Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
RAKOUSKO.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
RAKOUSKO.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
BULHARSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Dánsko Geografické údaje.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Rakousko Poloha: 10o – 17o v. d. a 46o – 49o s. š.
MAĎARSKO.
Německo Aneta Bohdálková.
SLOVINSKO.
VY_32_INOVACE_05_Rakouská republika
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
BELGIE.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Reálie německy mluvících zemí VY_32_INOVACE _NREA_17.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_03_Slovensko Téma:
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko VY_32_INOVACE_17_ZEMĚPIS_střední Evropa – Polsko, Slovensko, Maďarsko Dětský domov, Základní škola, Střední.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Bosna a Hercegovina Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
Švýcarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Srbsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Člověk a jeho svět, Prvouka, Škola Autor: Mgr. Vendula Janešová
Období: září – prosinec 2011
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Číslo a početní operace, Římské.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_05/III.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 5.ročníku, slouží k výkladu učiva Rakousko. Žáci pracují na PC. Období: září-prosinec 2011

Návod na práci: Každý žák sedí u PC, který je připojen k internetu a na dané internetové stránce podle pokynů učitele vyhledává potřebné informace. Žáci odpovídají na zadané otázky učiteli nebo si dělají zápis do sešitu.

Jižní soused – Rakousko http://www.zemepis.com/Rakousko.php Jaký je oficiální název Rakouska? Rakouská republika Jaké je hlavní město? Vídeň Jaké je správní členění Rakouska? 9 spolkových zemí

Státní vlajka, státní znak

Která řeka je v Rakousku nejdelší? Řeka Dunaj – 2850 km Jaký je nejvyšší bod? Nejvyšší bod - Grossglockner -3 798 m Jaký je nejnižší bod? Nejnižší bod - Neusiedler See -115 m  V jakém podnebném pásu Rakousko leží? V mírném podnebném pásu

Großglockner z jihozápadu

Kolik má Rakousko obyvatel? Jaký jazyk je jazykem úředním? Německý jazyk Pěstuje se něco v Rakousku?Co? pšenice, oves, ječmen, žito, kukuřice, brambory, slunečnice, vinná réva, zelenina, ovoce..

Co se v Rakousku chová? skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, koně Které nerostné surovina se v Rakousku těží? hnědé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, olovo, kaolín, sůl… Jakou měnou se v Rakousku platí? Stejně jako v Německu – eurem.

Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Austria.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Austria_Bundesadler .svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Austria_satellite- map.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossglockner_from _SW.jpg Obrázky slunečnice, vinné révy byly použity z office.microsoft.com. Citováno 13.11.2011