VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Brazílie – opakování formou kvízu Předmět: Zeměpis
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
Brazílie Základní údaje, přírodní podmínky, průmysl a zemědělství, historie, kultura, cestovní ruch Pokud chybí z obrázku odkaz „zpět“ do prezentace, pak.
Vypracovala: Iva Nejezchlebová
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
BRAZÍLIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Jižní Amerika.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_52_INOVACE_03/2/5_ZEMĚPIS
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
IDENTIFIKÁTOR MATERÍÁLU: EU –
Argentina Paraguay Uruguay Chile - Andy
Brazílie a její sousedé
USA – hospodářský obr.
Průmysl a zemědělství Ameriky
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: prosinec 2013
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
SROVNÁNÍ STÁTŮ JÍŽNÍ AMERIKY
Brazílie VY_32_INOVACE_27-06
Hospodářství Spíše rozvojové Brazílie Argentina Chile Venezuela Nově
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Zemědělství Jižní Ameriky
AFRICKÉ REGIONY.
Identifikátor materiálu: EU
VY-32_INOVACE_16 Jižní Amerika - opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_228_jižní Amerika I. AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 7.,
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Vzdělávací oblast/obor
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Zdeněk Bergman, G Teplice
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
BRAZÍLIE.
3. LAPLATSKÉ ZEMĚ.
podle podobných přírodních podmínek rozdělujeme státy Jižní Ameriky do 3 oblastí: – andské země – horské lesy, výrazná výšková členitost – laplatské země.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena BRAZÍLIE A ARGENTINA Vodopády Iguazu na hranici Brazílie a Argentiny.
PREZENTACE ARGENTINA PARAGUAY URUGUAY. Obecné informace Název státu: špan. República Argentina Rozloha: km² Počet obyvatel: (31.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Demografie Jižní Ameriky Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-9 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Americké regiony Země jižního rohu VY_32_INOVACE_11_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
ARGENTINA vs. BRAZÍLIE SROVNÁNÍ STÁTŮ JÍŽNÍ AMERIKY.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_10 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_IV_Z2_17 AutorMgr.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_04_Z7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Jižní Amerika- test Základní škola Libina, příspěvková.
Laplatské země.
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_158_Rumunsko, Moldavsko, Bulharsko
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_INOVACE_ 19_BRAZÍLIE
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vzdělávací materiál: Brazílie Operační systém: Windows XP Professional
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
4. c Brazílie a severní sousedé
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Světadíly
BRAZÍLIE Obr. 1. BRAZÍLIE Obr. 2 Obr. 3 Hlavní město: Brasilia Hlavní město: Brasilia Největší a nejlidnatější stát Jížní Ameriky Největší a nejlidnatější.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA Identifikátor školy: 600 150 569 Jméno autora: Antonín Ďopan Datum vytvoření: 31.10.2012 Šablona VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA Vzdělávací obor, téma: Zeměpis, Státy Laplatské nížiny a tropické LA http://www.birdwatcher.cz/argentina01.jpg Ročník: 7.

Státy Laplatské nížiny Typickou krajinou je pampa – step. Dokážeš odvodit z učiva o biosféře, jak bude zaměřené hospodářství států Laplatské nížiny? ARGENTINA Argentina je středně vyspělou zemí Laplatské nížiny. Vyváží hovězí maso a kůže, pšenici a kukuřici. Známou postavou jsou gaučové – honáci skotu. Velmi populární je fotbal. Na snímku vidíme Náměstí Republiky v hlavním městě Buenos Aires. http://www.britannica.com/blogs/wp-content/uploads/2009/10/buenos1.jpg

PARAGUAY Paraguay je jednou z nejchudších zemí JA. Vyváží pouze zemědělské produkty – bavlník, sóju, kávu a cukrovou třtinu. Hlavním městem je Asunción. URUGUAY Uruguay je také jednou z nejchudších zemí JA. Obyvatelstvo se zabývá především chovem ovcí a skotu na pampách. Hlavním městem je Montevideo. http://www.whsrn.org/sites/default/files/Bah%C3%ADa%20de%20Asunci%C3%B3n_Frank%20Fragano.jpg http://www.robertsonwinetours.com/client-area/img_snookuruguay/montevideo1.jpg

