AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_Bajka TEMA: Bajka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_745_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_05_LITERÁRNÍ VÝCHOV
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_02
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_08.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_12.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_01.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_12_ROK 1968 TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_KOUŘENÍ TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_13_RUDOLF II. TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
B A J K Y Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_VKZ_15_AIDS-HIV.
 Mudrc Ezop (antické Řecko)  Vypravování příběhů o zvířatech  Zvířata mluví a mají lidské vlastnosti  Poučení v závěru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_17_Listnaté stromy TEMA: Listnaté.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
AUTOR: Marcela Kaderová
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_ 19_SAMETOVÁ REVOLUCE
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_16 Značky.
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ D _10_O SLOHU GOTICKÉM
AUTOR: Marcela Kaderová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
AUTOR: Marcela Kaderová
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11 Tepelné motory –opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Digitální učební materiál
AUTOR: Marcela Kaderová
AUTOR: Marcela Kaderová
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ALKOHOL
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_15_KNÍŽATA A KRÁLOVÉ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_04 Hmotnost
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_14_STAROVĚK - ŘÍM
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
AUTOR: Markéta Březinová NÁZEV: VY_32_INOVACE_AJ_15_SPORTS
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Marie Vališová Číslo
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_07_Řemesla a povolání
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_05_MISTR JAN HUS
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
AUTOR: Marcela Kaderová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15 Jednotky.
Název školy: Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_14_MNICHOVSKÁ DOHODA
Spisovatelé a ilustrátoři
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_19_STAROVĚK - EGYPT
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B30Fy6_Hmotnost 2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ3_11_Zájmena
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_Bajka TEMA: Bajka ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/21.0613

Anotace prezentace Druh učebního materiálu : prezentace na interaktivní tabuli Anotace : prezentace slouží k výkladu nového učiva a jeho procvičení. Očekávaný výstup : seznámit se s učivem, upevnit a prohloubit dané učivo. Inovace : Žáci se stávají aktivnějšími Ročník : 4. ročník Materiál ověřen : 13.12. 2011

kdy lidské vlastnosti jsou přiřazeny BAJKA Je povídka kdy lidské vlastnosti jsou přiřazeny zvířatům zakladatelem je EZOP

Tetřívek a liška Lev Nikolajevič Tolstoj

Tetřívek seděl na stromě. Přišla k němu liška a povídá: „Buď zdráv, tetřívku, přítelíčku, sotva jsem uslyšela tvůj hláseček, hned jsem tě přišla navštívit.“ „Děkuji za dobré slovo,“ řekl tetřívek. Liška se tvářila, že neslyšela, a povídá: „ Co povídáš? Neslyším! Kdybys, tetřívku, přítelíčku, sešel Na travičku projít se a porozprávět se mnou, ale takhle tě Ze stromu neslyším.“ „Bojím se sejít na trávu. Pro nás ptáky je nebezpečné chodit po zemi,“ řekl tetřívek. „Copak se mě bojíš?“ řekla liška. „Když ne tebe, tedy druhých zvířat se bojím,“ řekl tetřívek. „Bývají všelijaká zvířata.“

„Ne, tetřívku, přítelíčku, teď je vyhlášeno nařízení, aby byl po celé zemi mír. Teď už se zvířata jedno druhého ani nedotknou.“ „To je dobře,“ řekl tetřívek, „podívej, Tamhle běží psi, a kdyby to bylo jako dřív, musela bys Utíkat. Ale teď se nemáš čeho bát.“ Jakmile liška uslyšela o psech, nastražila uši a chtěla běžet. „Kampak,“povídá tetřívek, „vždyť máme nyní nařízení. Psi se tě ani nedotknou.“ „Ale kdo ho zná!“ řekla liška. „Možná, že o nařízení nic neslyšeli.“ A utekla.

Jaké zvířátka jsou v bajce? tetřívek a liška Kde seděl tetřívek? na stromě Kdo byl chytřejší? tetřívek Čeho se liška bála? psů

Citace http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0a/Falcipennis-canadensis-002.jpg/600px-Falcipennis-canadensis-002.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d0/Vulpes_vulpes_standing_in_snow.jpg/800px-Vulpes_vulpes_standing_in_snow.jpg