Rozšířená porada úseku ochrany čistoty ovzduší

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
™. ™ Zprovoznění zařízení a zahájení jejich řízení během několika minut.
Advertisements

Připojení k internetu.
Záložní zdroje napájení pro ISP (Jak zálohujeme v RPSnet)
 Spolupráce s firmou zabývající se ochranami generátorů.  Doložení přesnosti dodávaných systémů zákazníkům.  Podklady pro získání statutu akreditované.
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
Algoritmy I Cvičení č. 4.
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
AT122-D TACHOSTORE PRESENTATION - OCT 05 TACHOSTORE: ŘEŠENÍ PRO DOPRAVCE AT122-D.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Integrace technických parametrů EOC v IDS
Optické odečítací pomůcky, měrení délek
 vytváření signálů a jejich interpretace ve formě bitů  přenos bitů po přenosové cestě  definice rozhraní (pro připojení k přenosové cestě)  technická.
Strukturovaná kabeláž Správa fyzické vrstvy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Diskové systémy.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Měřící technika Jan Keprt.
Tato prezentace byla vytvořena
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
DOPRAVNÍ PRŮZKUMY.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Potenciál zařízení Black Box pro posouzení dopravních nehod
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Fyzika - mechanika Číslo materiálu: EU Název: Rychlost - prezentace Autor: Mgr. Jiří Šleis Ročník:
ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Metodika měření horizontálních posunů staveb
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
8 ZÓN 16 KLÁVESNIC 32 TYPŮ ZÓN 6 VÝSTUPŮ 10 UŽIVATELSKÝCH KÓDŮ 100 UDÁLOSTÍ V HISTORII DETEKTORY KLÁVESNICE G8.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_170_IT9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Geografický informační systém jako nástroj pro plánování údržby veřejného osvětlení Zpracovatel projektu: Jiří Kostelníček Vedoucí.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
Elektronické sčítání počtu cestujících Společnost B&C Dopraní systémy s.r.o. realizovala svými elektronickými prostředky sčítání počtu cestujících po dobu.
7. Polohové vytyčování 1. Úvod 2. Polohové vytyčovací sítě - rozdělení - stabilizace 3. Polohové vytyčování 1.Úvod 1 Inženýrská geodézie 1-7.
Sítě - nástin 5. AG. Sítě Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se zapomenout pobavit o sítích. Abychom pochopili princip internetu, nesmíme se.
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
1 TaHoma – Interaktivní prezentace Michal Tichý, 4. srpna 2015.
PB169 – Operační systémy a sítě Přenos dat v počítačových sítích Marek Kumpošt, Zdeněk Říha.
Servopohony. Servopohon Co je to servopohon ? *jsou to motory, u kterých lze nastavit přesnou polohu osy, a to pomocí zpětné vazby nebo koncového spínače.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Zapalování – 11 Stupně odrušení Ing. Jiří Špička.
Problematika rádiového prostředí SŽDC Bc. Ondřej Borovský.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Počítačové sítě VY_32_INOVACE _SITE_12. PODSTATA PŘENOSOVÝCH MÉDIÍ  Základní fyzikální principy  Rozdělení  přenosová média vodivá  přenosová média.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
1 Diplomová práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra fyziky,
ELEKTRICKÁ MĚŘENÍ Ing. Petr Hanáček ELEKTRONICKÉ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJE.
Sdružený tramvajový a autobusový pás | Novotný, Javořík, Kočárková | Czechbus 2015, Praha Sdružený tramvajový a autobusový pás návrh nového skladebního.
Analýza parkujících vozidel v lokalitě „Ládví“
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Operační systémy - úvod
Osciloskop.
Elektrotechnická měření Osciloskop
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Měření ozonu v Novohradských horách pasivními dosimetry
Modelování SYMOSem v mikroměřítku
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Hygienická nařízení - hodnoty expozice elektromagnetickým neionizujícím zářením Jakub Rejzek.
Vážení vozidel za jízdy WIM
BEZPEČNOST NA KŘÍDLECH TECHNIKY
MONIKA DVOŘÁKOVÁ AŽD Praha s.r.o..
Transkript prezentace:

Rozšířená porada úseku ochrany čistoty ovzduší Předběžné vyhodnocení měření klasifikátoru dopravy na stanici AIM Rozšířená porada úseku ochrany čistoty ovzduší ČHMÚ Radostovice 2006 4.října

Úvodem Správa infrastruktury města Plzně na doporučení plzeňské pobočky ČHMÚ zakoupila dva klasifikátory dopravy RTMS-K3 kanadské firmy EIS. Tyto klasifikátory byly počátkem srpna 2006 instalovány na: Plzeň-Slovany Plzeň-mobil (Rokycanská třída)

RTMS-K3 Klasifikátory dopravy umožňují zaznamenávat počty vozidel v jednotlivých jízdních pruzích (až 8 oddělených zón) včetně jejich průměrné rychlosti a rozdělovat je podle velikosti do čtyřech skupin. Většinu parametrů zařízení lze uživatelsky nastavit. Jedná se o vícezonální mikrovlnný radar pracující v pásmu 24,125 GHz, jehož elektromagnetické pulzy jsou vyzařovány v horizontální rovině v úhlu 15° a ve vertikální rovině v úhlu 40°. Osvětlená stopa s rozdělením na jednotlivé zóny Čidlo klasifikátoru

Integrace do systému AMS Do systému stanice je RTMS připojen integrovaným datovým a napájecím kabelem, jehož nosné lano je zároveň jedním z fixačních lan. Datové připojení do měřící sítě je vůbec prvním případem, kdy data přejímá systém WinImag. K tomuto účelu jsou stanice vybaveny převodním prvkem ERAN. Klasifikátor se v softwaru zobrazuje a chová jako jakékoliv jiné měřící zařízení. Po několika týdnech provozu se zatím nezjistily žádné interference s ostatními zařízeními. Ukázka výstupu data loggeru

Ověření v reálné situaci Dne 25.9.2006 bylo provedeno ověřovací sčítání dopravy na stanici Plzeň-Slovany. Čas SELČ Počet vozidel pozorovatel RTMS Rozdíl [ks] Rozdíl [%] 14:03 106 96 -10 -9,4 14:08 117 113 -4 -3,4 14:13 104 2 1,9 14:18 116 118 1,7 14:23 121 122 1 0,8 14:28 výměna pozorovatele 14:33 115 110 -5 -4,3 14:38 6 5,8 14:43 5 4,4 14:48 109 -1 -0,9 14:53 126 4 3,3 Z výsledků uvedeného ověřovacího sčítání je patrná celkem uspokojivá přesnost, která se většinou pohybuje do 5 % skutečné (pozorované) hodnoty. V souvislosti s tímto jednoduchým a krátkým ověřením, se plánuje komplexnější ověřovací sčítání. V tomto sčítání bychom rádi provedli sčítání v jednotlivých jízdních pruzích a zároveň také klasifikaci automobilů dle velikosti.

To je vše tádý - dádý - dá režie - Tomáš Fory umělec - Jan Hadinger scénář - Marek Hladík