Státy tropické JA BRAZÍLIE Co víme o přírodních podmínkách v Brazílii? Víš nějaké zajímavosti o Amazonce a Amazonské nížině? Zjisti, jak je Brazílie osídlená. Zkus domyslet příčinu. Jakým se v Brazílii hovoří jazykem? http://www.globalcitymap.com/brazil/images/brazil-transport-map.jpg Jaké náboženství Brazilci vyznávají? BRAZÍLIE Jaká je rasová skladba brazilského obyvatelstva?

Barevné a drahé kovy, diamanty Brazílie je průmyslově zemědělským státem (středně vyspělý) Brazilský průmysl vychází z nerostných surovin – najdeš v atlasu, které se tu těží? Doplň, co se z Brazílie na základě těžby vyváží a vyrábí: Železná ruda => Bauxit (hliník) => Barevné a drahé kovy, diamanty => http://www.hofmann.estranky.cz/img/mid/4005/alluvial_diamond_deposit.jpg Těžba diamantů v Brazílii

Vyhledej v atlasu plodiny, které se v Brazílii pěstují: Které další zemědělské činnosti v Brazílii najdeme? Opět pracuj s atlasem: Která průmyslová odvětví budou navazovat na zemědělskou činnost?

Brasília – hlavní město Sao Paulo http://3.bp.blogspot.com/-7gWsbZNf30U/TdscRWoxhRI/AAAAAAAABOM/T0fkkTv5gQE/s1600/Government+buildings+Brasilia+-+Urban+Design+Brazil.jpg http://www.maniza.com/SouthAmerica/images/Brazil/sao_paolo/sao_paulo15.jpg http://4.bp.blogspot.com/-N3RRMdKUnLE/T-2PkjdmK1I/AAAAAAAAAIM/lxj039qM12Q/s1600/pppppp.jpg http://blog.zleepinghotels.com/wp-content/uploads/rio-janeiro-copacabana-beach-hotel.jpg Rio de Janeiro – socha Krista Pláž Copacabana – centrum života

A proslavený karneval v Riu – svátek tance a hudby (samba) http://media.web.britannica.com/eb-media/17/95617-004-44A8F1F3.jpg http://www.viajes.net/blog/wp-content/uploads/2011/01/rio.jpg http://wwwc.mentalfloss.com/wp-content/uploads/2009/02/440rio.jpg http://i473.photobucket.com/albums/rr94/iantonana/carnaval-rio.jpg

Nejpopulárnějším sportem v Brazílii je fotbal Nejpopulárnějším sportem v Brazílii je fotbal. Na snímku vidíme Pelého, uznávaného jako nejlepšího fotbalistu všech dob. Brazilský národní tým je nejúspěšnějším v historii mistrovství světa. Maracaná – jeden z největších fotbalových stadionů světa s kapacitou 82 000 diváků. Původní však byla 170 000. http://www.linkatual.com/wp-content/uploads/2010/10/pele-202x300.jpg http://c.photoshelter.com/img-get/I0000r30l58zQrkY/s/750

V Kourou najdeme kosmodrom, odkud startují evropské rakety Ariane. Na severu tropické Jižní Ameriky najdeme tři menší státy – Surinam, Guyanu a Francouzskou Guyanu. Jsou to rozvojové státy zaměřeně na pěstování a vývoz tropických plodin a nerostných surovin.. Hlavním městem Francouzské Guyany je Cayenne. Říká ti něco tento název? Zapátrej u vás v kuchyni… http://dsc.invia.cz/img/jcarousel-big/2011/09/06/d2/1334793.jpg V Kourou najdeme kosmodrom, odkud startují evropské rakety Ariane.