Nikola Pučejdlová VII. E

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Pokrmy z těstovin.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_17
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Mexická kuchyně.
ZAHRANIČNÍ KUCHYNĚ.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Strava při zánětu jater
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
KOŘENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc.Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Koření a další dochucovadla
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Omáčky.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Hrachová 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
Koření.
BE soup 1 Hovězí vývar s rýží a hráškem 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Dýňový krém 10,60 Kč / 16,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Zeleninový vývar se zeleninou a mušličkami 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Boršč 16,60 Kč / 21,- Kč Pondělí.
BE soup 1 Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Cibulový krém s pórkem 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Hovězí maso Význam : vysoká biologická hodnota barva sytě červená
Drůbež Rozdělení drůbeže:
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
ÚTERÝ Polévka Risi - bisi 20,- Kč Polévka Fazolová s uzeninou 25,- Kč.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová s paprikou 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová polévka s paprikou 25,- Kč.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
Koření  Koření patří mezi pochutiny  Většinou jsou to produkty rostlinného původu  Mezi koření můžeme řadit i některé druhy zeleniny  Působí příznivě.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
KOŘENÍ PRAVÉ Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: koření pravé, listů, oddenků,kůry, semen, plodů Klíčová slova:
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV K.
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s drůbky a těstovinou 20,- Kč Polévka Rybí polévka 25,- Kč.
PÁTEK Polévka Slepičí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Krkonošské kyselo 25,- Kč.
Pondělí BE soup 1 Kuřecí vývar s masem a těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Fazolová s paprikou 16,60 Kč / 21,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Hovězí po italsku 20,- Kč Polévka Houbový krém 25,- Kč.
PONDĚLÍ Polévka Zeleninový vývar s mušličkami 20,- Kč Polévka Selská polévka 25,- Kč.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo: CZ.1.07/1.1.26/
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Hovězí s těstovinou 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
Úterý BE soup 1 Krkonošská cibulačka 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Gulášová 16,60 Kč / 21,-Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
Kuřecí vývar se zeleninou a smaženým hráškem
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
DOCHUCOVACÍ PROSTŘEDKY
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Kuřecí vývar s masem a těstovinou
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Hovězí vývar s masovými knedlíčky a zeleninou
KOŘENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
OMÁČKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Příprava drůbeže vařením, dušením
Slepičí vývar se zeleninou a rýží
Zeleninový vývar se zeleninou a kapáním
Koření P. Pechová, 2012.
Transkript prezentace:

Nikola Pučejdlová VII. E Koření - směsi Nikola Pučejdlová VII. E

Adamovo žebro Pikantní směs na pečení a grilování sůl, glutaman E621, paprika, česnek, zázvor, chilli, cukr, med a škrob

Adžika aromatická, nepříliš ostrá směs, specialita gruzínské a arménské kuchyně, na dušená i pečená masa, na grilování kuřat, ryb, do masových náplní chilli, paprika, koriandr, kopr, česnek, sůl, bazalka, majoránka, pískavice, celer, petržel, saturejka, máta peprná a bobkový list

Aglio peperoncini středně ostrá směs, na těstoviny, pizzu, grilovanou zeleninu, kuřecí či vepřové maso, vaječné pokrmy cibule, česnek, paprika, sůl (max16%), chilli, pepř, petržel a oregano.

Amazonské koření aromatické a středně ostré koření, k přípravě steaků, na pečení a grilování, omáčky pepř, česnek, cibule, cukr, mléko, tymián, rozmarýn, pažitka, sůl, glutaman E621, paprikové floky

Americké koření s rumovým aroma universální směs na minutky a grilování, důležité pro zachování aroma je použití až těsně před koncem úpravy pokrmu pepř, sůl, glutaman E621, celer list, paprikové foky, cibule, česnek, cukr, nové koření, bazalka, petržel, koriandr, rumové aroma.

