Aromatické koření Lucie Machovská 3.C
Bedrník Anýz Léčivo – nálev, plod Podpora tvorby mateřského mléka Nasládlá chuť Pečivo, červená řepa
Bazalka Teplé podnebí Léčivo – vitamín C, minerální látky… Podporuje chuť k jídlu Polévky, saláty, těstoviny… Nasládlá chuť
Bedrník obecný Kořen – kozlí zápach Louky, pastviny Sušený, prášek Zahřívá
Dobromysl obecná Oregano Lodyha je načervenalá a čtyřhranná Součástí provensálského koření Sbírá se kvetoucí nať Výrazná chuť Výroba medu Fenolový bylinný zápach, lehce květinový, hořké chuti s lehce citronovými tóny
Fenykl obecný Lehce štiplavá nasládlá chuť Léčivo Někdy trpká a hořká Léčivo Využívání celé rostliny – nejběžnější užívání semen Listy – silná anýzová vůně
Kardamovník obecný Dorůstá do výšky 4 m Plody a oddenky jako koření Obsahuje: Eterické oleje Karboxylové kyseliny Vitamíny
Kmín kořenný Nejstarší koření Plody jako koření Pečivo…
Kopr vonný Užívá se celá rostlina kromě kořenů Dochucovadlo Koprový čaj Posílení svalů
Koriandr setý Plody a listy – podpora tvorby žaludeční šťávy K nakládání hub a zeleniny Rostlina páchne Semena – nasládlá Součást indického kari
Děkuji za pozornost