Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Advertisements

Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Lokální ekonomika základ rozvoje. Kdo vyřeší náš problém Udělám to sám Dejte mi lidi, já to udělám Ať si to udělají sami.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
Podpora EVVO v rámci globálních grantů OPVK Ústeckého kraje Praha,
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Cesta k modernímu vzdělávání
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
Horizontální témata EU
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Kvalita praktické výuky a masové vzdělávání: zkušenosti PdF Vlastimil Švec & Tomáš Janík Edukační praxe v éře masového vzdělávání 6. listopadu 2013.
EVVO v Ústeckém kraji Odlřichov v Hájích 29. –
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Environmentální výchova a
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Předcházení vzniku odpadu Úloha NNO Milan Havel – sdružení Arnika.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Powerpoint Templates Page 1 Powerpoint Templates Profesionalizace práce koordinátorů EV a jejich další vzdělávání Inovace ŠVP doc. PaedDr. RNDr. Milada.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Plánování prvních kroků
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
Projekt „Věda do škol“ Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze.
EVVO v operačních programech
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Co je program Mládež v akci?
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Specializační studium pro dobrou praxi EVVO na školách PhDr. Roman Andres, ČSOP Vlašim roman.andres@csop.cz

HLAVNÍ POJMY Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta (EVVO) Specializační studium pro školní koordinátory EVVO Úspěšný absolvent specializačního studia

AKTIVITY PROJEKTU Specializační studium pro školní koordinátory EVVO Evaluace spec. studia Metodika EVVO pro školní praxi

PRO KOHO učitelé – budoucí koordinátoři učitelé – zkušení koordinátoři učitelé – ostatní studenti učitelství lektoři SEV

K ČEMU JE TO DOBRÉ zvýšení kvalifikace učitelů, inovace výuky zkvalitnění služeb školy pro místní komunitu posílení vztahu k místu spolupráce, výměna zkušeností, inspirace šíření dobré praxe

ORGANIZACE SEMINÁŘŮ IX 2017 – XI 2018 ČSOP Vlašim, Toulcův dvůr Praha, Chaloupky Kněžice, v terénu… 21 dvanáctihodinových seminářů (čtvrtek/pátek)

OBSAH SEMINÁŘŮ ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOST METODY, POMŮCKY A VÝUKOVÉ PROGRAMY GLOBÁLNÍ A LOKÁLNÍ EKOLOGICKÉ PROBLÉMY SUROVINY, VÝROBA, SPOTŘEBA, ODPADY ADAPTACE NA KLIMATICKOU ZMĚNU ŠKOLNÍ ZAHRADY, OBCE, DOMÁCNOSTI FINANCOVÁNÍ, MANAGEMENT, P.R. v EVVO STAVITELSTVÍ, DOPRAVA, ENERGETIKA ETIKA, SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST VODA, POTRAVINY, ZDROJE ENERGIE SPOLUPRÁCE A ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ V RÁMCI REGIONU DIDAKTIKA, PROJEKTOVÁ VÝUKA, IT v EVVO…

DĚKUJI ZA POZORNOST