Angula-gulášové koření obsahuje mouku a proto se přidává tato skvělá směs až před dokončením přípravy guláše paprika sladká, cibule, pšeničná mouka, sůl 5,5%, kmín, sojový hydrolyzát, ztužený rostlinný tuk, cukr, celer, karotka, majoránka, muškátový květ, nové koření, pastinák, pepř černý, petržel, aroma

Arabská směs používá se při přípravě arabských pokrmů, pečení a grilování všech druhů masa, k přípravě luštěnin, zeleninových směsí, do guláše římský kmín, sůl, papriku, česnek, chilli, glutaman E621, celer list.

Argentina gril použivá se na pečení a grilování masa, dovoz z Argentiny pepř, paprika, cibule, koriandr, hořčice, tymián, sůl, glutaman E621, petržel, česnek a paprikové floky.

Asado směs, která byla původně používána k přípravě ryb, ale našla si oblibu také při přípravě jiných druhů masa, do omáček a salátů paprikové floky, pepř, glutaman E621, oregano, cibule, sůl

Aztécký poklad (na grilování) směs na grilování (ale i na ochucení jinak připravovaných mas) pepř, paprika, cibule, koriandr, kurkuma, saturejka, pískavice, sůl 35%, E621 (glutaman).

Barbecue americká pikantně ostrá specialita k přípravě steaků, vynikající chuť a barvu však dodá také bílému masu. sůl, paprika, pepř, kari, cibule, česnek, glutaman E621, celer list, chilli, muškátový ořech, sumah

Biftekové koření ostrá směs koření s přídavkem soli a mouky, není vhodná pro bezlepkovou dietu mouka pšeničná, paprika sladká, pepř černý, pepř zelený, zázvor, sůl (10%)

Bramborák pikantní do bramboráků sůl, česnek, papriku, majoránku, glutaman E621, cibule a pepř

Brazilská kořenící sůl hrubá, silně aromatická a ostrá směs, k přípravě steaků, ke grilování a pečení všech druhů masa, lze ji použít jak při nakládání masa, tak na závěr přípravy pokrmu. černý a bílý pepř, cibuli, česnek, krystalickou sůl, glutaman E621, celer list.

Bruschetta bylinková Italská, hrubě mletá, nepálivá směs, vhodné na tousty i na zapečení. rajčata, česnek, cibule, jedlá sůl (max. 8%), bazalka, oregáno, E 621 (zvýrazňovač chuti), E 440 (zahušťovadlo), E 331 (regulátor kyselosti).

Bruschetta sýrová Italská, nepálivá, hrubě mletá směs, vhodné na tousty i na zapečení. rajčata, aromatická směs typu cheddar (28%), česnek, jedlá sůl (max. 9%), cibule, oregáno, bazalka, E 621 (zvýrazňovač chuti), E 440 (zahušťovadlo), E 331 (regulátor kyselosti).

Bruschetta zeleninová Italská, hrubě mletá směs, vhodné na tousty i na zapečení cibule, rajčata, restovaná cibule, paprika, česnek, jedlá sůl, (max. 10%), E 621 (zvýrazňovač chuti), bazalka, kvasnicový extrakt, oregáno, pažitka, E 440 (zahušťovadlo), E 331 (regulátor kyselosti), chilli.

Bylinkové máslo směs, k přípravě bylinkového másla, podávaného k minutkám i vařeným masům, do polévek i omáček nebo k ochucení majonézy, vhodná i na zeleninové saláty, pro všechny diety sůl, pažitka, petržel, oregano, majoránka, česnek, paprikové floky a cukr.

Bylinné koření na steak směs deseti druhů bylin, česneku a malého množství soli, univerzální kořením nejen k přípravě steaků česnek, cibule, bazalka, tymián, sůl (max 11%), petržel, majoránka, pažitka, kurkuma, paprikové floky, glutaman E621, cukr

Chilli con carne směs určená k přípravě mexického národního jídla, pikantní ostrá chuť chilli, sůl (max. 24%), paprika, kmín římský, kayenský pepř, česnek, oregano, pepř,paprikový extrakt, protispékavý přípravek oxid křemičitý.

