říjen-listopad 1760 Edo – 10. května 1849

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Ostrava-Mariánské Hory, Karasova 6, příspěvková organizace.
Advertisements

Dolmabahce bylo sídlem šesti sultánů, od roku 1856 až do zrušení kalifátu v říjnu 1923, kdy byla založena Turecká republika..
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
Impresionismus Šedesátá léta 19. století.
ČESKÝ IMPRESIONISMUS 90. léta 19. století.
Edgar Degas T ř i baletky v tane č ním sále Fickerová, Kunhartová, Balcarová, Koutná, Koudelková 4.A,2013/2014.
,,Rozjímáním nad přírodou se neustále obnovujeme.‘‘
Olympijské hry Athény 1896 Na prvních letních olympijských hrách se soutěžilo ve 43 soutěžních disciplínách devíti sportů. LOH se účastnilo 245 sportovců.
JAPONSKO země vycházejícího slunce Alžběta Ambrožová.
Bratři Čapkové.
Renesance Kristýna Strouhalová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Abstraktní expresionismus
Claude Monet MgA. Lukáš Psík
VY_52_INOVACE_DEK_34 Impresionismus
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
ROZVOJ KLÍČOVÝCH KOMPETENCÍ
Claude Monet
Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící. Výskyt – křovité oblasti, polopouště Etiopie a Keňi.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.14 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici povídek a románů, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími.
Impresionismus.
IMPRESIONISMUS.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Impresionisté figurativního malířství
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
VY_52_INOVACE_DEK_56 MALÍŘSTVÍ PO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLCE
Eduard Manet Název školy
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
IMPRESIONISMUS.
Umělecké směry 20. století
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Umělecké směry 19. století
Jan Vermeer van Delft MgA. Lukáš Psík
Paul Cézanne MgA. Lukáš Psík
Činné sopky na světě.
Vypracoval: Jaroslav Rezek a Vojtěch Koza. * Narozen: 5.listopadu 1890 Vadín (Okrouhlice u Havlíčkova Brodu) * 12.října 1977 v Praze byl český malíř,
IMPRESIONISMUS.
Meziválečná doba Malíři.
Thomas Alva Edison Nikola Tesla
IMPRESIONISMUS 3 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Impresionismus Název školy
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
APOLLINAIRE Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Předchůdci nových básnických směrů Datum vytvoření 6. 6.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Vážná (artificiální) hudba 20. století 1. část. Vážná (artificiální) hudba 20. století Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada Martinková.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magda Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
OSCAR WILDE Ondřej Havlín 1.S. ZÁKLADNÍ ÚDAJE  Celím jménem: Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde  října 1854, Dublin – 30. listopadu 1900, Paříž 
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Alfredo Rodríguez, Malíř narozený v Tepicu v Mexiku v roce 1954
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Esej Z fr. essayer, zkoušet. Literární žánr, jehož účelem není hluboce vyčerpávajícím způsobem analyzo-vat dané téma. Namísto vědeckého výkladu usiluje.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Důležité údaje o ZOO. Důležité údaje o ZOO Zebra Grévyho je ze všech zeber největší a nejseverněji žijící Zebra Grévyho je ze všech zeber největší.
Křivonosková Kateřina
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_JOSEF_LADA Název materiálu: Josef Lada
SVÉDSKO 1.
Křivonosková Kateřina
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

říjen-listopad 1760 Edo – 10. května 1849 Katsushika Hokusai říjen-listopad 1760 Edo – 10. května 1849

japonský umělec, malíř a dřevorytec období Edo

sbírka dřevotisků 36 pohledů na horu Fudži (byla vytvořena v letech 1826-1833).

Je považován za jednu z největších postav žánru ukijo-e neboli „obrazů prchavého světa“

Jeho umění bylo důležitým zdrojem inspirace mnoha evropských impresionistů jako byli Claude Monet nebo amerického umělce Jamese McNeilla Whistlera.

Hokusai a Hirošige enormně ovlivnili světovou krajinomalbu.

Dnes je Hokusaiovo jméno neodmyslitelně spojeno s Whistlerovou prací.

Mezi jeho nejznámější práce patří třináctidílný náčrtník "Hokusai Manga" 1814