Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

O.Sláma, Š. Špinka Projekt „Paliativní péče v ČR“ Senát PČR
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Migrace za lůžkovou péčí
Praha 11, 10 Psychoterapeutická a psychosomatická klinika ESET o. s
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Regionální péče v Praze
Plánovaný rozvoj služeb
Proces nastavení sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Mgr. Barbora Wenigová Karlovy Vary, Karlovy Vary,
Koncepce sítě adiktologických služeb: pracovní verze 2012
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Pavel Novák - zástupce komunitních služeb RE: FORMA, na které záleží
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Projekt transformace psychiatrických léčeben MUDr. O. Pěč, Mgr. B. Wenigová Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Práce s pacienty s duální diadnozou v ambulantím programu ESETU v letech MUDr Lucie Jurkovská.
Domácí péče Home care.
Koncepce ošetřovatelství
Kvalita péče v českých psychiatrických léčebnách z hlediska práv pacientů LUCIE RYBOVÁ 22 dubna, 2009.
ZDRAVÍZDRAVÍ Stav plné tělesné, duševní a sociální pohody, nikoliv pouze nepřítomnost nemoci nebo vady.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
REFORMA PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Strategie reformy psychiatrické péče Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav „Strategie reformy psychiatrické.
Teorie Case managementu Mgr. Pavel Říčan, MUDr. Jan Stuchlík
Lucie Bankovská Motlová
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Informace ministra zdravotnictví o průběhu reforem psychiatrické péče (Center duševního zdraví) 28. Schůze Výboru pro zdravotnictví PS P ČR MZČR, Praha,
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Daniel Černík ambasador a člen dvou pracovních skupin reformy psychiatrie za pacienty Konference Na vlastní kůži Hotel Olšanka, Praha 3.
 červenec 2014 – vláda schválila návrhy operačních programů a programy byly odeslány Evropské komisi = začátek tzv. formálního vyjednávání.  říjen 2014.
Kateřina Janovská.  Populace stárne  Rodí se málo dětí  Staří lidé žijí déle  Muži umírají dřív  „ Musím déle pracovat“  „Nebude na důchody“  „Bude.
Strategie transformace psychiatrické péče – v čem je inovativní? Martin Hollý předseda Psychiatrické společnosti ČLS JEP Parlament ČR,
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
Současnost ÚSTAVNÍ VÝCHOVY V ČESKÉ REPUBLICE
Příprava reformy - cíle a přínosy PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.
(pro jednání výboru pro zdravotnictví)
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Kolpingova rodina Smečno
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním II.
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Reforma psychiatrické péče
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Sociální inovace
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Komplexní komunitní služby pro lidi s dlouhodobým duševním onemocněním v Ústeckém kraji
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
KA 4: Ambulance s rozšířenou péčí
Podpora nových služeb v péči o duševně nemocné
Program podpory CDZ II Průvodce Metodikou Programu podpory Center duševního zdraví II / 2 Petra Herlová, Kateřina Dimitrovová, Veronika Bečková Podpora.
Transkript prezentace:

Centra duševního zdraví v kontextu reformy psychiatrické péče Pavel Říčan

Lidé se závažnými potížemi (SMI) Dominantní institucionální péče Fenomén otáčivých dveří Hospitalismus Fragmentace Nedostatek služeb v terénu Neexistence účinné odpovědi na rané potíže Centrum duševního zdraví

Centra duševního zdraví - inspirace FACT tým Trieste model 1 Psychiatr 1 Psycholog 6 zdravotních sester 1 sociální pracovník IPS specialista Peer konzultant 11 FTE/50 000 Okolo 30-ti lidí v týmu, převažují zdravotní sestry. Ambulatní programy Krizová(ubytovací) lůžka 30 FTE/100 000

Centrum duševního zdraví ČR standard (2016) 1,5 Psychiatr 1 Psycholog 9 psychiatrických/všeobecných sester 8,5 sociální pracovník/pracovník v sociálních službách 0,5 peer konzultant 20,5 FTE/100 000 obyvatel Metoda práce: Case management Spádové území: okres (100 tisíc obyvatel) Počet klientů: 200 Náklady: 15 000 000/rok

Centrum duševního zdraví

CDZ pro další cílové skupiny Účinné intervence Individual placement support Early intervention DD treatment prvky Open dialogu ….. CDZ pro další cílové skupiny Pro koho - lidé v riziku či spíše s nemocí Síť CDZ CDZ I – 5 CDZ II – 16 CDZ III – 9 100 CDZ Legislativní zakotvení

Projekty realizované v rámci reformy Ministerstvo zdravotnictví ČR CDZ I – III Deinstitucionalizace Multidisciplinarita Nové služby Národní ústav duševního zdraví Destigmatizace Měření ve službách péče o duševní zdraví (MERRPS) Časné intervence VIZDOM Ústav zdravotnických informací a statistiky Datová podpora www.reformapsychiatrie.cz