Chimichuri směs na bázi sušeného kečupu je určena k ochucení minutek (ve směsi s olejem se musí odležet), ale i čerstvých zeleninových salátů, pomazánek a vaječných nebo sýrových pokrmů sůl (max8%), cukr, zvýrazňovač chuti E621,E627,E631, bazalka, petržel, oregano, česnek, hořčice, cibule, pepř, dextroza, laktoza,rostlinný olej, zahušťovadlo E1404, E415, E410, paprika, rajčatový prášek, regulátor kyselosti E330,E262, rohovníková moučka, extrakt koření,aroma, kurkuma

Chop-suey suey slouží k přípravě stejnojmenné čínské speciality, ale používá se i do sojového masa a na čínské závitky kurkuma, zázvor, škrob, cukr, kmín římský, glutaman E621, kyselina citronová, kardamom, glukapur, koriandr, chilli.

Country směs hodí se pro nakládání všech druhů masa, určených k pečení nebo přípravě na pánvi římský kmín, hořčice bílá, hořčice černá, paprika, paprikové floky, česnek, sůl, koriandr, pepř, cibule a glutaman E621

Čína červená směs určená k přípravě klasické „české číny“. Aroma a barva vyniknou především při naložení paprika, zázvor, sůl, pepř, cibule, škrob, cukr, koriandr a glutaman E621

Čína žlutá směs určená k přípravě klasické „české číny“. Aroma a barva vyniknou především při naložení sůl, kari madras, koriandr, cibule, pepř, škorb, kurkuma, cukr, česnek, glutaman E621

Čubrica směs balkánské kuchyně, vhodná do salátů (šopský), mletých mas, džuveče a rožněných mas sůl (max31%), pískavice, saturejka, glutaman E621, chilli

Čuník na pivu ostřejší směs s výraznou vůní a chutí piva a cibule je určena pro pečení zejména vepřového masa na rožni. jedlá sůl (max. 30%), cibule, 10% pivní ingredience, cukr, česnek, paprika, kmín, rajčatový prášek, zvýrazňovač chuti E621, chilli, protispékavá látka E431iii, pepř tymián.

Ďábelská směs je ostrá a nachází uplatnění při přípravě všech jídel z masa a zeleniny, která mají být opravdu ďábelská jedlá sůl (max. 56%), paprika, chilli, zvýrazňovač chuti E 621, kmín, česnek, pepř, rostlinný olej řepkový

Dětenické koření orginální česká směska na pečínku i rožnění paprika, sůl (max 32%), majoránka, hořčice, kmín, petržel, chilli, kopr, oregano, cukr, pepř, pažitka, cibule, koriandr, česnek a zvýrazňovač chuti E621, protispékavá látka E341iii

Drůbeží směs koření, které doporučujeme smíchat s olejem a pečlivě vetřít z obou stran do připaveného kuřete, rybu, jehněčinu a skopové maso. Je to středně ostrá smes, která jídlu dodává barvu paprika, pepř, cibule, česnek, muškátový ořech, tymián, celer, majoránka, oregano, petržel, saturejka, sůl, glutaman E621, celer list

Garam masala hnědá používá se k přípravě specialit indické kuchyně – masových i vegetariánských. Lze použít k dochucení jogurtů pepř černý, koriandr, kurkuma, bobkový list, fenykl,kardamom, muškátový květ i ořech, fenugreek, hřebíček, skořici, cumin a chilli.

Grilovaná zelenina Dochutí grilovanou zeleninu sůl, česnek, cibule, koriandr, glutaman, paprika, rajčatový prášek, paprikové floky, chilli, petržel, tymián, oregano, celer, hořčice, kurkuma

Guláš extra koření do všech druhů gulášů. Má pikantní, ostřejší chuť paprika, pepř, česnek, cibule, hořčice, majoránka, cukr, sůl, glutaman E621, koriandr, kmín, chilli

Gyros řecké koření, nese název stejnojmenného pokrmu. Je určen k nakládání masa na rožnění, ale jeho použití je široké škrob, kari madras, hořčice, pepř, česnek, sůl, glutaman E621, cibule, rajčatový prášek, koriandr, paprikové floky, rozmarýn, muškárový ořech, oregano, saturejka, kurkuma

