Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Advertisements

Edukační portál MEFANET Použití licencí Creative Commons v medicínském vzdělávání.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Střední průmyslová škola, Karviná
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
IS MU krůček po krůčku.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
CZ.1.07/2.2.00/ Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu –
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Dosavadní zkušenosti s obdobnými.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Konstrukce.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROJEKT: „VÝUKA MATEMATIKY POMOCÍ APLIKACÍ Z REÁLNÉHO ŽIVOTA ANEB MATEMATIKA NENÍ VĚDA“ REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU - CZ.1.07/1.1.34/ Pilotní ověření.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační systém NSK Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
ICT nebo Informatika? Mgr. Jan Berki, Ph.D.
Možnosti audio-vizuálních aplikací v IS MU Mgr. Jitka Daňková
E-learningový kurz e-learningu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jan Šplíchal E-learningu v IS MU.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
RNDr. Vladimír Krajčík Ph.D.
Vzorový projekt pro gymnázia
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Jan Šplíchal – Patrícia Eibenová
Transkript prezentace:

Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě

Přehled prezentace Úvod – e-learning v IS MU Představení projektu a jeho cílů E-learningový portál Elportál.cz E-publikace Ukázky Informační systém Masarykovy univerzity

Projekt: Systém vzdělávání pro inovaci studijních programů s podporou IT Cíle projektu: Inovace předmětů (e-learning, multimédia, …). Vzdělávání pedagogů. Zvyšování IT gramotnosti uživatelů. Tvorba vzdělávacích materiálů. Cílová skupina: Akademici, neakademici, studenti. Projektový tým: Tým techniků pro e-learning (e-technici). Tým techniků pro multimédia (s-technici). Koordinátoři, metodik. Informační systém Masarykovy univerzity

Aktivity v rámci projektu Tým pro e-learning: Uživatelská podpora. Školení, konzultace. Osvěta. Tým pro multimédia: Grafika, 2D, 3D animace Střih videa, digitalizace. Tvorba výukových Webů. Informační systém Masarykovy univerzity

E-learningové aplikace IS MU Interaktivní osnovy. Učební materiály. Odevzdávárny. Poskytovny. Dril. Odpovědníky. Diskuse. Informační systém Masarykovy univerzity

Elportál – E-learning na MU http://elportal.cz/ Inspirace: Zkušenosti, ukázky, tipy, … Začátky: Postupy, návody, nápovědy, … K přečtení: Novinky, články, FAQ, statistiky… e-Publikace. Informační systém Masarykovy univerzity

e-Publikace ISBN a ISSN. WebArchiv. Ediční rada. Recenze. Informační systém Masarykovy univerzity

Ediční podmínky Výsledek pedagogické a odborné činnosti pracovníků MU. Výukový materiál zpřístupněný studentům v IS MU. Jazykovou úpravu zajišťuje autor. Recenzní řízení: probíhá na fakultě; v kompetenci ediční rady fakulty. Informační systém Masarykovy univerzity

Přínosy Díla zpřístupněna široké veřejnosti. Běžně dostupné technologie (Flash, Adobe, …). Inspirace a tipy „jak na studenty“. Statistiky přístupů za rok 2010: Průměrný denní počet návštěv 226. Novinka: ISBN pro e-Publikace. Informační systém Masarykovy univerzity

Ukázky http://is.muni.cz/elportal/ http://is.muni.cz/elportal/?id=930553 http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/pedf/ps08/math/web/index.html http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/fsps/ps08/first_aid/web/index.html http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/pedf/js09/mnohosteny/web/pages/resene_ulohy.html http://is.muni.cz/do/1499/el/estud/fsps/ps08/sjezd_lyze/web/pages/kapitoly.html Informační systém Masarykovy univerzity

Na čem pracujeme? Chemický odpovědník https://is.muni.cz/auth/el/1433/test/s_zakazky/rozprac10/106-cvetkova/dum/Dum_pokoje.html Plány do budoucna? Informační systém Masarykovy univerzity

Děkuji za pozornost. Mgr. Ľuboš Lunter lunter@fi.muni.cz Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Informační systém Masarykovy univerzity Mgr. Ľuboš Lunter lunter@fi.muni.cz