Konference příkladů dobré praxe

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolektivní systém ASEKOL Pilotní projekt sběru elektrických a elektronických hraček pod záštitou Odboru ochrany prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.
Advertisements

Kraj Vysočina.
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
Kraj Vysočina Svazek obcí Třebíč Svozové oblasti ESKO-T, TSMB, AVE CZ Zástupce pro kraj Vysočina Roman Zouhar, regionální manažer Třebíč,
Statistika subjektů přihlášených do projektu "Partnerství pro Vysočinu"
Soutěž Obec přátelská rodině P etr Nečas ministr práce a sociálních věcí 15. května 2008.
Cultural and sports events in Vysočina region Jiří Dalík.
Návrh řešení integrovaného dopravního systému kraje Vysočina (IDS KV)
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Projekt sbírání tonerů SBIREJTONER.CZ. Organizátor projektu SBIREJTONER.CZ Firma OTTO Office (CZ) s.r.o. Zásilková firma specializující se na prodej kancelářských.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Recyklohraní aneb Ukliďme si svět představení projektu.
Projekt Rovné šance – Možnost informované volby je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Kraj Vysočina - procvičování
Kraj Vysočina v centru ČR geografický střed Evropy – vrch
Krajské město: Jihlava
Kraj Vysočina Rozloha – km2 Počet obyvatel
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Vypracovaly:Martin Šebrle a Honza Melezínek 9.A 8.prosince.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vysočina.
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
Kraj Vysočina.
Vysočina Vysočina Obsah Základní informace Základní informace Základní informace Základní informace Hospodářství Hospodářství Hospodářství Havlíčkův.
VYSOČINA.
Člověk a příroda Zeměpis Česká republika Cestování po Česku – Kraj Vysočina (orientace na mapě) VY_32_INOVACE_20 Sada 5 Základní škola T. G. Masaryka,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Anotace: ČR – Vysočina Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního listu.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Liberec Ing. Ida Svobodová Aktivity projektu Intenzifikace tříděného sběru v Libereckém kraji pro rok 2008.
© NSZM ČR1 Národní síť Zdravých měst ČR Mezinárodně certifikovaná asociace měst, obcí a regionů - realizátorů místní Agendy 21 a Projektu Zdravé město.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
EVVO aktivity pro školy
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
PRAHA Technologické centrum Kraje Vysočina.
Naučná stezka Petrovské studánky realizováno v rámci 2. výzvy MAS Šumperský venkov Fiche č.2: Vítá Vás vstupní brána Jeseníků II realizátor projektu: o.s.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Kraj Vysočina.
Školní edukativní program pořádaný pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. vznikl v srpnu roku 2008 s cílem přispět k informovanosti.
Kraj Vysočina.
REMOBIL NEZISKOVÝ PROJEKT SBĚRU POUŽITÝCH MOBILNÍCH TELEFONŮ.
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Vysočina Tourism, příspěvková organizace.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Čistá Vysočina Bc. Jana Böhmová Čistá Vysočina Historie  Hledání komunitní aktivity v rámci mezinárodní kampaně Den Země.  Vycházení ze.
Podpora zdravého životního stylu na školách v Kraji Vysočina reg. číslo: CZ.1.07/1.1.00/ realizace: září 2014 – červenec 2015.
Možnosti třídění odpadů v obci a motivování občanů ke třídění.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_ZEMĚPIS Téma: Vysočina Ročník: 9. Číslo projektu:
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
The Czech Republic Region Vysocina (Highlands)
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
CLIL Název operačního programu: OP VK
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Rozdělení obcí do kategorií
EKOBECEDA - Umíme žít bez odpadů?
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 13 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a. Č e s k o m o r a v s k á v r ch o v i n a.
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Konference příkladů dobré praxe Jihlava, 10.4.2018, RNDr. Petr Kratochvíl

Zpětný odběr baterií v Kraji Vysočina

Zpětný odběr baterií v Kraji Vysočina - fakta 113 tun Zpětně odebrané baterie v roce 2017 11 % Nárůst zpětného odběru 2017/2016 23 % Nárůst zpětného odběru v maloobchodních prodejnách 12 tun Školní sběr 2017 v rámci Recyklohraní 222 g/ob. Průměr na jednoho obyvatele (2.místo v ČR)

Nejlepší sběrači v Kraji Vysočina FIRMY OBCHODY ČEZ Jaderná elektrárna Dukovany 0,30 AKUSERVIS CAKL Jihlava 0,07 PLEAS a.s. Havlíčkův Brod 0,05 První brněnská strojírna Velká Bíteš FRAENKISCHE CZ s.r.o. Třebíč 0,03 Lidl Česká republika v.o.s. Měřín 3,332 Jiří Chmelař - LIBOLI s.r.o. Humpolec 1,641 COOP družstvo Havlíčkův Brod 0,749 Kaufland Česká republika v.o.s. Vysočina 0,530 Velké Meziříčí 0,523