Gyros bylinný řecké koření, nese název stejnojmenného pokrmu. Je určen k nakládání masa na rožnění, ale jeho použití je široké paprikové floky, cibule, česnek, bazalka, rozmarýn, tymián, sůl

Harissa ostrá směs na různé druhy úpravy masa chilli, paprika, paprikové floky, cibule, pepř, sůl, hořčice, koriandr, oregano, glutaman E621

Hřibové koření směs, kde převládají pravé hřiby, proto má velmi výrazné aroma. Používá se do polévek, omáček i pod maso, a co je důležité – až těsně před závěrem přípravy pokrmu hřibovité houby (21%), sůl (max21%), glutaman, hořčice, koriandr, kmín, pepř, cibule, petržel a rostlinný olej

Italská bylinná směs středně hrubá směs zeleného koření a bylinek slouží k ochucení masových směsí podávaných ke špagetám. Používá se i na pizzu, do salátů a na maso bazalku, oregano, majoránku, tymián, rozmarýn a šalvěj

Kajunské koření červená, jemně mletá směs amerického typu na grilování i pečení masa. Silně ostrá, kořenná směs sůl (max. 23%), česnek, paprika, cibule, pepř, kmín římský, hořčice, oregano, tymián a chilli

Kari delikates žlutooranžová, mírně ostrá varianta. Obsahuje větší množství kurkumy a koriandru kurkuma, paprika, koriandr, zázvor, sůl (max 10%), hořčice, kmín, cukr, česnek, chilli, pepř, muškátový ořech, kardamon

Kari indické složitá směs, používaná v mezinárodní kuchyni. Aromatická středně ostrá směs. Do masových a zeleninových karí, smetanových polévek a omáček, do luštěnin, rýže, mletých mas, na kuře, králíka, ryby koriandr, kurkuma, kmín, pepř bílý, zázvor, hřebíček, chilli, kardamom, kyselina citronová, muškátový květ, paprika pálivá, pepř černý

Kari madras jemné Jemné, nepálivé kari z madraské oblasti, obsahuje mimo základu řecké seno a listy murrayi koriandr, kurkuma, fenykl, římský kmín, pepř, zázvor, muškátový ořech, chilli, paprika, hřebíček, kardamon, kyselina citronová, sůl, cukr, škrob

Kari thajské charakteristické výraznou ostrostí a červenožlutou barvou kurkuma, pepř, římský kmín, paprika, zázvor, cibule, pískavice, koriandr, škrob, citronová kůra, chilli

Karibské koření směs se sezamovým semínkem je určená k pečení, grilování i přípravu steaků. Chuťse umocní naložením a odležením ve směsi s rostlinným olejem sezamové semínko, citrónovou kůru, glutaman E621, koriandr, pažitku, paprikové floky, pepř, sůl, cukr, česnek a cibuli

Kmínová krkovička voňavá klasika nejen na krkovičku kmín, hořčice, česnek, cibule, sůl (max 28%), paprika, oregano, pepř, cukr, rostlinný olej

Kohoutí sůl určena ke grilování a pečení kuřat, pečlivě vetřít, nikoli pouze posypat na povrch. Nezapomeňte vetřít i do vnitřních částí – bílé maso tak dostane pikantní chuť papriku, sůl, pepř, chilli a glutaman E621

Kořenová zelenina obsahuje pouze kvalitní kousky sušené zeleniny. Lze použít do polévek, omáček i na maso mrkev, petržel, celer, cibule, pastinak

Kouřová sůl k dochucení všech pokrmů, kterým chcete dodat uzenou vůni sůl (max81%), cukr, paprika, přírodní identické kouřové aroma, zvýrazňovač chuti E621, barvivo E150d, rostlinný olej

Kovbojské koření pikantní směs steakového typu s vůní udírny. Používá se na pečení a grilování pepř, sůl (max29%), citronová kůra, cukr, majoránka, paprika, rostlinný olej, kouřové aroma, zvýrazňovač chuti E621, barvivo E150d

