JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Advertisements

Japonsko.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
RAKOUSKO.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
Japonsko.
Dánsko Richard Hladík.
Terezie Dvořáčková VIII.B
Rusko Jižní Korea Japonsko Severní Korea Japonské moře Tichý oceán
RAKOUSKO.
BULHARSKO.
SRBSKO.
Rumunsko.
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Střední Evropa.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Celkový počet věží se odhaduje na šířku kolem 7 až 8 metrů, Zeď je dlouhá téměř 2900 kilometrů.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
Velká Británie (Great Britain).
Arménie znak vlajka.
Українська Республіки
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
Jihoafrická republika
LITVA.
JAPONSKO ZEMĚ VYCHÁZEJÍCÍHO SLUNCE. Čtyři velké ostrovy……………..doplňuje souostroví Rjúkú a dalších 3500 ostrovů sopečného původu. Nejvyšší sopka je posvátná.
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Írák.
Malta.
DÁNSKO.
BELGIE.
Malajsie.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
H.M. - Oslo P.O Rozloha - 14,5 ob. / km² Měna - norská koruna Jazyky - norština, sámština H.M. - Oslo P.O Rozloha - 14,5 ob.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_12 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace Alena Carbolová Světadíly Východní Asie Poloha,
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Mexiko.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Česká republika
Transkript prezentace:

JAPONSKO

POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2

OBECNĚ Měna:YEN Hlavní Město:Tokio Státní zřízení:císařství,císař je Akihito Originalní Název:Nihon

OBYVATELSTVO Počet obyvatel (2006): (99,2 % Japonci, Korejci 0,6%, ostatní 0,2%) Hustota zalidnění: 339 obyv./km2 Náboženství: šintoisté 52 %, buddhisté 38 %, křesťané 10% Úřední jazyk: japonština Písmo: katakana (jednodušší) a hiragana (složitější) ohajógozaimasu – dobré ráno

HOSPODAŘSTVÍ Zemědělství - sklizeň: pšenice, ječmen, kukuřice, rýže, brambory, batáty, cukrová třtina, cukrová řepa, sója Zemědělství - chov dobytka: skot, prasata, drůbež Průmysl - těžba: silný nedostatek nerostných surovin, černé uhlí, ropa, zemní plyn

POVRCH Převážně hornatý, sopečného původu (60 činných sopek) Nejvyšší bod: Fujiyama 3776m Ničivá zemětřesení průměrně jednou za 5 let

VODSTVO Nejdelší řeka:Shinano (369 km) V nížinách často záplavy

FLORA Bambus – užitkové dřevo, výhonky – zelenina Sakura – vyhledávaná pro krásné květy, vysazovány po celé zemy, v horách i divoce

FAUNA Divoká prasata, medvědi, divocí psi, srnci, zajíci, antilopy a opice (Japonský makak, nejseverněji žijící opice na světě) Různé druhy ještěrek, želv a hadů, z nichž jsou někt. jedovatí (mořská krajta a druhy habu a mamuši) Velemlok japonský dosahuje délky až 1,5m Vody bohaté na ryby - treska, losos

Makak japonský– macaca fuscata

Habu – Trimeresurus flavoviridis

Mamuši – Gloydius blomhoffi

TOKYO Tokio znamená „Východní hlavní město“ Dřívější název Edo Vysoká míra znečištění, na plážích se nedá koupat, celoroční smog, situace se lepší Vyspělá síť železnic a metra (12 linek)

Kjóto V seznamu UNESCO „Památky na starobylé Kjóto“ Kjóto je známo také jako tisícileté hlavní město Pagoda Toji

Kinkakuji-Zlatý Pavilon

Ginkakuji-Střibrný Pavilon