Nejlepší sběrači v Kraji Vysočina SVOZOVÉ FIRMY MĚSTA A OBCE ESKO-T s.r.o. Třebíč 2,3090 ODAS (AVE Vysočina) Žďár nad Sázavou 1,8150 SM JIHLAVY s.r.o. Jihlava 0,6430 TS města Pelhřimov 0,3610 AVE CZ 0,2200 TBS SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU Světlá nad Sázavou 0,0790 Město Třešť 0,196 Město Pacov 0,193 Město Velká Bíteš 0,181 Město Nové Město na Moravě 0,144 Město Chotěboř 0,089

Spolupráce s Krajem Vysočina Zahájena v roce 2017 Sběrný box ECOCHEESE do kufříku pro prvňáky (7 000 ks) Školní soutěž ve sběru baterií Recyklobraní 2017 Vítězné školy – ZŠ Pacov, ZŠ a MŠ Lhotky, ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou

BATERKOMÁNIE 2018 – cíl projektu Hlavní cíl: Chceme ověřit, zda spojení sběru baterií se soutěží, sbírkou a charitou může občany dostatečně motivovat k odevzdávání vyřazených baterií. Vedlejší cíl: Intenzifikace sběru baterií v Kraji Vysočina Jak je možné občany motivovat: Výkup, zálohování? Ekologické uvědomění? Charita?

BATERKOMÁNIE 2018 – soutěžící Osloveny byly všechny úřady obcí II. stupně Přihlášeno 20 městských úřadů a Krajský úřad Kraje Vysočina: Třešť, Třebíč, Telč, Počátky, Pelhřimov, Nové Město na Moravě, Moravské Budějovice, Ledeč nad Sázavou, Kamenice nad Lipou, Jemnice, Jaroměřice nad Rokytnou, Humpolec, Golčův Jeníkov, Chotěboř, Světlá nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Náměšť nad Oslavou, Polná, Velké Meziříčí.

BATERKOMÁNIE 2018 – soutěžní kategorie Hlavní kategorie Největší hmotnost baterií přepočtených na úředníka sebraných prostřednictvím boxů umístěných na úřadech Vedlejší kategorie Nejkreativnější kampaň – oceníme úřad, který nejnápaditějším způsobem zpropaguje BATERKOMÁNII mezi úředníky a občany

BATERKOMÁNIE 2018 – harmonogram 28.2.2018 Uzávěrka přihlášek 1. až 10.4.2018 Vybavení sběrnými boxy 10.4.2018 Start soutěže a kampaně 15.10.2018 Ukončení soutěže 8.11.2018 Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen

BATERKOMÁNIE 2018 – harmonogram Odměna 5 Kč/kg odevzdaných baterií po dobu trvání soutěže Započítávají baterie odevzdané nejen na úřadech, ale i ve školách (Recyklohraní) i na sběrných dvorech Finanční příspěvek poskytuje ECOBAT a Kraj Vysočina Maximální částka 100.000 Kč Příspěvek bude rozdělen rovným dílem mezi Charitativní projekt vítězné obce Charitativní projekt společnosti ECOBAT

Nominované charitativní projekty obcí Náměšť nad Oslavou Pomoc pro Míšu“ – příspěvek na úhradu nákladů spojených s léčbou vážného onemocnění bývalé zaměstnankyně Městského úřadu Chotěboř Tělocvična pro denní stacionář Bludiště Polná Pomoc pro Adélku – příspěvek na péči o šestiletou dívku postiženou autismem

Charitativní projekt: BATERKY PRO JIRKU Recyklace vrací baterky „zpátky do života“ a i BATERKY mohou pomoci konkrétnímu člověku vrátit se zpátky do aktivního života. Od září 2018: baterková sbírka BATERKY PRO JIRKU Podpora HC Dukla Jihlava (benefiční zápas) Konec sbírky: polovina října Jiří Gregor – dva roky je po nehodě na vozíčku. Dříve byl aktivním tenistou a rád by tenis znovu hrál. Chceme mu pomoci, aby si díky sbírce mohl pořídit speciální vozíček, z kterého bude moci hrát tenis.

Komunikace a mediální podpora Speciální micropage BATERKOMANIE.ECOBAT.CZ Tiskové zprávy a články v médiích Úzká spolupráce s Deníky Vysočina Podpora zapojeným městům (plakátky, textové podklady) Promo ve spolupráci s HC Dukla Jihlava BATERKOMÁNIE na Facebooku Jak nám můžete pomoci? Posílejte nám foto plnících se sběrných nádob, aktivit ve městě, vaše příběhy. Zveřejníme je.

POMOZTE NÁM VYTŘÍDIT 20 TUN VYBITÝCH BATERIÍ, Závěr Výzva BATERKOMÁNIE 2018: POMOZTE NÁM VYTŘÍDIT 20 TUN VYBITÝCH BATERIÍ, abychom mohli v maximální možné míře přispět lidem, kteří naši pomoc potřebují!