Králík - směs koření na králíka s omáčkami, králíka na cibuli, zelenině, ale i na zajíce bobkový list, nové koření, pepř, pórek, celer, karotka, pastiňák, hřebíček, tymián, zázvor

Krůtí maso směs vhodná na pečení a grilování, závitky sůl, tymián, zvýrazňovač chuti E621, paprika, česnek, pepř, majoránka

Kuře apollo směs italského typu a je určená především k okořenění kuřat, kuřecích polévek a vývarů. Dále lze použít i do rizota a těstovin sůl (max 33%), rozmarýn, kurkumu, bazalku, saturejku, zázvor, glutaman E621, petržel, pepř, paprika

Kuře nero oblíbená směs na veškerou drůbež s výraznou kmínovou vůní kmín, papriku, česnek, cibuli, pepř, kurkumu, glutaman E621, sůl, škrob a chilli

Maso na šalvěji pro přípravu vepřového i kuřecího masa na pánvi i na grilu sůl, paprika, koriandr, hořčice, chilli, kmín, česnek, šalvěj, glutaman E621, celer list

Mletá masa bez glutamátu směs koření nejenom na mletá masa česnek sušený, sůl (max.25%), paprika sladká, cibule sušená, majoránka, zázvor mletý, kmín mletý, směs koření

Nasi goreng směs určena k ochucení rýže a jídel z rýže, masa a zeleniny, např. rizota cibule, zvýrazňovač chuti E621, cukr, koriandr, hořčice, sůl (max6%), kurkuma, nové koření, karotka, pastinák, rajčatový prášek, pažitka, pepř, rostlinný olej

Orient pikantní směs na dušená i pečená masa sůl 20%, koriandr, paprika sladká, zázvor, pepř černý, kurkuma, kmín, pepř bílý, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, muškátový květ, kyselina citronová

Paella určena k přípravě stejnojmenného španělského pokrmu – rizota s mořskými plody a kuřecím masem paprika, jedlá sůl (max.19%), rajčatový prášek, cibule, česnek, kurkuma, kvasnicový extrakt, zvýrazňovač chuti E621, pepř, chilli, dextroza, rostlinný olej, protispékavá látka E341iii

Paštikové koření Ochucuje pikantně a ostře. Na dušená játra, ledvinky, ragú, skopové a jehněčí maso cibuli, pepř, muškátový ořech, hořčice, petržel, majoránka, sůl (max7%), zvýrazňovač chuti E621, paprika, zázvor, protispékavá látka E341iii, cukr

Pepř česnekový široké uplatnění při přípravě minutek i ve studené kuchyni pepř, česnek, škrob, cukr

široké uplatnění při přípravě minutek i ve studené kuchyni pepř, cibule, škrob, cukr

Pepř citrónový ostřejší pepřová směs s citronovým nádechem, na všechny druhy mas, především pečených či grilovaných, na steaky, do guláše, zvěřinu dobře ale okoření i ryby a dary moře sůl (max. 6%), citronová kůra, pepř a regulátor kyselosti E330

Pepř čtyřbarevný celý Směs pepřů červeného, bílého, zeleného, černého a seučánského

Pepř čtyřbarevný drcený pepř černý, bílý, zelený a růžový

Pepř pařížský směs určena na všechny druhy steaků a grilovaných mas. Svým složením dokáže maso i obarvit černý i bílý pepř, papriku, cibule, koriandr, zvýrazňovač chuti E621, sůl (max 8%) a rajčatový prášek

Pepř pomerančový místo běžného pepře, na ryby, steaky i do sladkých ovocných salátů velmi jemná chuť pomerančová kůra, rozmarýn, pepř zelený

Perníkové koření obsahuje veškerá koření potřebná k přípravě klasického domácího perníku. Užije se i při vánočním pečení anýz, fenykl, badyán, skořici, hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový ořech, nové koření, koriandr

Pískavice řecké seno jedna z nejstarších kulturních rostlin. Její semena se používají jako koření. Je hojně pěstována ve Středomoří. Rozemletá tvrdá semena slouží i jako koření a lze ji nalézt ve známých směsích curry nebo chutney

