Kyslík. Kyslík K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyslík Mgr. Helena Roubalová
Advertisements

Těleso a látka.
STAVBA A VLASTNOSTI LÁTEK
Škola: Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_52_INOVACE_02/1/18_Chemie
Látky, tělesa - síla Atomy a molekuly.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Chemická vazba.
CHEMIE CHEMICKÁ VAZBA.
VY_52_INOVACE_02/1/16_Chemie VODÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_CHE_403.
Zdravotnický asistent, první ročník Nepřechodné nekovy Kyslík Autor: Mgr. Veronika Novosadová Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 1. ročník /
Stavba atomu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
1 Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CHEMIE1_18 Tematická.
Kovalentní vazby H Atomy vodíku - chybí 1 elektron do plného zaplnění elektronové slupky.
Alternativní zdroje energie
Jaderná energie Jádra atomů.
I. ZÁKLADNÍ POJMY.
Název školy: Základní škola Lanškroun, nám. A. Jiráska 140
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
jméno autora Mg. Eva Truxová název projektu
MODEL ATOMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Atom Mgr. Helena Roubalová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zástupci prvků skupin RZ
Jaderné reakce.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 8. ročník ZŠ Předmět: Chemie Autor: Mgr. Václava Ilkóová Základní.
VODÍK.
Molekula, atom, ion Mgr. Jakub Janíček VY_32_INOVACE_Ch1r0101.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_166_Látky AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav ROČNÍK, DATUM: 6.,
12.1 Organické sloučeniny Organické (ústrojné) látky
Nekovy Autor: Ing. Šárka Psíková Chemie Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Stavba látek.
STAVBA A VLASTNOSTI LÁTEK Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Atomy a molekuly.
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vodíku. Klíčová slova: vodík, výskyt,
Zástupci prvků skupin RZ
stavba atomu – historie 1
Znázorňování orbitalů
Soutěžíme před testíkem
Model atomu. Elektrování těles. Vypracoval: Lukáš Karlík
Částicové složení látek
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je
Chemie – 8.ročník Atomy a molekuly VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Soutěžíme před testíkem
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Model atomu.
Chemické sloučeniny, chemická vazba, molekula
Elektron, neutron a proton elektrické vlastnosti částic
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
Stavba atomu.
Elektrické vlastnosti látek
Stavba atomu ATOM Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Atómy, ich zloženie a štruktúra. Molekuly.
zpracovaný v rámci projektu
Chemická sloučenina, molekula, chemická vazba
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
4.2 Které látky jsou chemické prvky?
Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.43_Atom_a_molekula Datum:
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
VY_32_INOVACE_19 19 atomy, molekuly,ionty autor: Mgr. Helena Žovincová
Hledej odpověď a zdůvodni:
Transkript prezentace:

Kyslík

K předchozím obrázkům navrhněte pravdivé popisky Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů. V elektronovém obalu se nachází 8 elektronů. Alotropickou modifikací kyslíku je ozón O3. Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu. Atomy kyslíku jsou vázány dvojnou vazbou. Kapalný kyslík má modrou barvu. Koloběh kyslíku v přírodě.

Co jsme zjistili o kyslíku? Kyslík se plní do ocelových bezešvých lahví, které jsou označené modrým pruhem

Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů Atom kyslíku má v jádru 8 protonů, 8 neutronů. V elektronovém obalu se nachází 8 elektronů.

Alotropickou modifikací kyslíku je ozón O3.

Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu Kyslík tvoří jednoduchou dvouatomovou molekulu. Atomy kyslíku jsou vázány dvojnou vazbou.

Kapalný kyslík má modrou barvu.

Koloběh kyslíku v přírodě.

Zdroje AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. svarecskepotreby.cz [online]. [cit. 16.8.2012]. Dostupný na WWW: <svarecskepotreby.cz>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. quick.cz [online]. [cit. 16.8.2012]. Dostupný na WWW: <web.quick.cz/nemecek.htm/>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. wikia.com [online]. [cit. 16.8.2012]. Dostupný na WWW: <chemistry.wikia.com/wiki/oxygen> AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. Jsem závislý na kyslíku [online]. [cit. 16.8.2012]. Dostupný na WWW: <facebook.com>. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. otc.cmu. [online]. [cit. 16.8.2012]. Dostupný na WWW: <telstar.otc.cmu.edu>.