Česká republika - kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jádrové a periferní oblasti
Advertisements

Socioekonomická charakteristika USA
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2013
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Spojené státy americké
Sídla.
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
USA United States of America
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
USA Rozlohou 3. největší stát na světě (9 mil km2)
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Letecké snímky.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Náklady Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
André Gide Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Motivační dopis zadání
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
SEVERNÍ AMERIKA - SÍDLA
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Chorvatsko – 1000.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Vladimir Vysockij Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Marcel Proust Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celkový a mezní produkt
John Irving Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Urbanizace.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Financování podniku Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
VELKÁ BRITÁNIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EXISTENCIALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy trhů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
USA – rozdělení, populace
Severní Amerika Obyvatelstvo a sídla.
SYMBOLISMUS 2 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Druhy bankovních úvěrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Americké regiony- U.S.A Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_63_01 Název materiáluObyvatelstvo.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Severní Amerika – charakteristika obyvatelstva, hospodářství Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Hospodářství jádrové a periferní oblasti
Název učiva: Amerika severní
EXPRESIONISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Tržní mechanismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
USA – obyvatelstvo opakování
Zásahy do tržního mechanismu
Spojené státy americké
MNOŽINY Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
USA Rozlohou 3. největší stát na světě 3. nejlidnatější Mimo území USA
10. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
Rasy, národy a náboženství
Podmínky pro život na Zemi
Sféry obyvatelstva – hospodářská činnost
Transkript prezentace:

Česká republika - kraje Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník

OBYVATELSTVO USA Multirasová a mulstietnická společnost V průběhu 5.století USA přešla od otrokářství a rasismu k občanské rovnosti a rovnoprávnosti Vývoj ,,umělého“ národa Američanů je silné vědomí příslušnosti ke státu – USA, respektování státních symbolů a představitelů, spojení národů jedním jazykem = angličtina Základ obyvatelstva – potomci britských a francouzských kolonizátorů Afroameričané – potomci otroků Hispánoameričané –emigranti z Mexika mluvící španělsky Asiaté – hlavně Číňané 27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

Nárůst obyvatelstva USA 1.Obrovská přistěhovanost v minulosti z celého světa 2.Přirozený přírůstek – hlavně u barevných etnik Důvody přistěhovalectví: a)války b)pracovní možnosti c)sociální výhody d),,kupování mozků“ e)studium f)rodinné vztahy 27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

HUSTOTA OSÍDLENÍ USA Je nerovnoměrné Střed a Sever jen minimálně Horské oblasti bez osídlení 80% populace žije ve městech – URBANIZACE Velká města se stávají MEGALOPOLE Postupný srůst megalopolí na východním a západním pobřeží, Boswash (Boston, New York, Washington D.C), Chipitts (Chicago, Detroit, Pittsburgh), Sansan (San Francisco, Los Angeles, San Diego) V megalopolích rozvoj průmyslu a služeb – ostatní se dováží(potraviny, zemědělské produkty, energie) 27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

27.10.2009 ZEMĚPIS- 1.ROČNÍK

Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí 11.9.2019 ZEMĚPIS - 1.ROČNÍK