Pizza barevná směs do tradiční italské pizzy je vyvážená a aromatická paprikové floky, hořčice, koriandr, oregano, jalovec, nové koření, petržel, paprika, glutaman E621, celer list

Pomazánkové koření na přípravu různých pomazánek cibule, pepř, kmín, paprika, česnek, kopr, petržel, glutaman E621, celer list

Pórek sušený lze použít všude, kde pórek čerstvý

Pravý texas pikantní směs na grilování cayenský pepř, paprika, cibule, česnek, kmín, hovězí vývar, sůl

Provensálské koření tradiční směs francouzské kuchyně, k přípravě drůbeže, do salátů, bylinných omáček a octů rozmarýn, tymián, saturejku, bazalku, šalvěj, majoránka, koriandr, oregano, levandule

Rosovické koření aromatická směs vhodná především k přípravě zeleniny koriandr, kmín, hořčice bílá

Rybí polévka Lze samozřejmě použít i jako koření na ryby sladkovodní i mořské cibule, pepř, jalovec, nové koření, libeček, koriandr, hořčice, kopr

Ryby červené Směs si i po tepelné úpravě zachová červenou barvu a pikantní chuť. K přípravě sladkovodních i mořských ryb, upravených grilováním nebo pečením. paprika, sůl, glutaman E621, škrob, cukr, koriandr, hořčice, chilli

Ryby hnědé universální koření s výraznou vůní, vhodné i do rybích polévek sůl, česnek, paprika, koriandr, bazalka, římský kmín, pepř, pískavice, saturejka, kurkuma, tymiýán, zázvora a chilli

Ryby zelené jemná směs, je vhodná především na pstruha, lososa a další jemná rybí masa. Hodí se i do salátů a aspiků sůl, cukr, glutaman E621, krukuma, zázvor, kopr, petržel, oregano, kyselina citrónová, jalovec, rozmarýn

Salátová zálivka speciál cukr, sůl (max26%), regulátor kyselosti E262ii, E330, celer, pastiňák, česnek, maltodextrin, karotka, hořčice, zvýrazňovač chuti E621, modifikovaný škrob E1412, petržel, rostlinný olej, zahušťovadlo E413, E415

Salátové byliny k přípravě salátů, omáček i pomazánek jedlá sůl (max 19%), petržel, pažitka, kopr, emulgátor kyselosti E330, cukr, maltodextrin, sušené mléko, saturejka, dextroza, celer, estragon, rostlinný olej řepkový

Sambal indonéská specialita ostré chuti, vhodná na dušená masa a fazole cibuli, česnek, rajčatový prášek, paprika, sůl (max 5%), zvýrazňovač chuti a chilli

Špagety používá se k ochucení omáček a masových směsí, podávaných spolu se špagetami a jinými těstovinami paprika, glutaman E621, koriandr, oregano, pepř, rozmarýn, bazalka, česnek, petržel, kmín

Steak směs koření určená na steaky z hovězího, vepřového i drůbežího masa sůl (max.65%), pepř, cibule, oregano, kurkuma, česnek, koriandr, kayenský pepř, rostlinný bílkokvinnový hydrolyzát,bazalka, rozmarýn, pískavice, zázvor, římský kmín, bramborový škrob, glutamát sodný E621, protispékavé látka E551.

Steak bez glutamátu sůl, pepř, hořčice, koriandr, tymián, cibule, papriku, rozmarýn, česnek, sezamové semínko

Šumavská směs (Pašerák) směs aromatických bylin s kurkumou a sezamem. Kurkuma dodá pokrmu barvu, sezam mu nedovolí vysychat. Na masová i bramborová jídla, do zeleniny. sezamové semínko, kari madras, tymián, oregano, paprikové floky, kmín, rozmarýn, koriandr, kurkuma, glutaman E621, celer list, petržel.

