694,67 ha

Přírodní Rezervace ► Přírodní rezervace v okrese Jeseník (Nachází se jich zde 6) ► Přírodní rezervace v okrese Olomouc(Nachází se jich zde 15) ► Přírodní rezervace v okrese Prostějov(Nachází se jich zde 13) ► Přírodní rezervace v okrese Přerov(Nachází se jich zde 6) ► Přírodní rezervace v okrese Šumperk(Nachází se jich zde 12)

Chomoutovské jezero Chomoutovské jezero je jezero vzniklé po těžbě štěrkopísků. Nachází se v Hornomoravském úvalu na území olomoucké místní části Chomoutov, 10 km severně od centra krajského města a 2,5 km severně od soutoku Oskavy a Moravy na pravém břehu prvně jmenovaného toku do jehož povodí náleží. Rozloha činí 85 ha. Dosahuje maximální hloubky 2 m a leží v nadmořské výšce 220 m.

Národní přírodní památky Borový Jeskyně Na Pomezí Na Špičáku Venušiny misky

Venušiny misky Venušiny misky je národní přírodní památka ev. č. 545 zhruba 3 km jižně od obce Velká Kraš v okrese Jeseník. Chráněné území zaujímá vrcholovou část Smolného vrchu(404 m n. m.) v Žulovské pahorkatině. Oblast spravuje AOPK ČR Správa CHKO Jeseníky. Důvodem ochrany je jedinečný geomorfologický výtvor s kulovitou odlučností žuly.

Přírodní památky ► Přírodní památky v okrese Jeseník‎ (Nachází se jich zde 6) ► Přírodní památky v okrese Olomouc (Nachází se jich zde 23) ► Přírodní památky v okrese Prostějov‎ (Nachází se jich zde 35) ► Přírodní památky v okrese Přerov‎ (Nachází se jich zde 9) ► Přírodní památky v okrese Šumperk‎ (Nachází se jich zde 9)

Malá Voda Malá Voda je přírodní památka , která se nachází v okrese Olomouc západně od města Litovel v údolí řeky Morava. Správa CHKO Litovelské Pomoraví. Důvodem ochrany je malý úsek přirozeného toku v Litovelském Pomoraví.

Přírodní parky Přírodní park Kladecko Přírodní park Velký Kosíř

Přírodní park Kladecko Přírodní park Kladecko byl v roce 1990 vyhlášen klidovou oblastí, kterou najdete v okolí obce Kladky. Mimo jiné zahrnuje přírodní rezervace Průchodnice a Rudka, a přírodní památky Skalky, Taramka, U nádrže a Na Kozénku. Na mnoha místech se vyskytují ohrožené a vzácné druhy rostlin a živočichů. Nectavským údolím sice vede silnice i železnice, ale obce na Kladecku mají stále svůj původní vrchovinný ráz a krajina není zasažena chatovou zástavbou

ZDROJE: Informace: http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD_park_Kladecko http://cs.wikipedia.org/wiki/Mal%C3%A1_Voda http://cs.wikipedia.org/wiki/Venu%C5%A1iny_misky http://cs.wikipedia.org/wiki/Chomoutovsk%C3%A9_jezero http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lick%C3%BD_Sn%C4%9B%C5%BEn%C3%ADk_(n%C3%A1rodn%C3%AD_p%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD_rezervace) Obrázky: http://cs.wikipedia.org/wiki/Venu%C5%A1iny_misky#mediaviewer/Soubor:Smolny_vrch2.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Chomoutovsk%C3%A9_jezero#mediaviewer/Soubor:Chomoutov-jezero1.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A1lick%C3%BD_Sn%C4%9B%C5%BEn%C3%ADk_(n%C3%A1rodn%C3%AD_p%C5%99%C3%ADrodn%C3%AD_rezervace)#mediaviewer/Soubor:Prudk%C3%BD_potok5.JPG