Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0528 Název projektu: ICT ve výuce Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název ověřovaného materiálu: VY_32_INOVACE_MAT_249 Ročník: 3. Vzdělávací obor: 65-51-H/01 Kuchař-Číšník 29-54-H/01 Cukrář Předmět: Matematika Tematická oblast: Hospodářské výpočty Téma: Objem - prověrky Jméno autora: Mgr. Eva Stammová Vytvořeno dne: Prosinec 2012 Metodický popis, (anotace) Učební materiál slouží k zopakování jednotek objemu a jejich převodů.
OBJEM Kontrolní prověrky
1. A B 1) 2 450 ml = l 2) 75 dl = l 3) 1,9 hl = l 4) 0,3 m3 = l 5) 60 cl = l 6) 9,5 dl = cl 7) 0,2 hl = m3 8) 800 l = hl 9) 46 000 l = m3 10) 6 dl = ml 2,45 1) 420 ml = l 2) 1,5 hl = l 3) 8,5 dl = l 4) 5 m3 = l 5) 4 cl = l 6) 90 hl = m3 7) 0,7 dl = ml 8) 42 l = hl 9) 35 m3 = hl 10) 2,7 dl = cl 0,42 7,5 150 190 0,85 3 5 000 0,6 0,04 95 9 5,5 70 8 0,42 46 350 600 27
2. A B 1) 250 ml = l 2) 0,2 dl = cl 3) 450 l = hl 4) 80 m3 = l 5) 6 cl = ml 6) 8 dl = l 7) 63 hl = m3 8) 66 l = hl 9) 900 l = m3 10) 20 dl = ml 0,25 1) 1 500 ml = l 2) 0,8 hl = l 3) 10 dl = l 4) 0,2 m3 = l 5) 50 dl = l 6) 150 hl = m3 7) 72 cl = dl 8) 810 l = hl 9) 0,2 m3 = l 10) 4 dl = cl 1,5 2 80 4,5 1 80 000 200 60 5 0,8 15 6,3 7,2 0,66 8,1 0,9 200 2 000 40