Svařené víno skořici, hřebíček, badyán, pomerančová kůra a jalovec

Svatý Hubert mletý směs na zvěřinu, vhodná jak při nakládání masa, tak při pečení a dušení bobkový list, jalovec, tymián, pepř, koriandr, šalvěj, zázvor, sůl (max4%), chilli, glutaman, cukr a hřebíček

Svíčková bez glutamátu směs na dochucení stejnojmenné omáčky nové koření, bobkový list, cibule, celer, petržel, karotka, pepř, jalovec, tymián

Sýrové variace určená k rozmíchání ve smetaně na následné zapékání nebo k přípravě sýrové omáčky aromatická směs typu cheddar, sůl (21%), zahušťovadlo E1412, zvýrazňovač chuti E621, muškátový ořech,  pažitka, kmín, cibule, česnek,   pepř, aroma (sojový hydrolyzát, zvýrazňovač chuti E621, E631)

Tandoori masala červená indická směs, používá se rozmíchaná s bílým jogurtem k pečení a grilování masa koriandr, sůl, pískavice řecké seno, chilli, kmín, pepř, cibule, zázvor, hřebíček, česnek, skořice, bobkový list, syntetická barviva E124, E102, citrónový olej, kyselina citrónová, kardamom, muškátový ořech, celerový prášek

Tandoori masala hnědá indická směs, používá se rozmíchaná s bílým jogurtem k pečení a grilování masa zázvor, chilli, česnek, římský kmín, kardamom, fenykl, jedlá sůl 2,5%, kurkuma, koriandr

Vegeta bez glutamátu do polévek, omáček, ochutí dobře i kapustu, zelí či špenát. Lze použít ve studené kuchyni, do pomazánek či dipů sůl (max59%), pastiňák, cukr, karotka, celer, bram.škrob, cibule, pórek, cibule předsmažená, petržel, česnek, pepř, kurkumín

Vegeta houbová bez glutamátu celosvětově prodávaná přísada do jídel jako např. do polévek, omáček, do zelí, kapusty atd. Tvoří ji směs koření a různých druhů zeleniny sůl (max47%), směs hub 20%, pastinák, cukr, karotka, celer, bramborový škrob, cibule sušená, petržel nať, cibule předsmažená, pórek, česnek sušený, pepř černý mletý, barvivo kurkumín

Vepřová pečeně (kotlety) směs s úzkým použitím, ale stoupající oblibou. Dodává totiž masu velmi pěknou barvu a po pečlivém vetření a krátkém odležení i pikantní chuť paprika, sůl, pepř, cibule, zázvor, kurkuma, zkřehčvat, hořčice, kari madras, glutaman E621, česnek

Vídeňské chlebové vynikající na domácí pečení chleba kmín, koriandr, fenykl, anýz

Virginia zrnitá a barevná dekorativní směs, určená na grilování nebo pečení všech druhů masa. Vyvážená pikantní chuť a po tepelné úpravě i zajímavá barvu hořčici, koriandr, pepř, papriku, sůl, oregano, glutaman E621, cibule, celer, petržel

Wu-Fen čínská specialita určená k přípravě východoasijských pokrmů z masa, zeleniny a rýže anýz, fenykl, skořice, zázvor, pepř, hřebíček, muškátový ořech, cukr, glutaman E621

Zabíjačkové koření kořenící směs určená především k úpravě masa při zabijačce. Vhodné je ale i na pečení sůl (30%), majoránka, muškátový květ, nové koření, pepř černý, česnek, celer list

Zelenina s houbami na čínu kvalitní směs koření, lze použít do všech různých druhů čísnských jídel zelí, paprika sušená, cibule, karotka, pórek, jidášovo ucho, žampion zahradní

Zlaté kuře směs určená pro pečená a grilovaná kuřata - získají zlatou barvu a kurčičku paprika, česnek, sůl, kmín, koriandr, glutaman E621, celer list, hořčice, chilli

Zvěřina - směs koření Hodí se k pernaté zvěřině, ale i k divočáku, srnčímu, dančímu a jinému masu ze zvěřiny sůl (max 41%), paprika, cibule, glutamát sodný E621, nové koření, pepř černý, tymián, jalovec, koriandr, bobkový list

Konec Děkuji za pozornost! Zdroje: sindibad-koreni.cz