Jak Nalézt PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
PROFIL VZP ČR VZP Na co se klienti naší pojišťovny mohou spolehnout?
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích  Termín praxe  Postup při výběru instituce  Průběh praxe a.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Výběrové řízení a přijímací pohovor – vybrané rady a tipy
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Vítáme Vás na dnešním odpoledním setkání na téma…
Studijní obory a jejich uplatnění.
Seminář pracovní parta Zisk účastníka. Zisk z účasti na projektu 1. možnost získání práce (původně až na 1 rok a vydělat si min. cca 140 tis.) 2. dovednosti.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_221.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Osnova workshopu: Cíle workshopu Statistiky trhu práce
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Jak na pracovní pohovor?
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Český trh práce  V současné době na českém trhu práce funguje více než 1800 agentur práce, které vlastní povolení ke zprostředkování od Ministerstva práce.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
Jak vyjednávat o zakázce s přímým klientem
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Počítačová gramotnost a její zvyšování pomocí e-learningu Martin Voslář Počítačová škola Gopas, a.s.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Přijímací pohovor Doporučení a rady.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
NEZAMĚSTNANOST ABSOLVENTŮ A POTŘEBY ZAMĚSTNAVATELŮ NA PRACOVNÍM TRHU Mgr. Martin Úlovec.
Praha, 5. prosince 2014 Nestlé podporuje mladé. Nestlé: jednička celosvětově i lokálně Tržby ČR&SR 2013Zaměstnanci ,3 mld CZK ,6 Světové.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Budoucnost odborného školství ??? 9.června 2011, Praha.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
PERSONALISTIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Šachy do škol 2016/17.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA STUDIJNÍCH OBORŮ
Ing. Veronika Dostálková MBA
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Budoucnost odborného školství
Škola jako partner firmy
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Stanislava Andršová Josef Vlach
Trh a jeho fungování, zaměstnání, podnikání 1 – Trh
Transkript prezentace:

Jak Nalézt PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ? Motto: „Štěstí přeje připraveným” Aleš velísek

Co vše je třeba promyslet: Co mě baví? V čem má zkušenosti? Čeho chci v životě dosáhnou? . Podnikání. Podniky v okolí. Práce v zahraničí. Stáže po studiu. Internet (pracovní portály, stránky firem, LinkedIN, Facebook apod.), noviny, přátelé Neustále! Co chci dělat? Kde mohu pracovat? Jak hledat příležitosti? Kdy hledat pracovní příležitosti

VÝZNAMNÉ PRACOVNÍ PORTÁLY www.jobsik.cz www.nabidky-prace.cz netacadadvantage.com www.onlineprace.cz www.prace-job.cz www.profesia.cz www.prolekare.cz - jen farmaceutické pozice www.pracovniprilezitost.cz www.pracevpraze.cz www.pracevhradci.cz, ... prace.ryxoo.cz www.studentskefinance.cz - pouze brigády www.sprace.cz www.toplanguagejobs.co.uk www.superkariera.cz www.uplatnimse.cz - pouze absolventské pozice www.zamestnani.cz kariera.zoznam.sk www.jobs.cz www.prace.cz www.itpoint.cz allas.ma www.agentka.cz www.aprace.cz www.4-construction.com - pouze pozice ze stavebnictví www.cvmarket.cz www.dobraprace.cz www.eutree.cz www.eurec-prace.cz www.expats.cz www.fajn-brigady.cz - pouze brigády www.inzerceprace.cz www.itkariera.cz jobdnes.idnes.cz jobs.justlanded.com www.jobguru.cz www.joblist.cz

Tvorba cv Nadpis Jméno a kontakty Fotografie Vzdělání v případě „slabší praxe“ Praxe (detailní popis odpovědnosti) Znalostí a dovednosti Zdroje: www.istp.cz http://www.grafton.cz/ke-stazeni/index.php

Improvizovaný pohovor:

Příprava k pracovnímu pohovoru: Jak se připravit? Co na sebe? Co s sebou? Jak se chovat? Zajímavý odkaz: http://www.finance.cz/zpravy/finance/117103-chcete-uspet-u-pracovniho-pohovoru-/

Co čekat ve 2. kole pohovoru 2. pohovor s budoucím nadřízeným Psychometrické testování Test dovedností (jazykový, PC skills….)

Vzorový Úkol z assEssement centra: Vytvořte 2 skupiny. Jedna skupina bude mít 8 členů. Zbytek lidí si vezme poznámky a bude hodnotit. Příprava 2 minuty. Co jste sledovali při prezentaci? Na co jste se zaměřili a proč?

Jak se chovat po nástupu do práce Chovat se skromně Být iniciativní Učit se od kolegů Doptávat se Nevyčnívat z řady Pokud je někdo negativní – neoplácet!

UPLATNITELNOST V JEDNOTLIVÝCH OBORECH Nejvyšší platy absolventů dle oboru Zaměstnání Průměrná mzda 1. programátor (specialista) 35 300 Kč 6. vedoucí účetní 26 000 Kč 2. vedoucí pracovník v průmyslu 30 300 Kč 7. strojní projektant, konstruktér 25 600 Kč 3. odborný pracovník marketingu 28 500 Kč 8. stavební mistr 25 500 Kč 4. projektant a analytik IT 28 200 Kč 9. elektro-projektant 5. právník (mimo advokacii a soudy) 27 500 Kč 10. stavební projektant, konstruktér 24 700 Kč

Něco málo z čísel Zjišťujeme-li průměrný plat absolventa vysoké školy v ČR, dopočítáme se téměř 29 900 Kč. Pokud se vám tato částka zdá víc než slušná, máte dobrý odhad. Nejásejte však předčasně! Ve výši absolventského platu se mimo jiné odráží i místo, kde pracujete. Obecně známým faktem je, že v Praze si v průměru vyděláte mnohem více (někdy až o třetinu), než kdekoliv jinde. Na ruku zde dostanete více než 20 000 Kč. Špatně na tom ovšem nebudete ani na Plzeňsku, v Jihomoravském kraji a ve středních Čechách. Na druhou stranu mnohem menší částku (do 17 000 Kč) objevíte na výplatnici v Moravskoslezském, Olomouckém a Karlovarském kraji.

Státní sféra Jedná se o úplně jiné prostředí. Pokud úspěšně projdete výběrovým řízením dostanete svoji kancelář, svoji pozici, ale bohužel také svůj plat, který je přesně stanoven podle tabulek. V současné době je stanoveno 16. platových tříd a 12. platových stupňů. Výše platu závisí na tom, jestli pracujete ve zdravotnictví, školství nebo na úřadech státní správy a samosprávy. Zařazení zaměstnance do platové třídy je podle nejnáročnější práce, která je po zaměstnanci požadována. Navíc je nutné splňovat potřebné vzdělání. Zařazení do platového stupně je v závislosti na dosažené praxi. Pokud tedy začnete shánět práci ve státní sféře jako čerství absolventi VŠ, budete zařazeni do 10. platové třídy a bez praxe do 1. platového stupně. Čeká vás tedy plat od 11 000Kč do 15 000Kč. Samozřejmě pokud se budete pravidelně účastnit školení zaměstnanců státní správy, budete v rámci systémů tříd postupovat výš.

Výhody u absolventů Potěšit vás může to, že absolventi patří do skupiny uchazečů o zaměstnání, které je věnována zvláštní pozornost. Po vašem přijetí pak může dostat zaměstnavatel tzv. příspěvek na zapracování, což vás (ale také další skupiny) do jisté míry zvýhodňuje. Mezi obecné přednosti, které vy jako absolvent máte, patří flexibilita a otevřenost v učení nových postupů, dále motivovanost a většinou také dobrá jazyková vybavenost, orientace v čerstvých informacích z oboru, některé firmy se přímo zaměřují na nábor pouze čerstvých absolventů, aby je mohli přijmout do svého pracovního procesu jako „čistou duši“ nezkaženou některými pracovními návyky. Mezi vaše největší nevýhody ale patří nedostatek zkušeností, jak s vlastním oborem, tak jakýmkoliv pracovním prostředím.

dotazy

Děkuji za pozornost! Kontakt: ales.velisek@grafton.cz